Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Slika na gramofonskom zapisu
Dugo sam čuvao svoje omiljene zapise, nosio sam ih sa sobom čak i tijekom putovanja. Ali još uvijek ih nema što slušati, a dizanje ruku ne ustaje. Stoga je odlučila nekima od njih dati drugi život i pretvoriti ih u slike.

Gramofonska ploča


Za takvu sliku trebat će vam:
Gramofonska ploča
Mali strugotina od drva ili papirnati salveti,
PVA ljepilo,
gips,
olovka,
Različite četke
Akrilni temeljni premaz,
Boje (gouache / akril).

Gramofonska ploča


Baš je lakirati zapis s bojama. Htio sam dati volumen svojoj budućoj slici. Da biste to učinili, drveni čips se miješa s ljepilom i stvara se volumetrijski uzorak uz pomoć rezultirajuće mase. Pogodnije je raditi uz obrise olovke. Kakva će slika biti, ovisi o vama. To može biti poznata reprodukcija (poput moje) ili vaše vlastito djelo.

Gramofonska ploča


U početku sam kao ljepilo koristio paste izrađene od brašna. No, pokazalo se da takvo ljepilo nije prikladno za vinil i djelomično se ljušti zajedno s čipsom. Stoga je bolje uzeti PVA. Čips se može zamijeniti salvetama ili toaletnim papirom - od papira impregniranog ljepilom dobiva se i volumetrijski uzorak.

Gramofonska ploča


Kad se ljepilo s čipsom / papirom osuši, još uvijek imamo praznine u vinilu. Budući da ću koristiti gouache za slikanje, postalo je potrebno da cijelu površinu ploče prekrivam žbukom razrijeđenom vodom. Uzgajan u tekućem stanju i obojen širokim kistom. U idealnom slučaju, osušeni gips još uvijek treba natopiti akrilnim temeljnim premazom - boja na takvoj površini ležati će lako i ravnomjerno.

Gramofonska ploča


Suho pripremljeni zapis može se slikati. Djelo će izgledati čvršće ako koristite akrilne boje. No zbog nedostatka takvog, običan gouache će učiniti.

Gramofonska ploča

Gramofonska ploča

Gramofonska ploča


Počinjemo s pozadinom, zatim idemo na velike predmete i, u najmanju ruku, bojimo male detalje. Zahvaljujući rupi u sredini ploče, gotova slika može se lako objesiti na mali karanfil u zidu.

Gramofonska ploča
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja