Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
membuang bantal


Bantal membolehkan anda bereksperimen dengan kain dalam pelbagai gaya, jenis dan corak yang berbeza. Untuk pembuatan bantal, anda boleh memohon baki baki yang belum dijumpai. Bantal seperti itu akan melengkapkan bahagian dalam, berfungsi sebagai hiasan, mewujudkan kemudahan.
Untuk membuat bantal yang anda perlukan:
- kain, dua warna. Ia tidak perlu menggunakan fabrik komposisi yang sama. Anda boleh menggunakan, seperti kain 1-beludru (ketebalan sederhana) dan kain 2-satin, warna yang berbeza, atau kain komposisi yang sama, tetapi warna yang berbeza.
- benang benang, untuk sulaman.

Penyediaan bahagian-bahagian.
Sebelum anda mula memotong bantal, adalah patut melihat bantal mana yang lebih sesuai untuk pedalaman.
Daripada yang baik untuk menjahit bantal dengan tangan anda sendiri, bahawa ia boleh dijahit untuk setiap rasa dan warna.
Contoh berikut menggambarkan jahitan bantal, berbentuk persegi. Saiz bantal boleh sama sekali, tetapi tidak menjadikannya sangat besar, mereka akan kelihatan tidak masuk akal.

Potong butiran.
Pertama, bahagian depan dan belakang bantal dipotong. Untuk bantal sedemikian, persegi dipotong dari fabrik terpilih saiz yang dikehendaki (dalam contoh, ia adalah persegi dengan sisi 40 cm), tetapi jangan lupa tentang pembekalan kain untuk memproses tepi. Jika tepi akan diproses overlog, maka anda boleh meninggalkan pelepasan minimum kain (0.5 cm).

potong persegi


Kemudian persegi kedua dipotong dari kain yang berbeza warna, tetapi dengan saiz yang lebih kecil. Saiz kuadrat bergantung pada saiz aplikasi yang dipilih. Dalam contoh yang diberikan: persegi 25 25 cm.

potong persegi kedua


Seterusnya, anda perlu memotong detail seperti kain, warna utama, saiz 15x15 cm.

terperinci

mari kita menjahit mereka


Selepas bahagian disediakan, anda boleh mula menjahitnya. Anda perlu mengambil dataran yang lebih kecil dan menjahitnya ke bahagian A. Anda harus mendapatkan persegi penuh, seperti yang dipotong secara keseluruhan. Ia tidak bernilai jahitan dua kotak, pertama anda perlu menghiasi bahagian yang dihasilkan.

menjahit dua kuasa dua


Butiran hiasan.
Untuk menghias, anda boleh menggunakan bingkai, atau membuat bingkai fabrik yang berbeza, memohon kemasan bassoon, menghiasi dengan roller sempadan. Renda memotong di sekeliling tepi akan menjadikan bantal lebih feminin, terutamanya jika kain dengan bunga digunakan untuk menjahitnya. Bantal ini sesuai untuk bilik tidur.
Rim itu boleh dibuat sempit atau lebar dan bebas. Bantal seperti itu sesuai untuk kerusi-kerusi.
Apa-apa keris kelihatan sangat baik pada apa-apa kain.

frill kelihatan sangat bagus


- Struktur kain dipotong, dilipat separuh, bahagian depan di dalam dan dijahit di sepanjang tepi. Kemudian jalur dihidupkan di bahagian depan.
-Selepas jalur dilampirkan dan dijahit di sepanjang pinggir persegi kecil. Ternyata edging.

bantal sesuai untuk kerusi


-Selepas edging sudah siap, sulaman ini layak dimulakan. Corak boleh menjadi salah satu untuk dipilih. Corak ini digunakan untuk kain dan bersulam dengan benang flos.
Jika tidak ada keinginan untuk membuang masa, maka anda boleh membeli aplikasi yang sudah siap, dan hanya menjahitnya.

di sepanjang tepi persegi kecil


Perhimpunan bahagian.
Apabila hiasan itu siap, anda boleh menyusun butirannya. Lipat bahagian belakang dan depan bersama-sama menghadap satu sama lain dan jahitnya di tiga sisi. Jangan buang sepenuhnya bahagian terakhir supaya anda boleh memasukkan pengisi. Selepas pengisi siap, sembunyikan bahagian dalam dan kilat.

Haluan.
Untuk pemadat yang lembut, gunakan campuran bulu dan fluff. Anda juga boleh menggunakan pemanis sintetik. Bantal hendaklah disumbat ketat.
Bagi mereka yang lebih suka bantal keras, plastik buih yang dibalut dengan pemanis sintetik yang tebal sangat sesuai.
Juga, pembungkusan boleh dicampur: dari serat dan bulu. Jenis pembungkusan ini adalah murah dan lebih murah.

pemasangan bahagian


Nota:
- Jika anda menggunakan bulu dan bulu, lebih baik untuk menjahit kain persegi yang lebih padat di dalamnya, kemudian pada masa depan, bulu dan bulu tidak akan menembus kain.
-Anda juga boleh menjahit pada ritsleting, untuk kemudahan.

membuang bantal
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh