DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » » »Seluar pendek untuk seorang lelaki
Saya akan memberitahu anda betapa mudah dan murah itu adalah untuk menjahit celana pendek untuk budak itu dengan tangan anda sendiri. Apa yang kita perlukan ialah rok atau seluar panjang, seluar panjang, gunting, sepotong kertas untuk corak, jarum dan benang yang lama, riben elastik - sebuah jalur elastik. Dalam contoh saya, seorang lelaki berusia satu tahun sedang berpakaian; seluar jeans berukuran 48 digunakan sebagai bahan.

Jadi, perkara pertama yang perlu kita lakukan ialah membuat corak. Di sini kita tidak akan membuat apa-apa pengukuran kanak-kanak, terutama sejak pada zaman ini ia agak bermasalah. Saya mengambil seluar budak itu, yang dia pakai sekarang, dan mereka sesuai dengannya. Saya menghidupkan seluar dalam di dalamnya supaya satu separuh ternyata, meletakkan selembar kertas dan mengelilingi.

mari kita buat corak


Kemudian, secara langsung pada corak, anda perlu menambah di atas 1.5-2 cm untuk korset dan di bawah panjang yang sama untuk hem. Tentukan panjang seluar itu sendiri, saya pilih - tepat di bawah lutut, jenis breeches. Tidak perlu membuat elaun untuk jahitan sampingan, kerana kita mengelilingi seluar dengan jahitan.

Pada corak harus dua bahagian produk - depan dan belakang. Sila ambil perhatian bahawa mereka berbeza. Bahagian belakangnya sedikit lebih lama dan lebih mendalam daripada bahagian depan. Untuk mendapatkan kedua-dua bahagian, anda perlu meletakkan seluar di atas kertas, terlebih dahulu dengan bahagian hadapan dan belakang belakang.

corak


Potong pola yang dihasilkan. Langkah seterusnya adalah memindahkan lukisan ke kain. Harus ada empat bahagian: dua depan dan dua belakang. Dalam kes saya, saya memindahkan corak depan dan belakang ke tepi seluar jeans, supaya saya mendapat jahitan sampingan siap. Oleh itu, saya membentuk dua butiran.

Potong pola yang dihasilkan

Potong corak

potong dengan teliti

mendapat dua


Ia tetap untuk mencungkil kosong yang dihasilkan. Pemilik mesin jahit akan menyelesaikan tugas ini dengan cepat dan mudah. Saya, kerana kekurangan ini, terpaksa bekerja keras. Pertama anda perlu membuat jahitan belakang dan depan, dan kemudian langkah, iaitu, batin. Saya menggunakan jahitan jarum. Dalam kes ini, jahitan dibuat pada jarak antara satu sama lain, dan permulaan jahitan seterusnya adalah di belakang yang sebelumnya.

stitch kosong


Pada seluar pendek yang dihasilkan, kami mengepung bahagian bawah dan pinggang, masukkan anjal. Ia bagus untuk mendedahkan tepi yang dijahit. Saya melakukannya dengan tangan, dengan jahitan.

hem dan hem


Seluar sudah siap! Sekarang, mempunyai corak, anda boleh melukis celana pendek dari pelbagai panjang, dan juga seluar. Lagipun, tidak ada banyak pakaian di dalam almari pakaian bayi itu.
Kembali
Komen (5)
 1. Nataly nnn
  #1 Nataly nnn Tetamu 12 Januari 2015 21:43
  0
  Terima kasih atas idea dan kelas tuan! Satu lagi akan menjadi gambar produk siap yang diposkan. Dan kemudian entah bagaimana kelihatan belum selesai!
 2. Tatyana
  #2 Tatyana Tetamu 25 April 2016 15:21
  5
  Tolong beritahu saya, kenapa kita segera memotong 2 bahagian satu setengah (contohnya, depan) jika mereka mempunyai jahitan sampingan yang sudah dijahit ?? Lagipun, jika anda memotong dan mengembangkannya, maka 1 depan depan berada di depan, dan bahagian hadapan kedua berada di belakang ?? jadi.ada 2 bahagian depan di kaki kiri, 2 bahagian belakang di sebelah kanan ... Saya sudah patah kepalanya ...
  1. Svetlana
   #3 Svetlana Tetamu 15 September 2017 13:22
   1
   Satu kaki segera dipotong, tetapi bahagian hadapan dan belakang dipotong secara berasingan
 3. olga
  #4 olga Tetamu 19 Mac, 2017 17:28
  0
  [b] Tatyana [/ b],
  Baiklah, anda perasan sejenis cant dalam uk ini
 4. Galina
  #5 Galina Tetamu 16 Jun 2017 12:01
  0
  Segala sesuatu adalah benar dalam MK ini, hanya butirannya terletak di depan, dan foto itu menunjukkan bahawa tukang jahit memotong bahagian secara berasingan.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh