DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
Menjahit buku perkembangan kain lembut di bawah kekuatan mana-mana ibu. Untuk menciptanya memerlukan kemahiran jahit yang minimum, kesabaran dan masa. Keseronokan proses itu dijamin - kepada ibu ketika dia sedang mencipta, dan kepada bayi ketika dia bermain.

kain persegi


Kami akan membuat keputusan mengenai plot untuk buku itu dan terus ke tempat kosong. Halaman buku yang akan datang - 10 segi dua kain 23 × 23 cm saiz (dengan elaun untuk lipit).

Kami membuat corak dari kadbod

buat kadbod


Tutup. Kami membuat corak surat dari kadbod (untuk ini, kotak dari campuran susu akan sesuai), dipindahkan ke kain. Ingat imej cermin, huruf diatur secara berbeza daripada huruf. Ketinggian surat selesai ialah 11 cm. Huruf terpaku pada sampul dengan tenunan dan diproses dengan zigzag.
Unsur-unsur siap diletakkan pada kain, tetapi tidak menjahit. Kami akan melakukan ini apabila kami mengumpulkannya pada 3-5 halaman. Ini akan memudahkan kerja jika, sebagai contoh, anda perlu menyusun aplikasi pada halaman yang berbeza dengan benang kuning.

Pelekat terma rama-rama


Musim panas Butterfly - pelekat terma yang Velcro dijahit. Dragonfly - pelekat volumetrik.

Bunga

Kelopak fabrik


Bunga. Kelopak dari kain yang sama warna, tetapi tekstur yang berbeza. Berry di bawah daun adalah butang. Teddy beruang dalam helikopter - pelekat terma dengan Velcro.

Matahari

Matahari


Matahari. Sinar reben dijahit ke matahari terlebih dahulu, di hujungnya adalah manik, nodul. Dua awan velcro, mereka dijahit secara berasingan, satu rustle (selophane di dalam), yang kedua, bayang-bayang, cincin berkat bel loceng yang dijahit bersama dengan kapas. Awan putih lembut, manik-manik dijahit ke awan atas - hujan lebat.

payung

Hujan


Hujan. Awan dan payung pada bukan tenunan. Untuk payung kita membuat corak. Pemegang payung - tali pinggang. Cendawan lembut - di dalam bulu kapas.

Merasa beg

Beg kejutan


Satu beg yang dirasai. Perkataan "kejutan" menyulam terlebih dahulu. Di dalamnya adalah mainan atau gula-gula.

Herringbone

Pokok Krismas dengan kejutan

bulatan berbentuk

tali

permohonan selesai


Herringbone. Mainan pokok Krismas yang terbuat dari merasakan dalam bentuk bulatan, segi empat dan segitiga pada butang, di dalam pohon ada monyet, alat siap pakai. Sekitar - hadiah. Kami membongkar butang dan melihat bahawa dalam setiap: epal, bola, oren, butang emotikon.

bulan


Bulan disumbat dengan kapas kerana ia dibina. 3 bintang-butang pada garis memancing, hujung yang terikat rapat di belakang halaman, yang lain dijahit.

Prudik

Kolam dengan ikan


Kolam Bahagian bawah adalah pita organza yang dijahit ke tepi bawah. Kerang - butang, ikan - pelekat terma. Alga dijahit di bahagian atas dan bawah supaya anda dapat memindahkannya dan melihat bintang laut dari dirasakan. Gelombang pita ditenun hanya di sebelah kiri dan di sebelah kanan, pelekat ikan dijahit, satu lagi butang ikan boleh dipindahkan di sekitar pita.

Tetingkap jahitan jahit

tingkap dibuka


Tingkap kecil pada cangkuk jahitan, memotong appliqué dari kain siap di dalamnya.

Jahit muka surat


Jahit muka surat. Kami mengambil dua halaman, kami berundur 1 cm dari pinggir, mencatatkan garis masa depan.

buku itu akan dilengkapkan


Buku kami akan di gelung, panjang gelung adalah 6 cm, inden dari pinggir atas adalah 4 cm, dari bawah - 8 cm.

mengikat tali buku

gesper carabiner


Kepada penutup dan halaman terakhir kami tidak lupa melampirkan buku strap - karabiner, sebagai tambahan kepada gelung.

twist

letakkan sepotong poliester padding


Kami tidak menghabiskan bahagian bawah halaman, kami memutarnya, meletakkan sekeping winterizer sintetik berukuran 20 × 20, menjahitnya dalam zigzag. Itu sahaja! Halaman siap.

dijahit di zigzag

sambungkan

buku lembut


Kami menyambungkan laman web dengan bantuan reben elegan. Itu sahaja! Hadiah yang indah untuk bayi sudah siap!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh