DIY lakukan sendiri
Kelas induk, arahan, tip berguna, resipi.
» »Sejambak daun gugur
Pada musim luruh, kadang-kadang saya mahu rumah itu kelihatan hangat dan selesa. Tetapi sejenis kecil, bermain dengan warna-warna cerah, dapat memulihkan bahagian dalam apartmen dan bersorak-sorai cuaca yang suram, hujan, dan buruk ini. Dan ia tidak perlu tergesa-gesa ke gerai bunga dalam mengejar suasana yang baik. Sejambak sejati dan asli boleh dibuat dari daun musim luruh yang berwarna-warni yang musim luruh memberikan kita dengan murah hati.
Untuk membuat sejambak kita perlu: daun musim luruh yang indah (cuba untuk mengambil daun yang cukup sinewy, tetapi pada masa yang sama agak fleksibel, misalnya: maple, anggur, daun linden), ranting merata atau viburnum, piring, gunting, pita pita, benang dan imaginasi kecil.

Dan sebagainya, pertama kita akan terlibat dalam menghias piring kami, yang akan menjadi asas bagi sejambak yang akan datang. Untuk membuat "tempat tidur" sejambak lebih asli dan berwarna-warni, anda boleh menggunakan daun pokok dan pokok renek yang berbeza, ranting viburnum atau abu gunung, batang bunga kering. Oleh kerana sejambak kami tidak banyak ketahanan, kami akan mengikat daun ke piring dengan pita pelekat sahaja.

daun pokok yang berlainan

kencangkan daun ke piring

mengikat dengan pita

sebuah sejambak


Apabila pangkal siap, anda boleh mula membuat bunga. Untuk ini kita akan menggunakan daun yang paling biasa. Kami mengambil satu daun dan menggulungnya ke dalam tiub - ini adalah teras bunga masa depan kami. Untuk mengelakkan lembaran daripada berehat, kami merebut bahagian bawah teras yang dihasilkan dengan benang.

gulungkan daun ke dalam tiub

risalah di dalam tiub


Sekarang kita mula mengeluarkan kelopak yang tersisa untuk bunga musim gugur kita. Lipat daun itu dengan setengah dan bungkusnya di sekitar inti, membentuk kelopak. Setelah membentuk setiap kelopak berikutnya, jangan lupa untuk mengetuk dengan baik dengan benang ke pangkal supaya bunga itu tidak hilang dan tidak runtuh.

membuat kelopak yang lain

ulangi operasi

twist

mendapat bunga


Apabila jumlah bunga yang diperlukan untuk sejambak anda siap, anda boleh mula memasang sejambak. Kami tidak merumitkan tugas kami dan mengikat bunga ke pangkal dengan pita pelekat yang sama. Sekarang ia hanya untuk menambah komposisi dengan cawangan hiasan kecil dan sejambak musim luruh kami siap.

komposisi mudah dilakukan

Sejambak daun gugur

membuat sejambak daun


Komposisi sedemikian agak mudah untuk dilakukan, jadi kerapuhan mereka tidak menjadi masalah. Untuk sedikit memperluaskan kehidupan sejambak seperti itu, anda boleh menambah sedikit air dalam piring, tetapi anda perlu mengubahnya setiap hari. Jadi - ini adalah lebih daripada satu kerja tambahan, kerana kejatuhan dalam warna membolehkan anda membuat karya-karya kecil dari daun musim luruh, sebaik sahaja anda mempunyai keinginan untuk mencipta.

Sejambak DIY
Kembali
Komen (0)

Baca juga

Kod ralat untuk mesin basuh