Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Boca s obojenom soli
Boca obojene soli svijetli je i neobični suvenir za kuhinju gotovo "od sjekire".

Za njegovu izradu trebamo: bočicu s poklopcem / plutom (po mogućnosti u izvornom obliku), ekstra finu sol, gouache boje različitih boja.


Operite bocu sa svih etiketa: mora biti čista i suha.


Ulijte boje (možete koristiti osušene) i dodajte vodu štapom ili žlicom kako bi voda bila bolje obojena.


Sipati sol u male posude (šalice, staklenke). Ulijte vodu obojenu specifičnom bojom u svaki spremnik. Intenzitet boje ovisit će o proporcijama boje i vode: više vode - blijeda boja, više boje - svijetle boje.


Pomiješajte sol s bojom i osušite u pećnici ili mikrovalnoj pećnici. Brža sol se suši u mikrovalnoj. To će trajati od 2 do 5 minuta maksimalne snage (ovisno o količini soli). Sol bi trebala sušiti, ali ne i suha.


Osušena sol se postavlja u jednom komadu. Mora se mljeti i potom prosijati. Najlakša opcija je vrećica, valjak i malo sito. Ako je sol još uvijek mokra, morate je osušiti.


U zasebnu posudu izlijte prosijanu obojenu sol.
 

Koristite kantu za zalijevanje soli u bocu povoljno. Za efekt valova, nagnite bocu u različitim smjerovima. Širina slojeva je proizvoljna, kao i redoslijed boja. Morate dodirnuti punu bocu po stolu nekoliko puta kako biste komprimirali sol. Zatim dodajte na sam vrat i zatvorite poklopac.


U boci nagnutoj na jednoj strani možete prikazati dugu, u širokoj boci - krajolik. Za detaljniji rad trebat će vam cijevi različitog promjera i malo strpljenja.


Može li se jesti obojena sol? Moguće je ako je obojena ne gouacheom, već uz pomoć prirodnih sastojaka (narančina korica, sušeno bilje, mljevena paprika, crna ili crvena paprika itd.).

Vrati se
Komentari (3)
 1. ZootteesonO
  #1 ZootteesonO gosti 24. veljače 2012. 04:58
  1
  Radi zasluga, student će učiniti bilo što - čak i kredit. (29. travnja 1998.).
 2. danski
  #2 danski gosti 7. ožujka 2012. 23:18
  2
  Drugi put se puno zahvaljujem autorima stranice. Do 8. ožujka podijeljeno je gotovo sve, svima se svidjelo.
  Boce su uzimale 0,3 od dječjih sokova. Sol se suši u mikrovalnoj. Bolje je sušiti ne u plastičnoj posudi, već u porculanskoj (osobno sam ubio 2 plastične posude). Kad je prvi put slikao, u vodi je uzgajao komade gvaša. Ovo nije bilo dovoljno, a boja je izašla blizu pastelne. Drugi put je žlicom ulio vodu u staklenku gouachea, otresao je, a zatim je izlio u spremnik i ponovo je natočio. Učinio sam to 4-5 puta. Boja je izašla bogatija. Tijekom prijevoza sol se nataložila, nažalost, čak i više nego tijekom proizvodnje, zato budite spremni na to (nažalost, morao sam je tamponirati papirom).Sol je ostala nakon proizvodnje i odlučio sam napraviti još par proizvoda: uzeo sam prozirnu staklenku ispod čačkalica, prekrio sol slojevima, stavio sloj gaze i papira na vrh. Zatim je uzeo špriceve, napunio ih i zabio u rupe za čačkalice u poklopcu. Pokazalo se i vrlo originalno. Svi su bili zadovoljni darovima. Puno hvala na ideji!
 3. V.A.L.E.K.
  #3 V.A.L.E.K. gosti 13. prosinca 2012. 16:50
  0
  cool ideja za poklon

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja