DIY csináld magad
Mesterkurzusok, utasítások, hasznos tippek, receptek.
» »Hogyan kell beépíteni egy aljzatot, ha rövid vezetékek vannak
Hogyan telepítsen egy aljzatot, ha rövid vezetékek vannak

Az idő múlásával a szovjet otthonokban előbb vagy utóbb ki kell cserélni a konnektorokat. Rázkódóak, a modern euródugók nem másznak be bennük, más okok is vannak. A Szovjetunió régi épületeinek vezetéke alumíniumból készül. Az egymagos alumínium huzal meglehetősen törékeny, és ha a csatlakozási pontokon is felmelegszik, akkor a régi aljzat kikapcsolásakor feltétlenül szakad meg.
Mint valójában a példámban történt. A huzalokat hosszú ideig hevítették a gyengült érintkezés miatt, így a szigetelés már megolvadt. Most apró darabok húzódnak ki a falból, a foglalatban, és nem lehet új aljzatot telepíteni. Ez a probléma nagyon gyakori, főleg a javítások során. Nincs itt semmi szörnyű, és elvileg minden könnyen javítható.

Szüksége lesz


 • Zsugorcső (lehetőleg különböző átmérőjű készlet).
 • .
 • Két réz- vagy alumíniumhuzal, a magok számának nincs jelentősége, a fő kvadratúrája legalább 1,5 négyzetméter. mm.
 • Új aljzat.

Helyezze be az aljzatot az aljzatba rövid vezetékekkel


Kezdjük azzal, hogy kikapcsoljuk a házban az elektromos áramot. Ezután a csatlakozó összes érintkezőjét egy neon izzóval ellátott jelzőcsavarhúzóval gyűrűzzük meg, hogy meghatározzuk a fázist. Ilyen módon győződjön meg arról, hogy az elektromos áram véglegesen ki van kapcsolva, és semmi nem veszélyezteti az életét.
Csavarja le az előlapot, húzza ki a régi kivezető érintkezőit. Mint már említettem, a huzalokat hevítették, a szigetelés megolvadt, megszáradt és törékeny lett. Mivel összeomlik, el kell távolítani. Ehelyett válassza a megfelelő átmérőjű hőre zsugorodó csövet.
Hogyan telepítsen egy aljzatot, ha rövid vezetékek vannak

Vezetékeket építek fel a WAGO terminálok segítségével. Ezeket a kényelmes eszközöket azonban helyesen kell telepíteni, különben rossz szolgáltatást nyújthatnak. Tehát: a falból kilépő minimális hosszának legalább 2 cm-nek kell lennie, és 1 cm-nek jól tisztítottnak kell lenniük, nem lehet ráncos vagy hajlott. Ezek a fő szabályok. Ezért mindazt, amelyet meghajlítunk, ki kell egyenesíteni, és levágni. És a többit hőálló zsugorítással izolálja. Külön speciális hajszárítóval vagy szokásos öngyújtóval ülheti be.
Itt van, amit kaptam:
Hogyan telepítsen egy aljzatot, ha rövid vezetékek vannak

Egy huzal megszakadt, de nem félelmetes. A terminálokat egészen felöltözjük és bepattanunk. Nagy pluszuk, hogy a rétegezés rézhuzallal elvégezhető. Vettem többmagos. Puha és nem szakad le.
Hogyan telepítsen egy aljzatot, ha rövid vezetékek vannak

Kettős kimenetet vettem, amely a régi funkció helyett kibővíti a funkcionalitást.
Hogyan telepítsen egy aljzatot, ha rövid vezetékek vannak

Összekapcsoljuk és telepítjük.
Hogyan telepítsen egy aljzatot, ha rövid vezetékek vannak

Pontosan ugyanúgy rögzíti, mint a régi - az aljzat oldalhornyaihoz támaszkodva. De amint láthatja, vannak hosszanti tartók a közvetlen falra szereléshez. Ez csak egy nagyszerű megoldás, különösen azok számára, akiknek meghibásodott a csatlakozója, és az összes belső felület rögzítése nem megbízható.
Hogyan telepítsen egy aljzatot, ha rövid vezetékek vannak

Telepítse a javítópanelt.
Hogyan telepítsen egy aljzatot, ha rövid vezetékek vannak

Kapcsolja be az elektromos áramot, és ellenőrizze a munkát. Minden remek. A csatlakozók minden szükséges terhelést elviselnek ezen a helyen. Mellesleg tovább nagyon olcsók - . Ez megtakaríthatja a javításokat.

Nézze meg a videót


Észrevételek (74)
 1. Vendég Vladimir
  #51 Vendég Vladimir vendég 2019. március 5., 11:38
  0
  ezek a vagi úgy égnek, mint a gyufa, amikor egy rakományt csatlakoztatnak (vasalót, kandallót vagy valami mást, az asztali lámpán kívül) KELL HASZNÁLNI A TŰZ TŰZET. Nem tehet vagi-t a terhelési hálózatba!
 2. Ivan
  #52 Ivan vendég 2019. március 5., 14:15
  0
  Mindez, természetesen, csodálatos! Csak annyit kell hagyni, hogy egy csomagot kapok Ali-től! A mindenható hatalmas Orosz Postánknak köszönhetően nem kaptam 28 csomagot ebben az évben !!!
Tölts fel többet
1 2

Olvassa el

Hibakódok a mosógépekhez