DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Frame untuk band getah
Bukan rahsia lagi bahawa perkembangan harmoni seorang kanak-kanak memerlukan pelbagai rangsangan luar. Dalam erti kata lain, kecerdasan kanak-kanak perlu dibangunkan, tidak mengharapkan alam semula jadi. Ini digunakan oleh banyak pengeluar mainan kanak-kanak yang direka untuk membangunkan pertuturan, kemahiran motor halus, pemahaman dunia dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, produk "dibeli" tidak lebih baik dari apa yang anda lakukan dengan tangan anda sendiri. Selain itu, kebanyakan mainan ini memerlukan bahan minimum.
Sebagai contoh, papan getah yang boleh anda tarik dan mendapatkan pelbagai bentuk dan keseluruhan gambar boleh dilakukan dalam 3-4 jam. Seorang kanak-kanak akan menyukai mainan sedemikian dan akan menjadi alat yang baik untuk pembangunan kemahiran motor halus, kajian bentuk geometri, konsep saiz dan warna asas.

Rangka getah


Untuk membuat bingkai sedemikian, kita perlu:
• Pangkalan kayu, di sini dimensi adalah kira-kira 23x29;
• Butang (kira-kira 200 keping);
• Band getah untuk wang (dijual di kedai bekalan pejabat).
Untuk pembuatan bingkai ini, gam PVC dan serbet dua lapisan masih diperlukan. Lapisan di atas kayu tidak begitu - dengan bintik-bintik dan calar, jadi ia perlu untuk mengikatnya.

Pangkalan kayu

kuku gusi


Pada peringkat pertama, kami menggantungkan papan. Pisahkan bahagian atas, dengan gambar, lapisan serbet dan letakkan di atas pada pangkalan kayu. Tuangkan ke dalam balang kecil dan gunakan sikat untuk memohon pada serbet.

letakkan papan


Tindakan sedemikian dari jauh menyerupai decoupage. Selepas gam telah kering dan serbet telah menempel pada pokok itu, kami melakukan penanda. Untuk melakukan ini, anda boleh meletakkan titik-titik di tempat yang betul dengan pensil sederhana (di sini mereka berdiri setiap 2 cm, jarak antara baris juga 2 cm).

menyerupai decoupage


Selepas itu, tolak butang ke titik yang dimaksudkan. Usaha yang diperlukan untuk menetapkan butang di pangkalan boleh menjadi tidak penting dan sengit. Ini semua bergantung kepada bahan yang digunakan sebagai asas. Sebagai contoh, dalam beberapa kes, butang itu pergi ke papan. Kemudian ia dikeluarkan menggunakan pisau perkeranian ke ketinggian yang dikehendaki.
Pada akhirnya, hasilnya ialah:

Kita benda kuku


Segala-galanya, bingkai sudah siap! Anda boleh cuba meregangkan band elastik. Pertama, bayi akan memerlukan bantuan anda untuk mengetahui mainan baru. Dan kemudian dia sendiri akan membuat bentuk yang berbeza dan menggembirakan anda dengan imaginasi beliau.

Kami menghulurkan jalur elastik

Rangka getah


Nasib baik dengan kreativiti anda!
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh