DIY csináld magad
Mesterkurzusok, utasítások, hasznos tippek, receptek.
» » »Padlólapok fektetése
A padlólap burkolása otthon nem olyan költséges folyamat. Ezért javítás esetén úgy gondolom, hogy itt pénzt spórolhat meg, és minden munkát magának végezhet. Felhívom a figyelmére néhány tippet a padlólapok saját kezű elhelyezéséhez. Az ilyen munkák elvégzéséhez a következő szerszámokra és anyagokra van szüksége: köszörűgép kőtárcsával, közönséges simítóval, bemetszett simítóval, építési szint, csempe ragasztó, habarcs és maga a csempe.
A munka megkezdése előtt gondosan készítse elő a padló felületét. Ez az egyik legfontosabb pont. A csempe csak „magabiztos” felületre kerül: a linóleum vagy a barlanglapok itt nem működnek. A padló felületének kiegyenlítéséhez rétegelt lemez használható. Ez azonban nem elég. Annak érdekében, hogy a csempe ragasztó jól érintkezzen a padlóval, azt javaslom, hogy a felületet simítsák le egy esztrichtel. Minél simább a felület, annál könnyebb a burkolás.

Padlólapok lerakása

Padlólapok lerakása


Ezután meg kell határoznia a csempe lerakásának sorrendjét. Általában a teljes burkolólapokat hozzáférhető, központi helyekre rakják, és az élek körül vágják le, ahol a burkolólap nem illeszkedik.
Valójában szilárd lapokkal és kezdje. Gyúrja meg a ragasztót a gyártó utasításainak megfelelően (alaposan keverje el, amíg sima, daganatok nélkül, és tartsa körülbelül 10 percig a technológiai szünetet). Ezután egy közönséges spatulával egyenletes réteggel szórja a ragasztót az előkészített felületre. Ezután húzzunk egy bevágott simítóval a réteg mentén, hogy csíkokat kapjunk. Óvatosan fektetjük a burkolólapokat: először teljesen szélezzük az egyik szélét, majd lassan engedjük le a másodikat. Ezután nyomja meg kézzel a lapkát, hogy egyenletesen álljon fel. Maga a stílus nem bonyolult. Fontos azonban megjegyezni, hogy a burkolólapok közötti távolságnak körülbelül 3-4 mm-nek kell lennie. Az egyes burkolólapok lerakásakor használja az épületszintet: minden lapnak ugyanabban a síkban kell lennie.

Padlólapok lerakása

Padlólapok lerakása


Amikor az egész csempe le van rakva, elkezdheti a gyártást. Ehhez méréseket végezzünk, rajzolunk egy csempere és darálóval vágjuk le a felesleges maradványokat. Egyes építők mechanikus vagy elektromos cserépvágót használnak. A bonyolult takarókat azonban köszörűvel könnyebben vágni lehet. Ezután folytatjuk a burkolólapok lerakási folyamatát, megfigyelve a réseket. Felhívjuk figyelmét, hogy a burkolólapnak nem szabad a falnak támaszkodnia (szabad hely szükséges).
A munka befejezése után gondoskodni kell az elhelyezett burkolólap teljes maradékáról. A ragasztó teljesen megszárad 24 óra elteltével. Ezután a burkolólapot stressznek lehet kitéve. 3-4 nap elteltével meg kell tisztítani a csempék közötti varratokat, és habarcsot alaposan kenje be, eltávolítva a felesleget.
A csempék linóleumra vagy laminálásra való átmenetek helyei közeli küszöbök. Csukja le a falhoz az illesztéseket padlólapokkal vagy szegélylapokkal. Szárítás után a padló készen áll. Sok szerencsét.

Padlólapok lerakása

Padlólapok lerakása
Megjegyzések (2)
 1. Andrew
  #1 Andrew vendég 2014. július 30., 13:44
  0
  1. Padlólapok, padlólapok, az élet ugyanaz
  2. A GKL a következő vastagságban kapható: 6,8, 10, 12,5 (mm) Knauf; 9,5, 10, 12,5 (mm) - natív szülőföld, ahogy a kéz
 2. Grisa
  #2 Grisa vendég 2014. október 20., 23:00
  0
  A betétek (az élek mentén történő vágás) rovására érdemes előre kiszámolni, vagy kezdje a közepén vagy a szélektől, ha a betét nagyon nagy. Ha a szoba nagy, akkor érdemes meghúzni a fonalat, és ráhelyezni, hogy a geometria ne szóródjon a varratoknál

Olvassa el

Hibakódok a mosógépekhez