Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
Vjerojatno ste vidjeli više puta veličanstven nakit u obliku cvijeća od vrpci. Doista, takav je pribor teško ne primijetiti, jer sada je nevjerojatno relevantan! Cvijeće s vrpci prikovane su za odjeću, ukrašene cipelama ili torbama, a stavljaju se i na glavu, pričvršćene elastičnom trakom ili obodom. A koliko je popularan takav pribor među mladenkama!
Jednom riječju, imati barem jedan takav cvijet u svojoj kovčezi ne šteti svakoj fashionistici. Štoviše, izrada cvijeća iz vrpce je jednostavno! Također je ugodno da će troškovi za izradu takvog pribora biti minimalni. A za to vam uopće ne treba ništa. Ali imat ćete originalni, jedinstveni dizajnerski komad. Između ostalog, takvo divno cvijeće iz bilo kojeg razloga bit će sjajan poklon za fer spol (odrasle i vrlo mlade).

Cvjetovi vrpce


Jeste li odlučili sami napraviti takav cvijet? U ovom slučaju pripremite:
- trake (mogu biti i kapron i tkanina);
- perle, perle, gumbi malog promjera (kasnije će im biti potrebni za ukrašavanje jezgre cvijeta);
igla;
-Scissors;
- niti za ton vrpce;
- svijeća.

Ako je sve spremno, možete početi izrađivati ​​cvijet. Prvo morate napraviti praznine latica. Ovdje možete pustiti maštu. Svi mi zamišljamo kako obično izgledaju latice cvijeća. Možete ih izrezati iz nepravilnog oblika ili jednostavno napraviti ovalne ili krugove (kao u našem slučaju). Napomena: trebate izrezati latice od vrpci s malim rubom, jer će tijekom proizvodnog postupka oni smanjiti veličinu.

Cvjetovi vrpce


Budući da će cvijet biti višeslojan, trebate izrezati latice različitih promjera - donji sloj trebao bi se sastojati od najvećih latica, a slijedećih slojeva manjih.

Cvjetovi vrpce

Cvjetovi vrpce

Cvjetovi vrpce

Cvjetovi vrpce


Kad su praznine spremne, možete početi oblikovati latice. Lagano pomaknite rubove latica do goruće svijeće. Primijetit ćete kako se rubovi latica počinju savijati prema unutra. Samo ne budite vrlo ljubomorni - rubovi mogu postati crni od topljenja. Na ovaj način morate oblikovati sve latice. Kada je ovaj postupak dovršen, možete izravno započeti s proizvodnjom cvijeta.
Morate samo staviti latice jedna u drugu u skladu s njihovim promjerom, šivati ​​ih i jezgru ukrasiti perlom, perlom ili gumbom.

Cvjetovi vrpce


Cvijet je spreman! Ostaje zašiti komad tkanine na njegovu šavnu stranu kako biste sakrili ubode. Želite li cvijet nositi kao broš? Pričvrstite iglu na njega. Planirate li ukrasiti kosu dodatnim priborom? Umjesto igle koristite nevidljivost ili ukosnicu.
Želim vam kreativni uspjeh!
Vrati se
Komentari (1)
  1. Lydia
    #1 Lydia gosti 1. studenog 2014. 12:41
    0
    Jako lijepo, volim cvijeće iz materije!

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja