Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
Napokon smo djeca i ja odlučili napraviti Kusudama, japansku kuglu od papirnatog cvijeća. U stara vremena, Japanci su izrađivali i objesili takve kuglice preko pacijentovog kreveta, radi njegovog što bržeg oporavka. Zbirka ljekovitog bilja nužno je stavljena na sredinu kuglice.
Kusudama je bio naš stari san, ali budući da je njegova tehnologija djeci prilično komplicirana, stalno smo odgađali njegovu proizvodnju.
Napokon, zahvaljujući činjenici da je bilo potrebno raditi zanate na izložbi za djecu, odlučili su, i eto, od toga je i došlo.
Za početak smo uzeli set obojenog papira za A4 pisač. Nekoliko listova bilo je izrezano u jednake kvadrate sa stranom od 9 cm, a iz svakog su lista ispale 6 komada. Samo broj latica za jedan cvijet. Tada se svaki kvadrat počeo urušavati i savijati u ovom nizu.
Savijte kvadrat na pola da biste napravili trokut.

Kusudama


Savijte kutove rezultirajućeg trokuta do sredine. Ispostavit će se romb.

Kusudama


Savijamo lijevi kut i, lagano se šireći iznutra, kombiniramo njegovu sredinu s krajnjim rubom trokuta. Isto radimo s desnom stranom.

Kusudama


Savijte rezultirajuće gornje kutove prema naprijed.

Kusudama


Kombinirajte krajnje rubove malih trokuta i savijte se.

Kusudama


Da bismo željenom laticu dali željeni izgled, pretvaramo ga u stožac i zalijepimo unutarnje dijelove. Ispada da već postoje latice unutar latice. Za svaki cvijet napravili smo šest takvih latica i zalijepili ih.

Kusudama

Kusudama

Kusudama


Da bismo dobili loptu, napravili smo 12 cvjetova različitih boja i također ih zalijepili. Ovaj smo posao radili navečer. Unatoč činjenici da su vrtićari radili kusudama, ispostavilo se da je izvrsno, očito zbog činjenice da su sve mane "otišle" u sredinu i da ih nisu potpuno vidljive.
Sada, u našim planovima za budućnost, pokušajte napraviti složeniju kusudamu.

Kusudama

Kusudama
Vrati se
Komentari (1)
  1. tigozawr
    #1 tigozawr gosti 24. ožujka 2012. 20:39
    0
    Super! Obožavam Origami mig Pokušat ću učiniti

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja