Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako stisnuti vrh maticom
Svi materijalni predmeti koji nas svakodnevno okružuju su namijenjeni nečemu. Žlica je potrebna za jelo, vješalica je za odlaganje odjeće u ormaru, knjiga je za čitanje ...
Ali što ako poznate stvari gledate iz drugog kuta? Žlicu možete pretvoriti u leće za sakupljanje, vješalicu u prikladan držač za sliku na zidu, knjigu u ugnjetavanje ili protutežu.

Nut Crimper


Kako stisnuti vrh maticom

Za pouzdano spajanje zavarivačkog kabela na izvor struje ili potrošača koristi se aluminijski ili bakreni vrh, za čijim je prešanje potreban poseban alat - kliješta za prešanje ili preša.
Ali ako nije bio pri ruci, tada se klip može uspješno zamijeniti običnom šesterokutnom čeličnom maticom. Štoviše, veći je presjek kabela, to bi trebala biti veća veličina hardvera.
Da biste to učinili, zategnite maticu u vicu i izrežite brusilicu na dva jednaka dijela.
Kako stisnuti vrh maticom

Kako stisnuti vrh maticom

Zatim, stavljajući vrh na zavoj ispletene žice, uhvatite ga s polovicama matice i, stavljajući ga između čeljusti poroka, lagano stisnite dok se dijelovi ne sjedine gotovo bez praznina.
Kako stisnuti vrh maticom

Kako stisnuti vrh maticom

Kako stisnuti vrh maticom

Kako stisnuti vrh maticom

Nakon uklanjanja improviziranog presova (matice polovice), osiguravamo da vrh pouzdano i čvrsto komprimira zavoj nasukane žice, osiguravajući potreban električni kontakt, što je vrlo važno za kvalitetan rad opreme za zavarivanje.
Kako stisnuti vrh maticom

Kako stisnuti vrh maticom

Oštrica noža - rezač brusnog papira


Kako stisnuti vrh maticom

Zbog slojevite strukture, nije lako odvojiti komad brusnog papira s niza bez posebnog alata, pogotovo kada je na tkanini.
Da bi se olakšala i oplemenjivala ova operacija, prikladno je koristiti staru metalnu oštricu noža za nož kao tehnički "pomoćnik", a bolju dvostranu s većom čvrstinom.
Kako stisnuti vrh maticom

Za to je potrebno postaviti podložne podloške ispod čelične trake kako biste zajamčili zazor, pomoću vijaka odgovarajuće veličine, pričvrstite ga električnom bušilicom ili ručnim odvijačem kroz rupe na krajevima na drveni zid ili ploču.
Kako stisnuti vrh maticom

Kako stisnuti vrh maticom

Sad je dovoljno zalijepiti brusni papir s dna između zida i platna, zgrabite ga drugom rukom odozgo i povucite gornji rub prema dolje dok se traka s brusnom papirom ne savije preko gornjeg ruba platna i, držeći list od dna, počnite trgati željeni komad s jednog ruba trake na drugi. Da biste liniju suze izjednačili, donji rub papira morate držati u jednom položaju, bez pomicanja prema gore.

Pogledajte video


Vrati se
Komentari (6)
 1. Jurij Lisovski
  #1 Jurij Lisovski gosti 28. ožujka 2019. 19:49
  0
  Prije 45 godina našao sam način da komprimiram vrhove fleksibilnog crijeva za dovod žice na zavarivački stroj / stroj ... Oh, nisam patentirao.
 2. Gost Vladimir
  #2 Gost Vladimir gosti 29. ožujka 2019. 05:32
  6
  Papirni papir savršeno se reže škarama. Istodobno se škare također izoštravaju.
 3. Igor
  #3 Igor gosti 29. ožujka 2019. 17:01
  1
  Prešanje je zanimljiva opcija. Hvala!
 4. gost
  #4 gost gosti 30. ožujka 2019. 18:44
  2
  Svojim rukama sam skinula brusni papir, prvi put sam čula za "posebne uređaje".
 5. Gost Jurij
  #5 Gost Jurij gosti 31. ožujka 2019. 16:47
  2
  Sve dok smokve ne zavarite s takvim držačem, pogotovo ako je vrh bakar od aluminijskog kabela. Kod kuće, za sebe, možete zavariti nešto, jednom tjedno moguće je 1-2 elektrode, više - vaša izolacija na kablu (kablu) počet će gorjeti, držač je oh ... i zagrijavat će se dok se sve ne izgori ili ne rastopit će se.
 6. Gost Victor
  #6 Gost Victor gosti 1. travnja 2019. 02:32
  0
  Purcua zar ne? To je prilično opcija za jedan prešanje. Bolje nego pletanje čekićem po nakovnici. To je samo potreba da dva puta preklopite jezgru, ukazuje na pogrešan odabir presjeka vrha. Opet - kao jednokratni varin šlag, hoće, ali ne biste ga trebali uzimati u pravilu.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja