DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» » »Kayu rak
DIY dibuat perabot sentiasa gembira pengrajin rumah, terutama jika perabot ini digunakan secara aktif dalam kehidupan seharian. Tidak setiap tuan mampu membuat perabot yang unik, tetapi hampir semua orang boleh melakukan perkara seperti rak bilik mandi.
Oleh itu, untuk pemula, kami memilih papan dari mana kami akan membuat rak. Lembaga mesti diambil secara semulajadi kering dan tanpa cacat yang ketara. Adalah wajar bahawa ia menjadi lancar dan tidak mempunyai ubah bentuk, ubah bentuk longitudinal atau gabungan. Memandangkan saiz rak yang agak kecil, mencari papan sedemikian tidak sukar.
Kemudian, pada mesin ketebalan, kita menyesuaikan ketebalan papan hingga 20 mm, walaupun jika dikehendaki, saiz ini boleh meningkat atau menurun.

menyesuaikan ketebalan papan


Seterusnya, dengan melihat hujungnya, kami menamatkan papan di ruang kosong yang kami perlukan untuk rak masa depan.

dengan wajah melihat kita memotong papan


Akhirnya, kita perlu mendapatkan dua kosong kosong 76 cm dan empat kosong 46 mm panjang.

Kita perlu membuat markah tertentu


Dimensi bersyarat dan mungkin berbeza-beza bergantung pada lokasi yang dimaksudkan di mana rak akan ditempatkan. Lebar kosong juga dipilih sewenang-wenang, berdasarkan keperluan mereka sendiri dan kehadiran papan tertentu. Dalam kes ini, lebarnya ialah 10cm.
Seterusnya, di dua ruang kosong dengan panjang 76 cm, adalah perlu untuk membuat markah tertentu dengan pensil di tempat-tempat yang anda merancang untuk mengatur rak.

perlu membuat tag


Dalam kes ini, jarak antara rak atas dan tengah adalah 21 cm (dengan ketebalan rak sendiri - 2 cm), jarak rak yang lebih rendah ialah 28 cm.
Kini kami terus mengisar dengan mesin pengisar khas menggunakan roda pengisar dengan saiz bijian tidak lebih daripada 150 unit. Melakukannya adalah perlu walaupun anda mempunyai pisau tajam yang tajam pada ketebalan, dan mereka tidak meninggalkan alur. Seterusnya, adalah perlu untuk mengisi kecacatan yang ada dengan dempul di atas kayu (warna dempul itu sepadan dengan jenis kayu), tunggu sehingga ia kering, dan gulung lagi.
Sekarang kita terus ke perhimpunan menggunakan skru perabot atau skru kayu mengikut tanda yang telah dinyatakan sebelumnya. Tiada kesulitan yang perlu timbul di sini. Skru perabot mempunyai penampilan yang lebih estetik daripada skru kayu. Walaupun ia boleh menjadi dempul dan dengan itu menyembunyikan kehadiran mereka.
Akibatnya, kami mendapat rak siap untuk bilik mandi

Rak kayu


Ia tetap hanya untuk membaiki pengikat di belakang, membuka rak ini dahulu dengan noda dan kemudian dengan varnis. Lebih-lebih lagi, varnis mesti digunakan dalam tiga lapisan, dan selepas setiap lapisan, ia perlu untuk mengisar dengan kertas pasir halus (lebih baik untuk melakukannya secara manual). Segala-galanya, rak sudah siap!
Kembali
Komen (1)
  1. Felicity
    #1 Felicity Tetamu 22 Ogos 2017 13:22
    0
    Saya juga akan menambah: lebih baik untuk varnis atau cat sebelum pemasangan. Ia kelihatan lebih kemas dan mudah dikendalikan.

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh