Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako popraviti pokvareni plastični dio
Slomljeni dio alata, posebno tijekom rada, može pokvariti ne samo proces rada, već i raspoloženje za daljnji rad. Dobro je ako, slomom beznačajnog dijela, alat nije uspio i na njemu se još uvijek može raditi, prije nego što zamijenite ovaj nesretni dio. U mom slučaju, na primjer, jastučić između okvira i spremnika razbio se u vrtnom autu.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Čini se da je kvar neznatan i da možete nastaviti raditi. Ali nije tako jednostavno; s više ili manje ozbiljnim opterećenjem kolica počinju voditi u smjeru iz kojeg se probio jastučić. To je vrlo nezgodno kod prijevoza teških tereta. Tada sam odlučio ukloniti drugi prekrivač, radi simetrije! Mislila sam da će to pomoći.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Doista, pomoglo je - prestao je voziti automobil u stranu. Ali počela je pakleno škripati! Uši se uvijaju! Nijedno ulje za podmazivanje ne pomaže. Dugo nisam to izdržao i otišao sam u najbližu trgovinu hardvera, za onaj dio koji mi je bio potreban, koji, naravno, nije bio tamo. Voziti se gradom, u potrazi za pravom, nije postojala ni najmanja želja. Tada sam odlučio sam popraviti slomljenu stvar. Danas ćemo razmotriti jednu od mogućnosti kako zajedno sastaviti tanku plastičnu oblogu, prepolovljenu na pola. Ovaj će vam savjet uvelike pomoći onima koji su u sličnoj situaciji. Ovo ne mora nužno biti jastučić s kolica. Na taj način možete vratiti bilo koju plastičnu stvar ili dio. Barem dok se original ne kupi iz trgovine.

Trebat će vam:


 • Kliješta.
 • Sigurnosna igla
 • Ljepilo drugo.
 • Kompozitno ljepilo, tipa "hladno zavarivanje".
 • Bušilica, debljina kuhanog igle.
 • Borski stroj ili mala bušilica.
 • Mali brusni disk za borski stroj.

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Popravite pokvareni dio


Prvo morate provjeriti jesu li neki mali komadi otpali i detaljnije pregledati objekt za popravak. Ako popravljeni dio ima rebra za učvršćenje, uzdužni će se morati ukloniti. To se može učiniti pomoću kliješta i stroja za bor s malim brusnim diskom.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Nadalje, na mjestima s debljim zidom, s bušilicom od dva milimetra, potrebno je izbušiti rupe u dijelu. Ovako:
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Dubina 4-5 milimetara. Trebat će nam ove rupe da ojačamo dio. Za veću snagu. Zatim uzimamo pripremljeni iglu, poravnamo ga i razrežemo (ili ga otkidamo rezačima žice - koga briga!) Na osam milimetarskih komada.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Sada pomoću šibice ili tankog ožičenja podmažite rupe na izbušenoj polovici slomljenog dijela i zalijepite rupice dobivene iz igle u rupe.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Sve radimo izuzetno učinkovito kako se ljepilo ne bi zaplivalo u prazne rupe. Dalje, izbušite rupe u drugoj polovici razbijenog dijela. Strogo suprotno klinovima koji su stršili iz prve polovice. Ako je sve ispalo kako treba, obje polovice podmažemo s drugim ljepilom i zalijepimo jedno u drugo.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Potrebno je komprimirati zalijepljene dijelove. Barem trideset sekundi pa su se zgrabili.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Sada je red na kompozitno ljepilo. Koristim vrstu "hladnog zavarivanja" - vrlo prikladno ljepilo. S njim nema toliko gužve kao, na primjer, s tekućim komponentama epoksidnog ljepila. I zamrzava se mnogo brže, ali isti su po pitanju pouzdanosti pričvršćivanja.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Općenito, odvojimo ili odsječemo komad koji nam je potreban od ukupne mase, dlanove prskamo vodom i pažljivo promiješamo i mijesimo ljepilo na dlanovima. Da bi se dobila homogena masa.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Dalje, namažite drugim ljepilom unutarnju površinu dijela koji se popravlja, onaj s kojim smo razbili uzdužne čvršće. I hladno zavarivamo na podmazanoj podlozi.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Nakon svih gore navedenih postupaka, dio ostavljamo nekoliko sati, tako da je ljepilo već sigurno postavljeno, kako bi trebalo.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Pa, i na kraju, instalirajte obnovljeni dio na njegovo izvorno mjesto.
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Kako popraviti pokvareni plastični dio

Ispalo je vrlo dobro. Ništa ne vodi, ne pukne. Možete ponovo utovariti koliko možete i koliko su kotači dizajnirani!
Kako popraviti pokvareni plastični dio

Sam rad trajao je ne više od sat vremena. Jedini negativan: morao sam pričekati nekoliko sati dok se ljepilo konačno nije postavilo.

Pogledajte video


Vrati se
Komentari (15)
 1. Aleksandar Kizimov
  #1 Aleksandar Kizimov posjetitelji 16. travnja 2019. 09:47
  37
  O bože, kakva perverzija! Skulpturirajte sve to i za što ?! Radi polaganja, a ne kolica ... Ali samo uzmi komad gume s đona stare cipele i odreži ovu brtvu? Ne ?! Ili je ovaj automobil poseban? Morate pucati iz njega i tada vam treba točnost ?! Činjenica da su ruke uspjele vratiti detalj je pohvalna, ali cijela je priča potpuna perverzija mozga.
 2. Gost Vlad
  #2 Gost Vlad gosti 16. travnja 2019. 12:13
  3
  Izrezao bih odstojnik od drva u seoskoj kući ili iz dva sloja šperploče. A ovdje je super ljepilo i hladno zavarivanje! Kad bi samo na igle, od kojih je pravio igle, nanio bore sa bočnim rezačima!
 3. Denis
  #3 Denis gosti 16. travnja 2019. 12:46
  2
  A ispis na 3D pisaču nije sudbina? Kolektivna farma ...
  1. Nedenis
   #4 Nedenis gosti 16. travnja 2019. 13:51 sati
   14
   Kvragu, sigurno! Svaki vlasnik vrtne košarice u kući ima 3D pisač ispod svog kreveta ... i on o bilo čemu zna o 3D modeliranju. I 100% spreman je potrošiti 10-20 sati da nacrta dio, a zatim ga isprinta ...
 4. Jore
  #5 Jore gosti 16. travnja 2019. 19:40
  1
  Ljudska kolica su išla u ciklusima, ali bilo bi potrebno pretvoriti mozak na obnavljanje plastičnog detalja. Ne mogu zalijepiti plastiku. iskusio mnoge načine. Ne uspijeva. Doista radni način je napraviti plastičnu elektrodu i napraviti šav. Čelični čepovi se mogu grijati i gurati. Dakle, naučite preciznije .a Šav se mora probušiti, odmastiti i rastopiti lemilicom / bakljom. zatim mljeti. ako itko zna dobro ljepilo za plastiku, neka mi se javi.
  1. bravers
   #6 bravers posjetitelji 17. travnja 2019. 10:55
   1
   Neke ABS plastike dobro se pridržavaju acetona. Ispada da je homogeni lijevani šav Zatim, ako se dio pokvari, više nije duž šava, već sljedeći. Potrebno je isprobati ulomak plastičnog dijela - ako ga kapne aceton, to možete sigurno koristiti oko šava. Aceton brzo isparava, pa morate brzo djelovati. Mekom četkom za vjevericu nanesite aceton obilno na prijelome dijelova koji se trebaju zalijepiti i brzo se spojite. Možete ponovo prošetati duž šava acetonom i obrisati šav rastopljenom plastikom četkom. Toluen djeluje na isti način, ali je vrlo otrovan.
 5. Alexey
  #7 Alexey gosti 16. travnja 2019. 21:24 sati
  1
  Kako bi se stvorio kalup od plastelina i naizmjenično ispušio bilo koji dio dijelova iz epoksida, nije izgledalo dovoljno argumentirano.
  1. Igor
   #8 Igor gosti 20. travnja 2019. 21:14.
   0
   Dvokomponentni silikonski spoj + plastični kalup = točna kopija.
 6. bravers
  #9 bravers posjetitelji 17. travnja 2019. 10:34
  1
  Igle, kao guma za otvrdnjavanje šava, kontroverzno je rješenje. Izbušite nove rupe, otpustite platik. Preporučio bih lijepljenje drugim ljepilom metalnu ploču preko ravnog dijela, preko svih područja obloge, preuzeo bi dio tereta. Hladno zavarivanje je dobra stvar. Nisam znao što se može kombinirati s cijanoakrilatom, zabilježit ću to.
 7. Gost Andrey
  #10 Gost Andrey gosti 17. travnja 2019. 11:11
  2
  Izbušite rupe da se podudaraju rupe ...
  Koliko komplicirano i dosadno ..
  Ali savijanje kopče za papir i taljenje lemilicom ili grijanim čavlom nije lakše? a zatim upotrijebite isto željezo za lemljenje kako biste izgladili istisnute plastične ostatke kroz list papira? Ili vam treba vrtna ljepota za vrtni automobil?
  Ideja je jasna, robusna, ali izvršenje je nerazumno komplicirano.
 8. Gost Jurij
  #11 Gost Jurij gosti 17. travnja 2019. godine 14:31.
  2
  Odavno sam od Kineza kupio polimorf i po potrebi izradio iz ove plastike sve što je potrebno. Ova stvar košta novčić, ali stvarno pomaže.
 9. Jukes
  #12 Jukes gosti 17. travnja 2019. godine 20:29.
  8
  Ispravite komad crijeva, probušite rupe.Ujedno zamijenite drugo. Preživjeti kolica.
 10. Vita
  #13 Vita gosti 19. travnja 2019. godine 14:31.
  0
  potrebno je lakše, u takvim slučajevima, ako prostor dopušta, potrebno je ojačati prekrivanje (izbor materijala) -vijte (hrpa) - nove rupe. Požar vibracijskog crijeva (transportna traka), rezano-bušilica
 11. Gost Alex
  #14 Gost Alex gosti 21. travnja 2019. 22:28
  1
  Dvije podloške, centimetar debljine od gumenog crijeva
 12. Majstor
  #15 Majstor gosti 23. travnja 2019. 09:31.
  0
  Tlak na dijelu je dva M8 navoja + torzija dok se cijev kotrlja u odnosu na tijelo, točnije, klizanje po igle nije potpuna ravnopravnost sa. Ako se kolica ne koriste, onda kako nova i posudite susjedu neka glava boli. Tada je privremeni posao odličan, ali susjed će vidjeti ulov. Pa što je suština ove besposlenosti?
  Muškarce popravljamo zauvijek, rezali smo rešetku čeličnom žicom 1 mm oko oboda cijele plastike, rezali smo za razmatranje. Grijemo i pritisnemo rumenilo u plastiku. zaključci:
  Postoji oblik, pojačanje je pričvrstilo dio bolje nego prije. Kolica je takva, popravljaju se automobili. Možete koristiti lemljenje ili baklju. Glavna poanta je uhvatiti, metoda može biti bilo koja. Ali plastika s integriranom spojnicom nije ništa lošija od novog dijela.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja