DIY csináld magad
Mesterkurzusok, utasítások, hasznos tippek, receptek.
» » »A Tesla Transformer Kachera Brovinán 220 V feszültségtől
Ebben a cikkben arról fogok beszélni, hogyan lehet Kachrov Brovinát viszonylag kis energiává tenni ugyanazon alkatrészekkel. Tehát mi a „kacher”, lényegében ez egyfajta Tesla tekercs, amelyben egy rezonáns transzformátor vagyok, amellyel hatalmas nagyfrekvenciás feszültséget kaphat, tehát egy erős elektromágneses teret, amely nagyon érdekes tulajdonságokkal rendelkezik. És így hagyjuk a szavakat, és továbbmegyünk a telepítés összeszerelési folyamatához.
De természetesen, mielőtt összeszerelné, meg kell értenie, hogyan működik és miből készül.
Itt található a telepítési rajz.


Az áramkört egy 220 V-os hálózati feszültség táplálja, amelyet, mielőtt közvetlenül a főgenerátor-részre megyünk, a D1 diódán keresztül egyenirányítják és lefojtják egy fojtótekerccsel, egy 12 voltos transzformátort használtam, amelyet egy 220 tekercs kapcsol be, vagyis kétféle vezetéket veszünk, amelyekhez a hálózat csatlakozik a transzformátorhoz A 220-at és az egyiket szintén csatlakoztatják a 220-hoz, és a második az energiaminőségre a C1 kondenzátorhoz vezet. Most térjünk át az ellenállásokra, az R2-re, közepes erővel használhatom, én a szovjet közepes méretet használtam, mint az R1-re, csak nem volt ilyen töltésem, és 4–12 KOhm nagy teljesítményt használtam, és az ellenállások még hosszú munkák után is hidegen maradtak. Most érintsük meg a tranzisztorot a telepítés legszűkebb részével. A KT828 csak végső megoldásként vehető figyelembe, ha nem lehet behozni importált eszközöket, nevezetesen a Panasonic C5244A tranzisztor kitűnő munkát mutatott, de ne ismételje meg a hibáimat, ne próbálja meg eltávolítani a fojtószelepet, vagy nagyon kicsire állítani, az én esetemben teljesen eltávolítottam, és a tranzisztor kissé felrobbant. Használhatja a 2SA1943 és hasonló feszültség- és áramparamétereket, a tranzisztorot, mint általában ezekben az esetekben, a radiátorra helyezik.
Itt az összes elektronika.


Mindent forrasztunk a séma szerint, és én ezt kaptam
 

Most a fő rész nem túl technológiai és rettenetesen unalmas. Az L1 tekercset (primer) feltekercseljük legalább 5 mm átmérőjű rézhuzallal. Körülbelül 5–7 fordulattal, a tekercs átmérője körülbelül 14 cm.

 
Most, amit sokan nem vállalnak ilyen létesítmények összeállítására, 5 cm átmérőjű L2 (másodlagos) műanyag cső tekercselésére 25-30 cm magasságra van lehetőség, ha elég türelem. Két tekercset tettem különböző átmérőjű huzallal
Az első 0,2–0,3 vezeték és 25 cm magas.


És 0,5–0,8 mm átmérőjű, 35 cm magasra.


(A bal oldali fény csak egy lámpa. Ez nem minőségi hatás)
Ugyanakkor a második tekercsről még nyilvánvalóan nagyobb terület miatt nagyobb hatást sikerült elérni.

És most valójában összegyűjtjük a fenti és az alább látható képen látható módon.


Az első indítás (ha minden működik) ne késleltesse, indítsa el 1-2 percre, és ellenőrizze, hogy a tranzisztor és a többi alkatrész felmelegszik-e, nehogy túlhevítsék őket hosszabb ideig történő működés közben.
Ne próbáljon megérinteni az összes fém alkatrészt, mert életveszélyes!
Tehát ez számomra működött az első bekapcsoláskor, ha minden helyesen történik, akkor ugyanaz lesz. Ha nem. Cserélje ki az elsődleges végét, ellenőrizze, hogy a tranzisztor és a dióda "életben van"
Most valójában annak érdekében, hogy mindannyian megtörténjünk, az elérhető hatásokat
1. Koronás kisülés
Ez egy kisülés, amely a szekunder szabad végéből jön le, és amelyet meg kell mutatni, jobb, ha elviszi a tűt. Nagyon szép, lila korona. A koronás kisülés létrehozza az úgynevezett elektromos szeleket, azaz észrevehet egy kis szellőző ózon szagát, erre az útra az úgynevezett "ion motor" folyik. Ha ujjával megérinti a mentesítést, nem lesz fájdalom. Mivel a nagyfrekvenciás áram áthalad a bőr felületén, egyes források szerint vazodilatáló hatása van, és szinte egy csodaszer, amely minden betegségtől megment. Személy szerint én nem vettem észre semmit, csak egy apró égési sérülést és egy kis füstöt az ujjamtól. Nikola Tesla, aki valóban felfedezte a nagyfrekvenciás áramot, és testét kisütéseknek tette ki, 86 éves volt. De még mindig nem javaslom az ilyen tapasztalatok visszaélését. Igen, és a kisülés a kezéből származó késsel válik ki, ha a másodlagos tekercsekhöz vezetjük. Ezenkívül a kisülés hőmérséklete nem alacsony, a könnyebb gáz könnyen meggyullad a közelben, és akár egy vékony papírlapot is elmoshat.

 
A kamera nem közvetíti ennek a jelenségnek a szépségét.
2. HF mező
Arról a elektromos mágneses mezőről beszélünk, amely körülveszi a kachert, ez egy nagyfrekvenciás mező. Valójában nem csinál semmi varázslatos. Bár valószínűleg „nem kezdett”, ez csodának tűnik. Ha a kezébe veszi a kisülőlámpát, akkor hozza minőségűvé, az a kezedben világít, és elég fényesen megvilágíthatnék két lámpát, akár 36W teljesítményű is, miközben bizonyos csíkok hatását megfigyelték a lámpában, ez elég csinosnak tűnik (azok számára, akik álmodtak csillagok háborúja)
Itt van a 18 W-os lámpa


4h6W
 

Világítás, kettő 18W-on

Ugyanakkor ugyanazon mező segítségével be lehet mutatni a villamos energia vezetékek nélküli távolságra történő továbbításának hatását. Ehhez egy másik tekercsre van szükség, lehetőleg pontosan azonos paraméterekkel (fordulatok száma, huzal keresztmetszete stb.), Ebben az esetben sokkal jobb hatás érhető el. Összeszereljük a tartalék tekercset és telepítjük ugyanazt, mint a sugárzó tekercset. A különbség az, hogy egy diódahíd van csatlakoztatva a primer kimeneteihez
 

Fel kell venni a magas frekvenciájú diódokat, mivel nem találtam kéznél egyáltalán nem tudtam ellenőrizni ezt a hatást, de a szekunderben feszültség volt, a kisülések, amelyeket ki lehet húzni az alsó vizsgálatból, erről beszélt.
Valójában ennyit akartam mondani erről az eszközről.

A szerző semmilyen felelősséget nem vállal az életéért és egészségéért, a 220 V feszültség életveszélyes, javasoljuk, hogy az összeszerelés előtt olvassa el a biztonsági óvintézkedéseket. Káros hatással van a Kacher-ot körülvevő RF mezőre is. Azt tanácsolom, hogy tartson szünetet.

 Kívánva ismételni a szerencsét!

Megjegyzések (69)
 1. kisli4
  #51 kisli4 vendég 2013. december 3, 18:57
  0
  Kérem, segítsen, összeállítottam ennek a sémának megfelelően, a tranzisztor betette a 2t839-t, bekapcsolok, a szikra ugrik le a szekunderről, és a tranzisztor azonnal megég, újra összeállítottam, de a hatás ugyanaz, van egy szikra és a tranzisztor ott törik
 2. Timorfy
  #52 Timorfy vendég 2014. január 25., 13:38
  0
  Idézet: stepan
  ... nem olyan lyukat, hogy a tekercsek arányát nem tartják be ???? Mondd, kérem!

  Valójában igen, én is megtettem. Az első tekercset egy méter magas, 7-8 centiméter átmérőjű csőbe csavarva, egy kartonba csavartam. Ebből a neon lámpák fél méterben világítottak, és 20 centiméterben izzók voltak.De a karton magas páratartalom alatt kigyulladt, és PVC-re tekercseltem. És akkor sok csoda eltűnt. Sok videóm van az összeállításról és a demonstrációról timorfy dot ru-n.
 3. Michael
  #53 Michael vendég 2014. február 11, 09:14
  0
  Érdekli, hogy ez az eszköz milyen áramot fogyaszt? mérni? nem? legalább körülbelül ... előre köszönöm ... tisztelettel. Mikhail.
 4. JEKA
  #54 JEKA vendég 2014. május 7., 9:19.
  0
  melyik diódát vegye?
 5. Dmitry
  #55 Dmitry vendég 2014. szeptember 8, 18:04
  0
  Kérem, mondja meg, hogy fontos-e a cső átmérője, amelyen a szekunder szélét tekercseli, és hol kell a szekunder alsó érintkezőjét csatlakoztatni a második körben
 6. Jegor
  #56 Jegor vendég 2014. november 7, 19:24
  0
  Nem értettem, de melyik diódára van szükség?
 7. alapelv
  #57 alapelv vendég 2015. július 15, 19:11
  0
  A huzalomat fekete festék borítja. Alkalmas ez a másodlagos?
 8. edward44
  #58 edward44 vendég 2015. november 18, 21:55
  0
  [b] paxich2 [/ b],
  Nos, a kapitalisták, ez nem működik? A tudás és az ok nem léteznek?
  Ahogy megértettem, zseni vagy az országában, még az olaj transzformátorokról is tudsz. Gondolkozott már azon azon, hogy milyen méretűek? )))
  Nincs testvér, még csak nem is próbálhatja. Amit a gyerekek is itt csinálnak, az akadémikusai soha nem álmodtak!
 9. edward44
  #59 edward44 vendég 2015. november 18, 22:12
  0
  Fiúk - vegye ki a diódát a mikrohullámú sütőből - nem fog tévedni
 10. Vitalj321
  #60 Vitalj321 vendég 2016. május 21., 18:39
  0
  Srácok, milyen induktivitásnak kell lennie a fojtónak? (Legalább készítsen képet, hogy pontosan tudja, melyik.) Nem bízom a transzformátorban sikertelen esemény után.
  Két tranzisztorom van: 2SA1943 és 2SC5200. Azt hiszem, az első, aki használja. Dióda - D248b. A kondenzátor ugyanaz, mint az áramkörben.
  És nem történik semmi, ha a másodlagos anyagot egy 2,5 cm átmérőjű csőre tekercselik?
 11. lótusz
  #61 lótusz vendég 2016. június 15., 23:10
  0
  Először kapcsolja be az agyat, majd költse el a pénzt.
 12. Sergey
  #62 Sergey vendég 2016. június 23., 01:29
  0
  Mindent szigorúan a rendszer szerint gyűjtöttem, MŰKÖDIK, de nem látom a koronát. Vajon miért?
 13. Vladimir
  #63 Vladimir vendég 2017. január 10., 11:58
  0
  [b] Veent [/ b],
  Mondja el, hogy forraszthatom-e a huzalt, ha rövid, hogy az L2 tekercs nagyobb legyen?
 14. macska
  #64 macska vendég 2017. március 3., 20:57
  0
  És ha 9 voltos transzformátort használ?
 15. Magianauka magianauka
  #65 Magianauka magianauka vendég 2017. április 16., 15:50
  0
  az áramkörök meglehetősen szeszélyesek és fojtószelep használatakor egy szép kályhát kapunk, az áramkör 110 V feszültséggel működik, és a teljesítmény többszöröse.
 16. SanSanych
  #66 SanSanych vendég 2017. szeptember 28., 17:28
  0
  A transzformátor nélküli feszültség alatt álló áramkörök fojtókkal és zener diódákkal veszélyesek. Nem meglepő, hogy a tranzisztor felrobbant ... általában 25 voltos feszültséggel vannak. Ne kockáztassa az életét ... Használjon elemeket, elemeket vagy tápegységeket transzformátorokkal.
 17. Vendég Roman
  #67 Vendég Roman vendég 2019. január 9., 17:11
  0
  És mit jelent egy átlagos teljesítményű ellenállás? Mennyibe kerül egy watt?
 18. Vendég Roman
  #68 Vendég Roman vendég 2019. január 21, 04:40
  0
  A vezeték, amelyhez a 220 V-ot csatlakoztatják a transzformátoron, közvetlenül a kimeneti nyíláshoz vezet, és a második, amelyhez a 220 V-ot is csatlakoztatják, a kondenzátorhoz vezet. És akkor van értelme egy transzformátort feltenni?
 19. Vendég Roman
  #69 Vendég Roman vendég 2019. január 25., 07:51
  0
  A transzformátor egyik vezetéke fázisba megy, a másik pedig a kondenzátor levonásával?
Tölts fel többet
1 2

Olvassa el

Hibakódok a mosógépekhez