DIY csináld magad
Mesterkurzusok, utasítások, hasznos tippek, receptek.
» » » »Festett" pysanka "technikával
A saját készítésű, fényes és gyönyörű hagyományos ukrán húsvéti tojások csodálatos ajándék a húsvéti ünnepeken. Ezen felül segítségükkel díszítheti a házat az ünnep előestéjén: ehhez kész húsvéti tojásokat rakhat kosarakba, vagy lóghat a fűzfa ágakon.
A saját kezű pysanka elkészítéséhez a következőkre van szükség: gyertya, viasz (külön fekete és méh is készíthető), ceruza, öngyújtó, kefék (tollak), anilin vagy speciális festékek, valamint maguk a tojások, amelyeket korábban fújtak és szárítottak. .

Festés a


Tehát veszünk egy tojást, és a ceruzával rajzoljuk rajta a fővonalakat, melyeket végigvezetünk a minta felhordásakor. Ezen vonalak száma és elhelyezkedése a képtől függ, de ehhez a pysankához csak a tojás elülső és hátulsó részét kell négy részre osztani.

Festés a


Ezután egy kefét veszünk, és lassan hevítjük a gyertyatűzön, majd egy kis darab viaszt tetünk bele, és mindenekelőtt lezárjuk azt a lyukat, amelyen keresztül a tojást fújtuk - ha ezt nem tesszük meg, akkor a festék belsejébe kerül; akkor elkezdjük alkalmazni a mintát.

Festés a


A mintát óvatosan kell alkalmazni, rendszeresen melegítve a kefét a tűz felett, hogy a viasz egyenletesen folyjon ki a felületre.
Miután a mintát a tojás mindkét oldalára felvitték, elkezdheti a festést.

Festés a


Először csepp a tojást a sárga színezékbe (húsvéti tojásokhoz speciális festékeket használok, de a gyapjúhoz használt anilinfestékek alternatívává válhatnak).

Festés a


Most a minta következő töredékeit alkalmazzuk a tojás felületére, és először narancssárgával, majd vörösre festsük. Emlékeztetni kell arra, hogy a tojásfestés során a világosabb árnyalatúkról a sötétre kell váltani, ezért a húsvéti tojás színsémáját előre meg kell gondolni.

Festés a


Az utolsó tapintást viasszal készítjük: befejezzük a pontok-virágszirmok és kitöltjük a „szárnyak” elemeit viasszal, majd a végső fekete színre festettük a húsvéti tojást.

Festés a


A kefe éles hegyével kinyomtatjuk a tojást úgy, hogy hevítés közben nem robbant fel, majd a gyertyákat a lánghoz viszünk, és az alkalmazott viaszt megolvasztjuk, és ruhával mossuk. Ebben a szakaszban különös figyelmet kell fordítani arra, hogy ne rontja el a kész munkát: egyrészt nem szabad melegíteni a tojást annyira, hogy az nem robbant fel; Másodszor, nem tehet tojást a láng felső részébe, hogy a minta ne legyen füstös.

Festés a


Minden, egy szép és eredeti húsvéti tojás kész!

Festés a

Festés a


Ha szeretne, szövhet egy kis kosarat a pysanka számára, vagy leteheti egy vékony zsinórra a pálmaágakon.
Megjegyzések (1)
  1. Anna
    #1 Anna vendég 2015. március 31., 19:33
    0
    Nagyon szép! Mondja el, mit festett feketével

Olvassa el

Hibakódok a mosógépekhez