Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Boca s povrćem
Boca s povrćem


Vrlo lijep suvenir za kuhinju može se napraviti od najjednostavnijih stvari. Sve što je potrebno je staklena boca nepravilnog oblika, svijetlo svježe povrće, octena kiselina i malo estetskog okusa.

Za takav suvenir trebalo mi je:
Boca soka
Octena kiselina 70% - 2 boce,
Ljuta paprika - 5 mahuna,
Češnjak je pregršt
Velika mrkva - 1 kom.,
dimnjak,
Papir za pečenje,
Guma.

Boca s povrćem


Za pranje boce s naljepnica i brisanje suhom izvana. Lijepo je povrće rezati i slojeve napuniti u bocu. Važno je da rez bude savršen - komad po dio. Na primjer, na ovaj način sam sjeckala mrkvu. Prvo sam odrezao zaobljene rubove kako bih napravio pravokutnu kutiju, a zatim sam je izrezao na identične kocke.

Boca s povrćem


Ako nema želje za rezanjem, možete koristiti cijelo povrće: mahune ljute crvene i zelene paprike, vlasac, kukuruz, grašak, kapar. Sve ovisi o vašoj mašti i obliku boce. Također treba imati na umu da će samo boce male veličine i tanke mahune ići u bocu - dovoljno voluminozna posuda ograničava uski vrat. Izmjenite kontrastne boje tako da budući suvenir ima solidan izgled.

Boca s povrćem


Ulijte bocu napunjenu povrćem kroz lijevak s octenom kiselinom. Povrće će apsorbirati ocat i njegova razina može s vremenom opadati. Kako se boca više ne bi otvorila, predlažem da odmah protresete punu bocu i lagano je dotaknete po stolu. Povrće s ocatom malo će se podmiriti i možete dodati više kiseline.

Boca s povrćem


Čvrsto zatvorite poklopac boce i ukrasite papirom za hranu. Boca se čuva u zatvorenom prostoru, no preporučljivo je držati je dalje od štednjaka, radijatora grijanja i na mjestima dostupnim djeci. Najbolja opcija je staviti ga na visoku policu. S vremenom će povrće u ocatu malo promijeniti boju, ali svejedno, boca će izgledati svijetlo i ukrasiti kuhinju.

Boca s povrćem
Vrati se
Komentari (2)
 1. pu
  #1 pu gosti 26. studenog 2017. 15:31
  0
  pa da li će onda moći jesti?
  1. Gost Oleg
   #2 Gost Oleg gosti 26. studenog 2018. 15:49
   0
   možete se samo otrovati

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja