Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Neobično svijetli u tamnom cvijetu
Danas ćemo stvoriti neobičan i pomalo provokativan zanat - obojit ćemo živi cvijet i učiniti ga sjajnim. Naš je cilj stvoriti neobičan sastav bez korištenja elektronike i nanijeti mu minimalnu štetu. Na Internetu postoje razne varijacije - cvijeće od papira, plastičnih boca ili krpa, pjenasta guma pa čak i željezo. Ali naš cilj danas je upravo živi blistavi cvijet.
Spuštajući se. Za rad nam je potreban - sam cvijet (u našem slučaju to je orhideja), boja za svježe cvijeće AcmeLight Flower, štap (odvijač) za miješanje boje i četkica s tvrdim čekinjama. Bolje je uzeti cvijet sa širokim bijelim laticama, na njima efekt sjaja izgleda najbolje. Uz to, prilikom kupnje provjerite kod prodavatelja hoće li ova sorta izdržati boju. Jer, na primjer, ljiljan neće izdržati takve eksperimente i osušiti se.
Sada nekoliko riječi o tome kako boja djeluje, kojom ćemo obojiti orhideju. Primijenjen na cvijet, on nakuplja energiju sunca, umjetnu rasvjetu zbog posebnih pigmenata koji čine njegov sastav. Kad se uvede u mrak, akumulirana energija se oslobađa, a obojeni objekt emitira sjaj.
Povratak na naš domaći proizvod. Da bi se svjetlosni pigment ravnomjerno rasporedio po cijeloj površini cvijeta, pomno promiješajte boju, podižući je s dna limenke.

Neobičan cvijet koji svijetli u mraku


Sada kistom s vrlo tvrdim čekinjama nanosimo točku boje na latice. To radimo vrlo pažljivo kako ne bismo ništa oštetili. Možete i "prskati" boju na cvijet, koristeći primjerice četkicu za zube umjesto četkom. tj u stvari, trebamo kapanje boje.

Neobičan cvijet koji svijetli u mraku


Evo rezultata dobivenog blizu.

Neobičan cvijet koji svijetli u mraku


Sjaj našeg već obojenog cvijeta u mraku i ultraljubičastoj boji.

Neobičan cvijet koji svijetli u mraku

Neobičan cvijet koji svijetli u mraku


Dobiveni obrt ne miriše na boju, bojanje ne utječe na otpornost cvijeta.

Takva svjetlosna boja može se koristiti za bojanje ne samo cvijeća, već i drugih materijala - metala, plastike, betona i drveta (svaki materijal ima svoju vrstu boje). To daje široko polje za kreativnost i omogućuje vam upotrebu u gotovo svim domaćim proizvodima i zanatima. Možete napraviti svjetlucave: božićne igračke, magnet za hladnjak, privjeske za ključeve i čestitke, fotografije gradskih atrakcija i ovo nije potpuni popis.
Možda će ovaj blistavi hobi s vremenom prerasti u nešto više i postati vaš glavni izvor prihoda.

Izvor http://acmelight.com.ua
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja