Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Regulacija grijanja - štedi novac i plin
"Pripremite sanku ljeti, a kolica zimi", kaže poznata ruska poslovica. Usred ljeta vrijeme je da razmislite kako stvoriti ugodne uvjete i preživjeti zimske mrazeve. Brzo povećanje cijena energije dodatni je poticaj traženju opcija za njihovo uštedu. Regulator temperature je samoregulirajući uređaj koji vam omogućuje održavanje određene temperature u sobi. Njegov dizajn uključuje čep i termičku glavu (termostatski element). Energetska učinkovitost regulatora temperature izravno ovisi o brzini reakcije toplinske glave. Vremensko razdoblje potrebno za uključivanje uređaja s punjenjem kondenzacijom plina može biti oko 15 minuta, reakcija elektronskog termostatskog elementa gotovo je trenutna.

Regulacija grijanja - ušteda novca i plina


Tijekom instalacije, prije svega, ugrađuje se zaporni ventil, priključuje se dovodna cijev i provodi se preliminarna kontrola. Na samom kraju instalirana je termička glava, koja određuje maksimalnu količinu topline koju emitira radijator. Ograničava količinu rashladne tekućine koja prolazi kroz radijator i, samim tim, smanjuje stvaranje topline. Temperatura zraka se smanjuje na željenu vrijednost.
Na primjer, ako se dio kuće nalazi na južnoj strani, tada prima toplinu od sunčevog zračenja, tj. gubitak topline smanjuje se prirodnom svjetlošću. Zbog toga će termostat južnog dijela brže dostići postavljenu temperaturu i blokirati dotok rashladne tekućine u radijator. Zahvaljujući tome, dio sustava grijanja bit će isključen, a preostali dio u sjevernom dijelu kuće dobit će dodatno grijanje. Tako će termostat radijatora osigurati različite toplinske uvjete u različitim područjima prostorije, prilagođavanje pokazatelja temperature bez ljudske intervencije.
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja