DIY csináld magad
Mesterkurzusok, utasítások, hasznos tippek, receptek.
Fischu - ez a csipkeből vagy kambrából készült sál neve, amelyet a francia fashionistas használt a ruha mély vágásainak fedezésére a 17. században. Ma ez a ruhadarab ismét meglehetősen népszerűvé vált. Csak most leggyakrabban kötött kézzel, és nagyon hasonlít egy csipke sálra, amely egy hosszúkás végű, egyenes háromszög formájában készül. Van még egy fél gyűrű alakú hal, közepén nagyítva és a végein keskenyebb. A terméknek ezt a verzióját ajánljuk Önnek, hogy saját maga elvégezze, lépésről lépésre.

Csipke Fishu


Csipkehalhoz 2 gombolyag Kid mohair ALIZE (62% - mohír, 38% poliamid, 25 g - 250 m), 5. kötőtű szükséges.

Csipke Fishu


Hurokkészlet: 2 kötőtűhöz egyidejűleg tárcsázzon 309 hurkot, úgy, hogy kis távolság legyen közöttük. A fisu szélének „mintázása” attól függ, hogy milyen szabadon tárcsázza őket.

Csipke Fishu


Az első sort a rögzítéshez szegélyhurkokkal kötöttük. Ő határozza meg termékünk melyik oldalát és melyik a jobb.

Csipke Fishu

Csipke Fishu


Kezdje a sorok kötését 1 szegélyhurokkal (elülső), és végezzen 19 jelentési öltéssel (lásd az ábrát) plusz az él első hurkával. Kötött szigorúan a minta szerint, egymás után 18 jelentést megismételve. Minden jelentés összesen 18 hurkot tartalmaz. A bemutatott ábrán a kényelem kedvéért a szegélyhurkokat sárga színnel jelöljük, az utolsó, tizennyolcadik jelentés kiegészítő hurkát zöld színnel jelölik, és a hurkok négyzetét, amelyek nem vannak kék árnyékolva (vagyis a kötés során egyszerűen kihagyja őket, mintha nem látná őket). .

Csipke Fishu


Miután mind a 48 sort áttörtük az áttört mintával, folytatjuk a rövidített sorok kötését. Ezek a következők szerint illenek:
1) Varrjon a hal közepére, a kényelem érdekében jelölje meg ezt a helyet jelölővel. Miután újabb 15 hurkot tettünk.
2) Fordítsa a munkát rossz oldalra. Távolítsa el az első hurkot, mint helytelen, és kötött 15 + 15 hurok. És ismét fordítsa a munkát az első oldalra.
3) Kötött 29 hurok, és kössük össze a 30. részt az előző sor hurkával (azaz 2 hurok együtt). Emiatt a „lyukak” nem jelennek meg a terméken. Ezután még 3 hurkot kötöttünk és ismét megfordítottuk a munkát.
4) A következő sorban kötje össze a 4. sort: 18 p. + 14 p. + 2 p. Együtt + 3 p. És ismét fordítsuk a halat a jobb oldalon.
5) Az egyes következő sorokat úgy kötjük össze, mint a 3, 4 lerövidített sorokat, csak a kötőtűn lévő kötött hurkok száma nő minden alkalommal, mivel minden sorban 3 öltést adunk hozzá a minták nélküli, még nem kötött sorokból.
Amikor az összes lerövidített sor össze van kötve, kösse újra a minta 43 és 45 sorát a szélek díszítéséhez. A horog segítségével szabadon zárja be a halak széleit. Jobb, ha nagyon vastag horgot vesz, ha nem ilyen, akkor ezt megteheti: minden zárt hurok után tárcsázzon egy levegőhurkot.

Csipke Fishu

Csipke Fishu


Csavarja meg a laza szálak „lófarkait”. Kapnod kell egy ilyen fejkendőt:

Csipke Fishu


Nagyon óvatosan mossa le a forgácsot víz és samponok oldatában. Szorítsa a kendőt a törülközőn keresztül, „tekercsbe” csavarva és óvatosan nyomja meg. A halak alakítása és a faragott élek meghosszabbítása után rögzítse azokat tűvel a felületén - zárja le a sálat, amíg teljesen megszárad.

Csipke Fishu


És minden áttört, vékony és nagyon meleg köpenyed készen áll.

Csipke Fishu

Csipke Fishu

Megjegyzések (2)
 1. Eugene
  #1 Eugene vendég 2015. október 13., 10:01
  7
  Üdvözlünk! És mi az ábra, amit Z betűk jelölnek ???
  1. válaszoljon Eugene
   #2 válaszoljon Eugene vendég 2019. március 15, 17:41
   0
   valószínűleg 3 arc, majd a rendszer folytatása

Olvassa el

Hibakódok a mosógépekhez