DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Membuat bom airsoft

Jadi, mari kita mulakan dengan senarai bahan yang kita perlukan Kami memerlukan:

Petard. Saya menggunakan corsairs No. 4, kerana mereka tidak mahal dan jarang seperti No 6, mereka lebih kecil, tetapi cukup untuk keperluan kita.

Energoflex dengan diameter 35 mm dan tebal dinding 6 mm. Energoflex lebih dikenali sebagai "penebat paip". Sekurang-kurangnya, penjual di kedai-kedai dengan cepat memahami apa yang saya cari apabila saya mengatakannya. Biasanya ia dijual dalam kepingan 2 meter. Kira-kira 9 cm seperti "tiub" pergi ke 1 granat.

Peas. Mana-mana
Perlawanan. Perlu diingat bahawa 1 bom tangan dari kotak dan 3-4 perlawanan mengambil 1 bom tangan.

Sling 1 cm lebar. Saya biasanya mengambil di kedai jahit hitam atau zaitun. 1 bom tangan menggunakan kira-kira 11-12cm.

Band getah untuk wang. Anda boleh membeli di mana-mana kedai alat tulis. 1 bom tangan - 1 gusi.
Tapak minyak pelekat diri dengan hitam atau warna lain yang anda suka. Anda boleh membeli dalam bahan binaan. Untuk 1 bom tangan anda memerlukan sekeping dengan kawasan sekitar 14x18cm. Anda juga boleh pita

Alat dalam stok: pistol haba dan pelekat mencairkan panas, gunting, pisau alat tulis, penguasa dan sebagainya, yang anda dapati perlu dalam kerja anda.

Setelah menyediakan semua yang anda perlukan, mari lanjutkan. Saya membahagikan keseluruhan proses menjadi 4 peringkat:
Latihan mercun dan sistem inisiasi.
Membuat kerang untuk bom tangan.
Perhimpunan semua bahagian.

Memberi produk penampilan yang biasa (jika anda tidak merancang untuk menggunakan bom dalam permainan rasmi dan tidak begitu estetika canggih dalam diri mereka, maka anda tidak boleh melakukan langkah 4, tetapi ingat bahawa piroteknik dibenarkan bukan sahaja selamat, tetapi juga rombongan untuk permainan rasmi).


1. Menyediakan sistem mercun dan permulaan.

Pertama sekali, saya ingin mengatakan bahawa termogun ternyata menjadi penyelesaian yang sangat berjaya untuk memasang bom tangan, kerana mudah digunakan, menyejukkan dengan cepat dan membetulkan semua bahan yang digunakan dengan baik. Sudah tentu, kerana kekurangannya, anda boleh menggunakan gam biasa, contohnya "momen".

Oleh itu, kami mengambil mercun dan menetapkan 3-4 perlawanan di atasnya supaya kepala perlawanan terletak betul-betul di sepanjang tepi mercun, bercakap sedikit untuknya. Pada masa yang sama, penjagaan mesti diambil untuk memastikan bahawa kepala perlawanan berada dalam hubungan langsung dengan kompos yang mudah terbakar dari mercun itu sendiri. Ini menjamin 100% permulaan mercun ketika pertandingan dinyalakan. Perlawanan boleh disusun di sepanjang badan pemadam. Dalam kes ini, kami juga tidak lupa mengenai hubungan ketua pertandingan dengan mercun.


Selepas gam kering, kami memotong hujung perlawanan yang menonjol. Saya menggunakan pruner taman biasa.

Seterusnya, ambil sling menjahit. Potongkannya ke dalam jalur 11-12 cm, menyerlahkan hujung yang dipotong untuk menghilangkan benang yang berbulu. Selanjutnya, kotak perlawanan "Derbanim" mengukir tealot. Kemudian kami melekat tealot ke garis dengan gam "momen". Secara peribadi, saya membungkuk dan menjahit hujung slings, yang bertentangan dengan penggoda, untuk membentuk gelung. Anda kemudian boleh lulus cincin ke dalamnya atau mengikat karabiner di dalamnya di dalam kantung untuk memulakan bom tangan dengan satu tangan.

Sistem ini tidak selamat !!! Apabila bom tangan jatuh dari ketinggian, ia boleh berfungsi secara bebas !!!

Setelah membuat bilangan "tealots pada sling" yang kami perlukan, kami mengikat mereka ke mercun seperti ditunjukkan dalam gambar:


Sila ambil perhatian bahawa anda perlu menekan tegas teal pada mercun dan ketua-ketua pertandingan, tetapi tidak terlalu ketat supaya apabila menarik perlawanan akan dinyalakan. Perhatian! Ambil perhatian khusus pada peringkat ini, kerana perapian yang dipula secara rawak tidak boleh dimatikan! Juga, jangan semak kebolehpercayaan mengikat tee ke mercun dengan cuba tarik tali pinggang!

2. Kami membuat badan bom tangan kami.

Untuk melakukan ini, ambil paip penebat dan potong.Pemangkasan adalah panjang, saya mendapat kira-kira 9 cm, tetapi anda boleh mengukur sendiri dengan melampirkan mercun anda dan menerima toleransi 1.5 cm untuk bahagian bawah dan atas bom tangan. Kemudian, pada setiap bahan kerja dari luar, luka harus dibuat 3-5 mm jauh di seluruh permukaan badan. Ini akan membolehkan corsair 4 lebih mudah merobek shell.

Selepas memotong mayat, kami memotong bulatan untuk bahagian bawah dan topi bom tangan dari flex tenaga yang sama. Diameter lingkaran adalah sama dengan garis pusat dalaman badan bom tangan.


Selepas itu, kami melekat bahagian bawah bom tangan:


Sekarang kita membuat slot pada cawan yang disediakan untuk buah delima. Dalam slot ini, kami akan melebarkan tongkat kami dengan teal.


Mengenai ini, mungkin, fasa penyediaan komponen sudah berakhir. Kami pergi ke perhimpunan bom tangan.

3. Pemasangan bahagian.

Kami mengambil permaidani dengan melelong dan tealot yang melekat padanya dan meletakkannya di bahagian bawah badan. Untuk membetulkannya di sana, kita mula-mula membuat setitik gam pada akhir permaidani, yang menguatkan mercun di dalam badan bom tangan.


Seterusnya, kami menidurkan kacang pea secara merata mengedarkannya di sekitar mercun. Benar-benar pagi itu supaya kacang-kacangan tidak mengetuk di dalam bom tangan.


Kemudian tutupkan penutup dengan penutup. Kami menutup penutup dan membenarkan kering.

Semua, sebenarnya, bom tangan kami siap. Sekarang kita hanya perlu membawanya ke dalam bentuk ilahi :)

4. Memberi produk yang kelihatan normal.

Mengapa saya menggunakan filem pelekat sendiri? Kerana sebagai akibat dari banyak percubaan untuk melukis energoflex, saya sampai pada kesimpulan bahawa ini adalah latihan yang terlalu berguna. Energoflex, pada hakikatnya, adalah span selophane dan cat tidak memegangnya dan serta-merta terbang - hanya letakkan bom tangan di dalam kantung ...

Oleh itu, kami mengambil kepingan filem, memotongnya 14 hingga 18cm. Selanjutnya, saya memotong setiap helaian tersebut ke dalam 2 bahagian (sekali lagi, untuk memfasilitasi paparan "terobosan badan"). Kemudian saya mengambil bom tangan dan melekatkannya dengan sebuah filem supaya hujungnya keluar dari pinggir bom tangan dan mereka boleh bengkok ke atas dan bawahnya.


Kami memotong hujung filem yang menonjol ke dalam jalur dan bengkok ke bahagian bawah dan penutup perapian.Sumber:
Kembali
Komen (1)
  1. All98
    #1 All98 Tetamu 16 Mei 2012 20:38
    1
    Untuk airsoft saya fikir bahawa sesuatu yang tidak boleh digantikan

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh