DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Patung Aries dengan jigsaw
Penggerudian seni kerajinan kayu adalah salah satu jenis seni hiasan yang paling popular yang tersedia untuk orang yang kreatif yang tidak mempunyai pendidikan dan latihan khusus. Tuan-tuan asli mencipta renda berpola dan hiasan dari kosong kayu dan papan lapis kraf, mainan dan hiasan rumah untuk kebaikan dan keseronokan. Memandangkan mesin jigsaw moden sangat memudahkan kerja tuan, kerana peralatan tersebut membolehkan anda untuk mendapatkan luka dengan permukaan bermesin yang sangat baik. Dengan menyesuaikan kelajuan mesin, dan dengan menukar ketebalan saw, anda boleh mencapai pemotongan yang sangat tepat walaupun pada kayu tebal.

Kraf, dibuat secara mandiri, mengekalkan kehangatan tangan tuan dan tenaga baiknya, jadi ini hadiah dua kali ganda berharga. Dan jika ia juga merupakan simbol ajaib, seperti tanda zodiak, contohnya, maka ia dikurniakan dengan kuasa khusus yang bukan hanya akan memuaskan pemiliknya, tetapi juga melindungi dia.

Mula bekerja dengan mencetak gambar yang akan menjadi model untuk kraf masa depan. Lukisan itu hendaklah jelas dan dibuat bersaiz penuh.

Lukisan Ram


Imej yang dihasilkan mesti dilekatkan dengan gam sementara atau pes tepung biasa pada asas kayu yang disediakan dengan saiz yang sesuai dan dibenarkan kering selama satu jam. Dalam kes ini, papan pinus kering 20 mm tebal digunakan untuk kerja.

papan pain kering digunakan


Kemudian kita pergi terus ke proses pemotongan. Untuk melakukan ini, fail Silver Reverse No. 5 dipasang di pengapit mesin. Mula kerja dari pinggir yang terletak sedekat mungkin ke corak terpaku.

kepada proses pemotongan


Bahan kerja sama rata, tanpa banyak tekanan, kita bergerak di sepanjang permukaan mendatar ke fail sepanjang garis gambar, dengan tepat mengulangi garis besar imej. Pada selekoh tajam dan sudut tajam, fail itu harus melakukan pergerakan pendek yang kerap, dan bahan kerja perlu bergerak lebih perlahan untuk menyesuaikan arah pemotongan dengan betul.

pelarasan arah pemotongan


Apabila produk dipotong sepanjang kontur, anda boleh meneruskan pelaksanaan pemotongan dalaman, dengan tegas mematuhi garis yang dimaksudkan. Oleh itu, kita akan mendapat bukan hanya angka, tetapi teka-teki cerdik yang menarik untuk berkumpul untuk kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa.

pemotongan dalaman


Langkah demi langkah, kami akan memecahkan mainan kami ke dalam bahagian yang berasingan, cuba dengan tepat dan tepat melakukan pemotongan.

menghancurkan mainan kami


Pada akhir kerja pada mesin, 14 butiran rumit perlu diperoleh, yang agak samar-samar mengingatkan model asal.

butiran rumit


Peringkat kerja seterusnya adalah penyingkiran kertas terpal dari bahagian kayu. Ini mudah dilakukan dengan berus yang dicelup dalam air. Lembaran kertas dan bebas untuk mengupas permukaan kayu.

penyingkiran kertas dari bahagian kayu


Sekarang bahagian-bahagian itu perlu dikeringkan sedikit dan teruskan dengan mengisar dengan No 320. Pengolahan dijalankan di sepanjang gentian kayu sehingga permukaan setiap bahagian menjadi licin. Kami dengan hati-hati memotong hirisan, kerana ini adalah kawasan paling sukar yang memerlukan penjagaan khas dan kesabaran.

meneruskan pengisaran


Bahagian-bahagian yang digilap ditutup dengan varnis akrilik perabot berasaskan air, yang kering dengan cepat, memelihara warna semulajadi pokok dan tidak berubah menjadi kuning sepanjang masa. Salutan jenis ini mesra alam, yang amat penting kerana kraf kami, sebagai tambahan kepada fungsi hiasan, memainkan peranan mainan kanak-kanak.

ditutup dengan varnis akrilik


Selepas varnis telah kering, anda boleh meneruskan ke perhimpunan kraf itu.

Aries patung dengan jigsaw


Angka tersebut akan menjadi hadiah yang baik untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Mainan teka-teki akan mengajar kanak-kanak konsentrasi dan pemikiran logik, membangunkan memori, imaginasi dan kemahiran motor halus jari. Memasang model untuk seketika akan memperkenalkan elemen persaingan menjadi hiburan yang menyeronokkan dan akan menyebabkan banyak emosi positif di kalangan pemain.
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh