Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Pen pemegang
Saya cadangkan anda membuat pendirian untuk pensil dengan tangan anda sendiri. Selain itu, ia boleh dilakukan bersama anak anda (jika ada dan sudah mencapai usia ketika anda tidak boleh takut untuk memberi gunting dan lem ke tangan anda).
Jadi mari kita mulakan! Anda dan saya akan memerlukan sedikit perkara yang cukup biasa: tiub dari tandas dan tuala kertas, kadbod tebal, kertas berwarna, gunting, gam, pita pita dan reben dengan kerikil untuk dekorasi.
Ambil tiub dan potong sehingga kami mendapat tiga saiz yang berbeza. Seterusnya, kami memotong kadbod tebal. Saya mempunyai persegi, tetapi anda boleh membuat bentuk lain. Untuk kelihatan lebih baik, balut dengan kertas cantik menggunakan pita bermuka dua. Anda boleh menggunakan gam, ia adalah yang lebih suka.

Balutkan tiub kertas tandas

tanaman segi empat tepat

bersiap sedia


Nah, tuan, yayasan sudah siap. Kami mengambil tiub dan lem mereka dengan kertas berwarna. Dalam apa jua cara anda dikenali. Perhatikan bahawa anda tidak perlu memprosesnya di dalamnya, pengeluar tuala kertas telah mencuba untuk kami. Kertas pembalut hadiah yang paling mudah digunakan di sini. Dia ada banyak pilihan untuk warna dan warna. Dan anda boleh menggunakan kertas dinding yang tinggal selepas pembaikan, jika ada yang berbaring di suatu tempat di mezanin.

tampal

tiga tiub


Mereka melakukannya. Seterusnya, kami menyambung tiub kami dengan pendirian. Ini adalah masa yang paling penting, kerana perlu menyambungkannya dengan ketat dan berhati-hati agar tidak memalukan untuk jahitan, dan supaya tiub itu tetap berada di tempatnya. Saya menggunakan gam panas.

melekat pada pendirian


Dan kemudian bahagian paling kreatif kerja bermula. Kami akan menghiasi pendirian kami! Di sini anda terhad hanya dengan imaginasi anda. Anda boleh menggunakan apa sahaja yang anda mahu - jubin, pita, angka, kerikil, cengkerang, dll. Perkara utama adalah mematuhi arahan yang dipilih. Saya memutuskan untuk menggunakan reben. Ia tidak kelihatan buruk, tetapi ia kelihatan sedikit dan batu kerikil digunakan.

batu gelas


Selesai! Penganjur pensel kami boleh digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan.

menghiasi kotak pensel

pendirian pensil


Inspirasi kepada anda!
Kembali
Komen (2)
 1. Medan
  #1 Medan Tetamu 5 Ogos 2014 11:46
  0
  Cantik !!! Saya akan ambil nota !!!
 2. Alena
  #2 Alena Tetamu Oktober 3, 2014 16:34
  0
  Cool: mengingatkan: mengenyit

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh