Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako zvučno izolirati sudoper od nehrđajućeg čelika
Ovi nezamjenjivi proizvodi od nehrđajućeg čelika u potpunosti zadovoljavaju svoju svrhu, nepretenciozni su u održavanju, čiste se običnim deterdžentima, ne boje se agresivnih okruženja i visokih temperatura.
Ali imaju jednu zvučnu manu koja nervira mnoge - voda iz slavine, pada na dno, stvara glasan šum. To je zbog činjenice da je debljina stijenke samo od 0,4 do 1,2 mm.
Postoji nekoliko načina za povećanje apsorpcije zvuka od sudopera od nehrđajućeg čelika. U nastavku ćemo razmotriti jedan od njih.
Kako zvučno izolirati sudoper od nehrđajućeg čelika

Trebat će


Naša metoda temelji se na korištenju fleksibilne samoljepljive prostirke za zvučnu izolaciju automobila. Debljina mu je samo oko tri milimetra. Naravno, možete koristiti i drugi sličan materijal.
Kako zvučno izolirati sudoper od nehrđajućeg čelika

Također je potrebno zalihati sljedećim materijalima i alatima:
 • medicinski alkohol ili odmašivač sličnih svojstava;
 • platnene salvete;
 • lopatica za boju;
 • velike škare ili oštar nož.

Radni nalog


Otkrivamo prostirku za zvučnu izolaciju i dajemo mu vrijeme da legne i uspravi se. Zatim pažljivo pregledajte zalijepljenu površinu i uklonite sve nepotrebno: naljepnice, elemente ambalaže, nalijepljene mrlje itd.
Ponekad na sudoperima postoje tvornički zvučno izolirani elementi u obliku malih traka. Skinite ih ili zalijepite novu izolaciju na vrh postojeće, potrebno je uzeti u skladu s okolnostima.
Kako zvučno izolirati sudoper od nehrđajućeg čelika

Ako je tanak i čvrsto se drži, onda ga možete ostaviti, u suprotnom - uklonite ga lopaticom i mjesto dobro obradite krpom namočenom u alkohol.
Sada ćemo obaviti potrebna mjerenja na sudoperu, prenijeti ih na zvučno izolacijsku prostirku i obrezati moćnim škarama ili oštrim nožem.
U ovoj fazi možete to učiniti i na drugačiji način. Prvo izvodimo papirni uzorak, stavljamo ga na prostirku i narežemo prema uzorku.
Kako zvučno izolirati sudoper od nehrđajućeg čelika

Kod bilo koje metode rezanja prostirki treba uzeti u obzir kako i gdje su raspoloživi nosači ili drugi elementi za pričvršćivanje namijenjeni ugradnji sudopera.
Sada obavljamo završno čišćenje i odmašćivanje alkoholom ili tvari sličnim svojstvima na površini sudopera koja se lijepi materijalom koji apsorbira zvuk.
Uklonite podlogu s prorezane prostirke i nježno je zalijepite na sudoper. Nakon što smo provjerili da je prostirka pravilno zalijepljena, pritisnemo je na površinu koja se lijepi pomoću valjka za boje ili nekog drugog sličnog predmeta.
Kako zvučno izolirati sudoper od nehrđajućeg čelika

analiza


Postavlja se legitimno pitanje: što je značajno smanjilo buku iz struje vode koja pada u sudoper? Je li to samo faktor njegove apsorpcije materijalom prostirke? Ne, naravno. Povećao je i krutost dna školjke, a ostaje da se vidi koji je od ova dva faktora puno doprinio ukupnom rezultatu.
Kako zvučno izolirati sudoper od nehrđajućeg čelika

Vrati se
Komentari (2)
 1. Pavle
  #1 Pavle posjetitelji 23. lipnja 2019. 08:46
  0
  sve bi bilo u redu, ali postoji nijansa!) ne smijemo zaboraviti da domaćice ulijevaju kipuću vodu u sudoper, tako da ova izolacija neće dugo trajati!) Barem je tako bilo za mene, čak i uključivanje hladne vode (da se miješa do dna) nije pomoglo ,
 2. Gost Jurij
  #2 Gost Jurij gosti 23. lipnja 2019. 9:47 sati
  0
  Pokrivanje pjenom je također dobro.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja