Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Hranilice za ptice
Voliš gledati ptice? Imate sjajnu priliku da ptice odlete na svoje promatračko mjesto. Naravno, razgovarat ćemo o hranilicama za ptice. Bolje ih je opremiti zimi, kada je pticama teže dobiti hranu, a vi ćete im pomoći da prežive u teškim vremenima.

Hranilice za pticeGdje se objesiti.

Ulagač treba objesiti tako da se s prozora vidi i susjedna stabla ili grmlje. Možete gledati ptice iz tople sobe u bilo kojem prikladnom trenutku. Lako ćete saznati kada trebate obnoviti zalihe za ptičje gozbe. Napravite popis "gostiju", pogledajte koje vrste ptica više vole jesti kada dođu, kako se ponašaju sa svojim susjedima.


Što učiniti.

Hranilice mogu biti različite: daska na stalak, vrećica s mlijekom s izrezanim prozorima visi na grani, četvrtasti komad šperploče, kartona ili plastike, obješen u uglovima. Ne biste trebali urediti blagovaonicu za ptice na balkonu, na trijemu ili na prozorskom pragu: ptice nisu dobro odgojene i često ostavljaju izmet gdje jedu. Odrasli možda ne cijene vaše napore. Imajte na umu da će vaša mačka ili susjedova mačka doći ovamo, a umjesto da jedu, ptice će pasti u predator grabežljivca.


Čime se hraniti.

Ptice uživaju jesti žito, sjemenke i voće, sušene jestive bobice i kriške voća, krušne mrvice i peciva, kriške sušenog sira, kuhani krumpir i drugo povrće, kuhanu rižu, mrvice sa stola.


Voda.

Voda je nužna i za ptice, a dobiti je u mraznim vremenima nije lako. Koristite ravnu zdjelu za ptice. Nagrada za vas bit će velik broj i raznolikost pernatih prijatelja.
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja