Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » » »Masažna prostirka za bebe
U ovom trenutku dječja ravna stopala jedna je od najčešćih bolesti. Prema statistikama, više od 60 posto djece, nakon što je postiglo školsku dob, stječe ravnih stopala.
Prema liječnicima, definitivna dijagnoza ravnog stopala moguća je tek u dobi od pet do šest godina.
Kako ne bismo gubili dragocjeno vrijeme, odlučili smo sami napraviti masažnu prostirku za svoje dijete. Uostalom, kao što znate, može se koristiti ne samo u svrhu prevencije, već i za liječenje.
Koračenjem nogu na takvom prostirku, kod djeteta i kod odrasle osobe poboljšava se cirkulacija krvi, jača se zglob gležnja i masiraju se refleksne stanice na stopalima, što rezultira ozdravljenjem cijelog tijela, pojačava se imunitet.
Dakle, ono što trebamo: najvažnija stvar je temelj, to može biti dječji list s svijetlim uzorkom ili rezovi različitih svijetlo obojenih tvari, najvažnija stvar je prirodnost tkanine; daljnji šivaći stroj ili ako ne, morat ćete šivati ​​ručno; navoja; morski šljunak; žira i kestena, kao i kukuruza.
Idemo na posao.
Uzimamo tkaninu, preklopimo je na pola, ispada da je nešto u nekakvoj vrećici.

Masažna prostirka za bebe

Masažna prostirka za bebe

Masažna prostirka za bebe


Šivamo vrh, dno, ostavljajući najduži dio nešivenim.

Masažna prostirka za bebe


Podijelite tkaninu na približno jednaka tri dijela i iscijedite od nabora do nešivenog dijela.

Masažna prostirka za bebe


Sada iscrtavamo najduži dio, ostavljajući oko 10 centimetara šavovima s kojima smo tkaninu podijelili na tri dijela kako bismo tamo ispunili punilo.

Masažna prostirka za bebe


U prvom dijelu zaspavamo morske šljunke. Prema tome, u drugoj ulijemo kukuruz, a u treću kesten i žir.

Masažna prostirka za bebe


Nakon toga prekrivamo prostirku do kraja ili ga ručno šivamo (križevi su označeni kredom). Naravno, u te krajeve možete staviti zmije, a zatim prije pranja bit će prikladno i brzo izliti punilo i ponovo ga ubaciti.

Masažna prostirka za bebe


U jesen smo skupljali kestene i đubre i iz mora donijeli šljunak, pošto je već zima, a teško je nabaviti takve komponente, možete ih zamijeniti gumbima različitih veličina. Punila se mogu prilagoditi vašem ukusu i mašti. Na površini tepiha možete šivati ​​olovke, napraviti razne aplikacije. Ali napravili smo jednostavnu prostirku tako da je bilo prikladno održavati, bilo je moguće usisavati ili oprati, nakon što ste prethodno ispunili punilo.

Masažna prostirka za bebe


Takav tepih može se postaviti u dječju igraonicu ili u kupaonicu. Hodajte oko 10-15 minuta ujutro i navečer, po mogućnosti bosi. I tada niti jedno stopalo ne prijeti vašem djetetu.
Rastite zdravo!
Vrati se
Komentari (1)
  1. master1959
    #1 master1959 gosti 28. kolovoza 2017. 22:02
    0
    Da, hodanje po takvom prostirci je korisno. Općenito je korisno hodati bosonogi po stanu. Dijete ne treba čarape i papuče.Potplat ne smije biti nježan. Trebao bi biti malo grublji. Takav prostirka će vam pomoći.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja