Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako produžiti život zaklopnog kotača
U usporedbi s tvrdim diskom za brušenje, kotač za mljevenje na zaklopci ne stvara buku i ne izaziva vibracije. Istodobno, osigurava visoku razinu uklanjanja metala, gladak tijek, učinkovito hlađenje zone brušenja i dobru kvalitetu površine bez stvaranja nedostataka: ljepljenja, žlijebova, žljebova itd.
Ovaj je alat, kao i drugi, potrošni materijal. Nakon trošenja baca se, a na njegovo mjesto se postavlja nova. Unatoč činjenici da je kotač za brušenje zaklopke jeftin, ako je količina posla velika, tada ukupni trošak njihove kupnje može biti značajan.
Kako produljiti život brusnog kola

U međuvremenu, moguće je produžiti njihov vijek trajanja za barem upola više ako znate kako vratiti već djelomično iskorišćeni krug, koji se obično baca, i tako smanjiti troškove njihove kupnje za 50%.
Kao rezultat, latice s abrazivnim česticama se abraziraju i otkrivaju bazu diska izrađenu od kompozitnog materijala, koji bez abrazivnih svojstava klizi duž obrađenog materijala i sprječava ostale djelove latica smilja.
Kako produljiti život brusnog kola

Ako nekako uklonite izloženi dio složene baze diska, možete se povezati s radom još uvijek istrošeni dijelovi abrazivnih noževa i, time, produžiti "život" nije novi disk.
To se može učiniti s nekoliko ostataka reznih kotača brusilice.
Kako produljiti život brusnog kola

Tri ili četiri takva "bita" moraju se saviti u vrećicu i stegnuti između usana klupnih vitla tako da se uzdignu polovinu iznad usana.
Kako produljiti život brusnog kola

Sada morate obući istrošeni brusni kotačić montiran na brusilici, zakreniti ga i donijeti u vreću s ostacima reznih kotača umočenim u porok.
Kako produljiti život brusnog kola

Kao rezultat, oni bruse složene baze, koje nakon toga neće ometati abrazivne latice obnovljenog kruga, da rade svoj posao.
Kako produljiti život brusnog kola

Takvo ažuriranje alata može se obaviti dva puta, pod uvjetom da su smještene latice potpuno zalijepljene na bazu, što se može vidjeti iz osušenog ljepila koje strši s krajeva latica.
Kako produljiti život brusnog kola

Kako produljiti život brusnog kola

S obzirom na veliki broj abrazivnih čestica i sitne prašine, ovaj se posao mora izvesti u maski, naočalama i rukavicama. Također je potrebno brusiti kompozitnu podlogu, tražeći da se krugu vrati radni smjer rotacije. Ako je suprotno, tada postoji vjerojatnost odvajanja latica.

Pogledajte video


Vrati se
Komentari (4)
 1. Vita
  #1 Vita gosti 26. travnja 2019. 18:37
  4
  Mislim da vam za dobar alat treba dobra oprema. Koristim sve što ide u emisiju u domaćim proizvodima.
 2. AKRIL
  #2 AKRIL posjetitelji 26. travnja 2019. 12:44
  0
  Ovisi o tome gdje ćete je koristiti, ako trljate smolne šume, keramiku ili stari lak, onda takvi plešete tamburom sve dok ..., čišćenje metala više briše sam oblik nego što ga začepljuje. Ali vrijedi pokušati ..
 3. Gost Vladimir
  #3 Gost Vladimir gosti 3. svibnja 2019. 15:45
  3
  Vise, krugovi, zašto se gnjaviti? Izlomljeni krug od emeryja i nema problema ...
  1. Gost Victor
   #4 Gost Victor gosti 11. srpnja 2019. 17:17
   0
   Doista. Zašto se gnjaviti?

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja