Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako napraviti petlju na kablu
Kako napraviti petlju na kablu

U prtljažniku automobila često se nalazi čelični konopac. Na njegovim krajevima obično se postavljaju kuke. Pod teretom prilikom vuče mogu se slomiti, nakon čega njihovi teški fragmenti ubrzani pomoću opružnog kabela lete u automobil, ostavljajući udubljenja. Imajući takvo iskustvo, vozači radije čine petlje na krajevima kabela. Iako su nevezani, ne mogu nanijeti štetu. Alternativa između praktičnosti kuka i sigurnosti čvorova je kontinuirano prešanje petlje cijevi. Ovo je brz i jeftin način pripreme užadi za vuču na koju želim podijeliti.

Materijali i alati:


 • čelični kabel
 • bakrena cijev s unutarnjim promjerom od 2 dijela kabela;
 • čekić;
 • tupi dlijeto ili ravni, ne-oštar odvijač.

Izrada petlje i prešanje kabela


Kako napraviti petlju na kablu

Prvi korak je pokupiti cijev od bakra, mesinga ili aluminija. Dovoljne duljine od 15-20 cm, ali ne manje, jer će to smanjiti pouzdanost. Važno je da njegov unutarnji promjer omogućava da rastezanje prolazi kroz dvostruko presavijeni kabel. Ako se ne uklapa, tada se cijev može lagano pritisnuti čekićem duž duljine. Ovalni dio dat će više prostora. Cijev je fiksirana na dvostruko presavijenom kablu tako da se dobije petlja potrebne veličine.
Kako napraviti petlju na kablu

Dalje, morate glatko prešanje. Lagani udarci čekića daju cijevi laganu ravninu. Nakon toga, tupim dletom duž cijele duljine tvori utor između kabela. Isto je učinjeno i na naličju. Mekani metal začepljuje se u praznu šupljinu, stvarajući prešanje na čeličnom tkanju.
Kako napraviti petlju na kablu

Kako napraviti petlju na kablu

Kako napraviti petlju na kablu

Za pouzdanost na preklop morate nanijeti poprečni zarez. Bolje je to učiniti odvijačem ili dlijetom s tanjim tupim bodom. Da se cijev ne izgubi na snazi, važno je narezati na svaki kabel posebno. Odabran je korak u kojem se 2 reda nikla ne konvergiraju u jedan redak. Slične akcije se ponavljaju i na obrnutoj strani.
Kako napraviti petlju na kablu

Kako napraviti petlju na kablu

Nakon prešanja, kabel možete staviti u prtljažnik i koristiti ga ako je potrebno. U uporabi se jedan kraj dovodi u vučno oko automobila i izrađuje se petlja za zatezanje. Drugi kraj može se navući na vučnu traku drugog stroja. Ako je nema, a morate je pričvrstiti na zatvoreno oko, onda ne možete bez kuka ili karabina. Na sličan način možete pripremiti kabel za strije i vitla. Bit će mnogo jeftinije od tvorničkih kabelskih stezaljki i urednijih čvorova.
Kako napraviti petlju na kablu

Vrati se
Komentari (4)
 1. Gost Oleg
  #1 Gost Oleg gosti 2. travnja 2019. 10:35
  6
  tanka cijev.lakše je uvrtati petlju - razvucite je u dva dijela kabela, 30 centimetara, uvijte jedan u drugog i pričvrstite preostale krajeve odvijačem u sam kabel. Ne mogu umetnuti fotografiju, lakše je pregledavati Google kako se to radi - i pokazat će se vrlo pažljivo.
 2. Gost Andrey
  #2 Gost Andrey gosti 2. travnja 2019. 12:04
  2
  Malo je vjerojatno da će takva obujmica držati pristojno opterećenje. Jeste li doživjeli? Ako stezaljka ne drži kraj kabela, kobra leti na drugi kraj - to je također zastrašujuće. Nekako ću napisati kako vezati kabel ili napraviti pouzdan čvor na kablu bilo kojeg promjera.
 3. Gost Valery
  #3 Gost Valery gosti 6. travnja 2019. 22:11
  0
  Za snagu, cijev mora biti uvijena.
 4. Garry novo
  #4 Garry novo gosti 28. travnja 2019. 19:12
  0
  nije posve pouzdan. trebate odmotati kabel, a zatim ga tkati odvijačem ili šipkom, dobro, ostalo kao što je prikazano.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja