DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Satu panel dari kad dengan kesan 3D
Panel digunakan dalam hiasan dalaman untuk mengisi dinding. Terdapat beberapa jenis: ukiran, kayu, seni, tema laut dan lain-lain. Paling sering dibuat panel dengan bunga, yang secara organik sesuai dengan hiasan bilik.
Bagi pembuatan panel dari poskad, lebih baik menggunakan poskad dengan imej landskap, bunga, pelbagai objek. Adalah tidak diingini untuk mengambil gambar dengan orang atau haiwan.

Bahan dan alat:
• dua kad yang sama;
• gam "PVA";
• kadbod;
• bingkai foto;
• penguasa;
• pensil;
• pita sempit;
• kertas berwarna;
• gunting.

Bahan dan Alat


1. Pertama, buat markup pada poskad. Kami menghidupkan kad pertama dan melukis garis di bawah pemerintah dengan pensil di bawah pemerintah. Jarak antara mereka ialah 5 mm. Strip boleh dibuat lebih luas, dalam kerja ini, lebar dari 5 mm hingga 10 mm dibenarkan. Ia adalah perlu bahawa kad pos telah meningkat lebar, jadi kami menarik garis-garis secara menegak. Jika anda mahu kad pos menjadi lebih lama, maka anda perlu membuat jalur mendatar. Setelah mendapat kad pertama, kami juga menandakan yang kedua.

membuat markup pada poskad


2. Nombor pensil jalur. Pertama, pada kad pertama, tulis nombor 1, 2, 3, 4, dan seterusnya ke baris terakhir. Kemudian kami meletakkan nombor yang sama pada kad kedua. Angka mula menulis di sebelah kiri kad.

Nombor pensil jalur.


3. Memotong poskad dengan teliti dan tepat dengan garis gunting. (Jika anda tidak memotongnya sama rata, maka panel dengan slot akan keluar.) Potong jalur yang dihiris menjadi dua buasir agar tidak dicampur.

memotong kad pos


4. Sekarang kita meletakkan jalur. Mula-mula kita meletakkan jalur No. 1 dari kad pertama dan jalur No 1 dari kad kedua. Kemudian kami menyebarkan No 2 dan 2, No. 3 dan 3, dan isu terakhir.

letakkan jalur


5. Kami melihat panel dan, jika perlu, keluarkan jalur berlebihan. Dalam kes ini, anda perlu mengeluarkan beberapa jalur di sepanjang tepi sejambak itu.

keluarkan jalur berlebihan


6. Terus melekatkan jalur. Kami mengambil kadbod saiz yang sesuai dan gam di atasnya, dari halaman depan. Kami memastikan bahawa jalurnya berbaring rata, jangan melepasi tepi, dan tidak ada jurang di antara mereka.

Mulakan jalur melekat


7. Sapukan gam ke kadbod, selebar dua jalur. Kemudian kami menggunakan jalur, kami tekan. Pastikan untuk membersihkan gam dari jalur dengan span basah, jika tidak, gam kering akan kelihatan dan merosakkan penampilan panel.

Sapukan gam ke kadbod


8. Lekatkan semua jalur ke hujungnya. Kami memotong kadbod yang berlebihan. Hasilnya adalah poskad berganda. Anda boleh menggunakan tiga atau empat kad pos untuk membuat panel, maka ia akan keluar lagi.

Kami melekatkan semua jalur hingga akhir


9. Untuk menjaga panel walaupun, kami meletakkan kerja yang dilakukan di bawah akhbar sehinggalah ia kering sepenuhnya.

meletakkan kerja yang dilakukan di bawah akhbar


10. Kami memasukkan panel siap ke bingkai foto. Anda boleh menggunakan mana-mana bingkai: kayu, plastik, logam atau yang lain.

Anda boleh menggunakan mana-mana bingkai


11. Anda boleh lakukan tanpa bingkai untuk foto. Ia tidak sukar untuk membuat bingkai dari kertas itu sendiri. Potong unsur-unsur untuk bingkai dari kertas kuning dan tampalkannya di tepi tepi panel. Dari pita sempit atau benang kami membuat gelung, pasangkannya dengan gam (atau pita) ke bingkai. Panel seperti itu boleh diletakkan di atas rak, atau anda boleh menghiasi dinding dengannya.

Panel poskad 3D


Dengan cara ini panel diperbuat daripada dua kad yang sama dengan kesan 3D. Dalam teknik ini, anda boleh membuat panel pada mana-mana subjek.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh