Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Vrste ovlaživača zraka
Vrste ovlaživača


Tijekom razdoblja vrućine i visokih temperatura, posebno se osjeća nedostatak vlage u zraku. Ali čak i zimi, zrak u gradskim stanovima i ostalim zatvorenim prostorima je vrlo suh, a vlaga rijetko raste preko 35%. To negativno utječe na dobrobit i zdravlje osobe. To posebno pogađa djecu. Liječnici savjetuju umjetno navlažiti zrak u slučaju bolesti dišnog sustava i tijekom razdoblja kad vlaga postane niska. Ako u sobi ima suhog zraka, mogu se razviti alergije, astma i druge bolesti povezane s postupkom disanja.
Prije toga, kako bi zasitili zrak vlagom, stavili su limenke s vodom u cijelu sobu i objesili mokre ručnike, ali ova metoda je neučinkovita.
U današnje vrijeme su ovlaživači zraka postali vrlo široko korišteni. Kakvi su? Ovlaživači dolaze u 3 vrste: tradicionalni, parni i ultrazvučni.
Tradicionalni uređaji vlaže zrak kada voda prolazi kroz sustav filtera koji ventilator puše. Opremljeni su filtarskim uloškom. Kad ventilator radi, stvara se značajna buka, pa ga nije ugodno koristiti u mirno doba dana. Ali košta znatno manje od ultrazvuka.
Parni ovlaživači ne zahtijevaju zamjenu filtera i mogu vlažiti prostoriju velikim volumenom. Ali ti uređaji postaju vrlo vrući tijekom rada i imaju veliku potrošnju energije.
Ultrazvučni ovlaživači raspršuju (razgrađuju) vodu u mikročestice i voda ulazi u sobu u obliku pare. Mnogi uređaji imaju funkciju grijanja na paru. U takvim uređajima u pravilu postoji elektronički zaslon na kojem su prikazane postavke vlage i trenutnih postavki. Unutar kućišta je senzor vlage, iz kojeg se prikazuju informacije na ploči s tablicama, i elektronički upravljački krug. Takve jedinice mogu navlažiti velike prostorije u volumenu. Ovdje morate kontrolirati razinu vode u spremniku i pravovremeno je napuniti.
Sve vrste ovlaživača imaju različite vrste dizajna, tako da možete odabrati uređaj koji će se svidjeti određenom kupcu.
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja