Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Kako napraviti vodootporne šibice
Izlazite na pješačenje ili dugo ribolov preko noći nekoliko dana, morate se pripremiti za loše vrijeme i zaštititi šibice od vlaženja. Naravno, možete ih pohraniti u posebne nepropusne kutije, ali plastični su spremnici bifurkirani u ruksaku. Predlažem jednostavan način da sami šibice budu vodootporne i zapalite ih i nakon plivanja u rijeci.

materijali:


  • epoksidna smola
  • šibice;
  • lak zapon.

Kako napraviti vodootporne šibice

Podesite brtvljenje


Ova metoda zaštite šibica od vlaženja nigdje nije jednostavnija. Da biste to učinili, potrebno vam je epoksidno dvokomponentno ljepilo. Iz nje će se trebati uzeti samo smola bez učvršćivača. U mom se slučaju proizvod koristio u ALTECO 3 TON QUICK cijevima, ali ostatak neće biti ništa lošiji. Dovoljno je iscijediti malu kap smole na glavu šibice.
Kako napraviti vodootporne šibice

Epoksi treba trljati prstom po glavi šibice. Ne bi trebalo biti malo smole, jer će u kampanji debeli sloj ometati kontakt sumpora i cirkusa. Da biste je uklonili, morate dugo trljati.
Kako napraviti vodootporne šibice

Nakon nekoliko šibica, trebali biste provjeriti paljenje jer je moguće da upotrijebljeni epoksidni ljepilo nije prikladan. Ako nakon preliminarnog uranjanja u vodu sve zasvijetli, tada možete napraviti dovoljno zaliha šibica za putovanje.
Kako napraviti vodootporne šibice

Kako napraviti vodootporne šibice

Kako napraviti vodootporne šibice

Epoksid čini pouzdanije zaptivanje glave od šibice od voska za svijeće, koji se također koristi za impregniranje glava. Ova metoda je također jednostavna. Treba samo prethodno otopiti svijeću i umočiti šibice u nju.

Zaštita od rerne


Međutim, epoksid ili vosak nisu dovoljni da biste mogli zapaliti šibice prilikom mokrenja tijekom kampanje. Najslabija veza je cirkus. Karton na kutiji s šibicama postaje vlažan. Da se to ne bi dogodilo, mora biti zaštićen. To je još lakše. Dovoljno je da samo sat vremena uronite isklesanu čajku ili čitavu praznu kutiju u Zapon lak kako biste napunili papir. Nakon toga se dobiva i suši. Ubuduće, čak i ako utonite takvu kutiju, on će i dalje moći upaliti šibicu obloženu epoksidom. Samo ne trebate dva puta impregnirati kutije u Zaponeu radi pouzdanosti, jer će tada debeli sloj laka u potpunosti prekriti čajku.
Utakmice zaštićene epoksidom mogu se slagati izravno u kutije natopljene lakom. U tom je obliku prikladnije i praktičnije ih koristiti. Nije teško nadograditi šibice ovom metodom, ali u vlažnom vremenu, u prisustvu suhog raspada, moguće je zagrijati se oko vatre.
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja