Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Suho cvijeće
Nakon praznika u vazama ostaju blijede ruže, koje je vrlo nezgodno izbaciti, ali i osušene ne izgledaju baš prezentirano. Da biste sačuvali suho cvijeće, možete koristiti vrlo jednostavnu tehnologiju. Ruže se, ne čekajući dok konačno ne izblijedjele, spuste sa svojim "glavicama" - pričvrstim ih privjescima za zavjese. Nakon nekoliko dana, ruže "dostignu svoje stanje" - njihove latice se osuše do kraja.

Suho cvijeće


Kad se nakupi puno cvijeća - možete ih početi ukrašavati. Da biste to učinili, potrebne su vam samo kante s raspršivačima različitih boja. Uzeo sam zlatnu, bordo, koraljnu, bakrenu i srebrnu boju. Ruže tamne boje nakon sušenja postaju gotovo crne - i izgledat će vrlo lijepe srebrne ili bakrene nijanse.

Suho cvijeće


Ruže svijetle boje, nakon sušenja požute, ali ne potamne - i na njima se može koristiti bilo koja emajl (ali u principu se bilo koja nijansa može koristiti i na tamnim bojama - boju morate jednostavno raspršiti gušće).

Suho cvijeće


Za početak, morate pripremiti mjesto na kojem se boja ne mrlja namještaj ili roda. Da biste to učinili, sve oko sebe prekrijte novinama - jer se aerosolna caklina raspršuje daleko u obliku prašine, koja se sastoji od mikroskopskih čestica boje. Ako je moguće, najbolje je izaći vani, tada nećete morati udisati štetne pare i čistiti nakon posla. Na ruci treba staviti rukavicu ili plastičnu vrećicu - prikladnije je cvijeće držati za stabljicu kako se ne bi zaprljali.

Suho cvijeće


Prvo sam tamne ruževe prskao burgundskim i koraljnim emajlom, a potom na vrhu srebrnom i zlatnom bojom.

Suho cvijeće

Suho cvijeće


Odmah sam prekrio lagane ruže zlatnom i bakrenom bojom. Aerosolna caklina se suši vrlo brzo - 10-15 minuta. Nakon sušenja, ruže postaju elastične i nisu tako krhke. Sada od njih možete napraviti razne kompozicije, napuniti ih pupoljcima i ukrasnim zdjelama.

Suho cvijeće

Suho cvijeće

Vrati se
Komentari (1)
  1. Vjačeslav
    #1 Vjačeslav gosti 15. siječnja 2013. 06:39
    0
    Bilo koje biljke ne izgube boju ako su suspendirane u zamrzivaču. Dobro je ako u zamrzivaču postoji ventilator za cirkulaciju. Tada će se cvjetovi brzo odreći vlage. I boja će ostati. Usput, možete sušiti kopar, peršin itd. Nakon sušenja u zamrzivaču dobijete ih, a oni su svježi. Čuvanje u zamrzivaču nije potrebno. Kako suho - shvaćamo.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja