DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Tiruan granit batu
Dinding berwarna padat - ini, anda lihat, membosankan. Lebih menarik ialah lukisan dalam beberapa warna. Kami membawa kepada perhatian anda kelas tuan pada lukisan permukaan dengan tiruan batu granit pukal. Dan anda tidak perlu menjadi artis atau penghias yang cemerlang untuk membuat lukisan mudah dengan tangan anda sendiri - anda memerlukan bahan minimum dan hasrat anda untuk "mencipta".

tiruan granit


Alat dan pewarna:
• Cat berasaskan air putih
• 3 jenis warna: kuning air, zaitun dan hitam
• Pita kertas masking
• Roller buih
• Berus nipis
• Baki untuk cat
Pada dinding yang telah disediakan sebelumnya (dempul dan primed), anda perlu memakai lapisan asas cat. Campurkan warna kuning air dan emulsi air putih. Tuangkan pewarna yang dihasilkan ke dalam tab mandi dan gulung ke permukaan menggunakan roller buih. Ia adalah yang terbaik dan lebih tepat untuk memohon asas dalam 2 lapisan.

Alat dan Pewarna


Biarkan cat kering sepenuhnya. Kemudian pegang pita pelekat sedemikian rupa sehingga anda mendapat jalur dengan saiz dan ketebalan yang berlainan.

pita pelekat


Gosok pita kertas di aras atau tandakan garis putus-putus dengan pensil, di sepanjang mana anda boleh mengekalkan cakrawala dan jalur menegak.

tanda dengan pensil


Buat bahagian baru dari pewarna: tambah warna zaitun pada cat beige yang tinggal dan kacau sehingga rata. Celupkan roller dalam cat dan gulungkan jalur yang ditandakan di antara pita. Cat kelebihan akan kekal di atas kertas dan jalurnya akan menjadi lebih.

Buat kumpulan pewarna baru


Biarkan nada zaitun kering dan keluarkan pita. Kemudian, dengan warna, melanjutkan jalur yang cat tidak terkena dengan cara yang sama (pita pelekat + roller).

keluarkan pita


Selepas jalur zaitun kering, buat bahagian ketiga pewarna: tambahkan sedikit warna hitam ke biji zaitun yang tinggal. Ia harus berubah menjadi warna kelabu yang bagus (seperti yang anda lihat, pewarna sebelumnya digunakan sepenuhnya, jadi cuba untuk mengira jumlah cat dengan betul). Berikan sedikit nipis ke dalam cat dan gunakan warna dengan "menghadap".

memohon warna


Untuk melengkapkan "gambar", kita perlu menambah kelantangan kepada "batu" kami: lukis kelabu jalur dengan berus tipis yang sama, meniru bayang-bayang dari "granit". Semua lukisan sudah siap!

tiruan granit


Anda mesti mengakui bahawa pilihan penampilan permukaan ini kelihatan sangat asli dan benar-benar eksklusif, kerana lukisan penulis "dibuat oleh diri sendiri"! Bagaimanakah seseorang tidak dapat bermegah dengan hiasan yang menarik di hadapan para tetamu rumah yang selesa?
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh