Lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Gelang Shambhala
Setiap hari, semakin banyak trend baru datang kepada fesyen yang dengan mudah boleh menjadikan gaya anda lebih asli dan unik. Salah satu kejadian yang bergaya ialah gelang Shamballa. Hanya muncul di liputan majalah glamor, dalam gambar dengan bintang dunia, gelang ini menemui panggilannya di kalangan penduduk lain. Anda mungkin berfikir bahawa ini adalah kebetulan yang mudah, kerana setiap fashionista hanya menonton gayanya dan mahu memberikan penampilannya sesuatu yang baru, tetapi ini tidak sepenuhnya benar. Tradisi memakai gelang jenis ini sejak asalnya. Gelang Shambhala adalah sejenis azimat dan azimat yang melindungi pemakai dari pelbagai roh jahat dan mengarahkannya kepada kejayaan. Perkara yang paling penting ialah anda boleh membuat gelang indah ini sendiri.

Jika anda membuat keputusan untuk mengambil jalan kejayaan dan membuat gelang Shamballa, maka saham pada bahan-bahan seperti: benang wax 1.5 - 2 meter, 5 manik warna satu, 2 manik warna yang berbeza dan 2 manik lebih banyak warna ketiga atau hanya sedikit warna, daripada yang sebelumnya, sehingga 9 manik akhirnya keluar.

manik


Kini kami mengambil benang kami dan memotong asas untuk gelang itu sendiri. Untuk mengukur dasar dengan betul, cuma pegang tangan dengan benang di tempatnya yang luas, yaitu pada tulang tangan, tetapi tinggalkan di kedua belah pihak satu sentimeter atau bahkan dua.
Kami menetapkan thread ini dengan pita pelekat atau memakainya, meninggalkan pada masa yang sama 4 atau 5 sentimeter, sesuatu yang berat. Kami memotong 10 sentimeter benang, meletakkan benang yang tersisa menjadi separuh dan meletakkannya di tengah benang kami, membuat simpul.

Kencangkan thread


Bahagian paling sukar dari gelang ini ialah belajar bagaimana membuat knot dengan betul. Mari kita mulakan benang kiri di bawah kanan, dan jalankan yang betul di bawah pangkalan dan biarkan ia keluar dari sebelah kiri. Kencangkan simpulan dengan ketat. Kami membuat simpulan seterusnya dengan cara yang sama, bukan hanya benang kiri yang kita mulakan dengan yang betul.

Ketatkan simpulan

Biarkan benang kiri di bawah kanan


Kami menenun 4 baris lagi, atau kami hanya membuat 4 knot, kami hanya mengikat mereka dari sisi yang berbeza. Sekarang adalah masa untuk menyusun manik pertama.

mengarahkan manik itu


Apabila anda telah mengikat manik pertama, maka kami membetulkannya dengan knot yang sama seperti dahulu. Selepas kami memperolehi manik, kami masih perlu menenun 4 baris. Dan kita meletakkan manik warna yang berbeza atau teduh.

kita membuat simpulan


Menenun lagi serta baris sebelumnya. Kita lihat bahawa jarak manik kita adalah kira-kira sama. Selepas manik kedua, kita menenun manik sebagai tiga perkara lagi sebagai warna pertama, dan kemudian menambah manik warna kedua dan memperbaikinya dengan warna pertama. Selepas manik terakhir menenun 4 baris dan membuat simpulan.

Kami juga menenun 4 baris tersebut


Perkara terakhir yang kita mulakan adalah tali. Di hujung gelang kami meletakkan manik yang lebih kecil daripada yang sebelumnya, kami menyeberang hujung benang dan menenun beberapa baris benang, yang kami potong 10 sentimeter. Di bahagian dalam, anda boleh menggelapkan tali.

boleh mengikat tali

Gelang Shambhala
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh