Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
Popularna mudrost kaže da je sve novo dobro zaboravljeno staro. Moderna moda ponovno se vraća drevnim tehnikama i tehnikama proizvodnje. Danas berba postaje sve relevantnija. Učinak "starenja" svojstven je unutrašnjosti, ukrašavajući stvari, čak su i manikuristi prihvatili "craquelure" lak. Pomoću ovog alata, fashionistice stvaraju učinak pukotina na noktima koji oponašaju kožu krokodila.

Salvetna tehnika

Salvetna tehnika


U većini slučajeva učinak "starenja" koristi se za ukrašavanje modernih predmeta u kućanstvu. Upravo su modni trendovi utjecali na širenje tehnologije "dekupaž”. Uz salvete i ljepilo ukrašavaju sve što vam srce poželi: daske za rezanje, cvjetne posude, boce, ormarići i još mnogo toga. Ova tehnika ne samo da daje život starim stvarima, već je u stanju stvoriti jedinstveni dizajn iz modernih predmeta kućanstva.

Salvetna tehnika


Svatko može svladati ovu tehniku. Decoupage ne zahtijeva posebne vještine. Dovoljno je izrezati komad salvete na kojem je slika prikazana. Poželjno je da je slika bila na bijeloj pozadini. Nakon toga treba odvojiti obojeni sloj salvete. Treba ga zalijepiti, na primjer, za lonac s cvijećem. Da biste postigli željeni efekt, dovoljno je pridržavati se jednostavnih pravila: ne stavljajte previše ljepila na četkicu (možete namočiti i rastrgati ubrus), glatku ubrusom nanesite četkom od središta do rubova (ako odmah zalijepite rubove, mogu se formirati bore), slika će najizglednije izgledati na bijeloj boji pozadine.

Salvetna tehnika

Salvetna tehnika

Salvetna tehnika

Salvetna tehnika

Salvetna tehnika


Poznavajući ove suptilnosti, u deset minuta možete stvoriti jedinstvenu stvar. Danas se prodaju salvete s raznim ukrasima, cvjetnim i morskim motivima, često se prikazuju razne životinje, na nekim salvetama portreti lijepih žena u retro stilu. Uz pomoć predmeta ukrašenih na ovaj način, čak možete stvoriti interijer u retro ili etničkom stilu.

Salvetna tehnika


Vintage općenito, a posebno decoupage je odličan način da se izrazite. Možete sigurno eksperimentirati s kombinacijama, kombinirati retro sa modernim, mehaniziranom metodom obrade - s ručnim ukrašavanjem. Za stvaranje remek-djela zahtijevat će mašta i malo strpljenja.
Vrati se
Komentari (1)
  1. Lilidjina
    #1 Lilidjina gosti 21. kolovoza 2012. 05:36
    1
    Hvala autoru na postu!

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja