Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» „Hummer
Možete napraviti rukotvorinu koja će donijeti radost iz kućanskih stvari i predmeta. Rezultat će biti zapanjujući. Neobična domaća igračka može zabaviti društvo na odmoru, uzeti dijete, dogovoriti natjecanje. Napravit ćemo narodnu igračku hummer. Zašto takvo ime? Odgovorna je za sebe. Ako se uključi u akciju, nevezan, proizvest će zujan zvuk, hipnotizirati sve.


Za zujanje možete napraviti dvije mogućnosti - iz štapa (finsko-finski) ili s gumba (ruski).


Opcija broj 1

Uzmemo grančicu breze s promjerom oko 1,2 - 1,3 cm. Oštrim nožem (ili piljenjem ubodnom pločom) pažljivo izrežite krajeve s obje strane tako da ostane oko 7 cm u duljini - mali trupac.


Bušilicom tankom bušilicom izbušimo rupe istaknute u središtu štapa - 2 rupe (ili probušite oštrim predmetom). Malo rupa treba ostati između rupa - 2 - 3 mm.


Dalje vam treba snažno uvijeno uže (prikladna je okrugla svilena čipka) - 120 - 125 cm. Prolazimo ga kroz rupe tako da se s lijevog i desnog kraja formiraju petlje.


Vežemo konop. Pojavilo se zujanje.


Mora se sprovesti u djelo. Ako ne možete odmah zujati, na to se naviknite. Konop tijekom predenja ne bi se trebao spustiti, već bi bio u stalnom napetosti i tada će zujanje biti sto posto.
Opcija broj 2
U ruskoj kulturi gumb ne samo da obavlja glavnu funkciju vezanja, talisman, već se od njega može stvoriti i puno zujanja - velikih, manjih.


Uzmite gumb, provucite kroz njega krmeni, snažni pleteni ispleteni konac ili ojačani. No, nit ne smije biti preduga, jer će se zbuniti, miješati, ali isto tako i kratka (ne možete je odmotati). Krajeve zavežite u čvor.


Gotovo, pređite na novu zabavu. Počinjemo zujati, razvijati snagu ruku, natjecati se s mužem, ženom, prijateljima, djecom.


I svaki će zujati svoj jedinstveni glas.

Vrati se
Komentari (5)
 1. SERJIK
  #1 SERJIK gosti 6. prosinca 2011. 15:31
  0
  Postojao je takav domaći proizvod. ME I LEPO TRGOVINA SA ŠKOLJkama)))
 2. ENDY
  #2 ENDY gosti 6. prosinca 2011. 17:46
  0
  slično biggrin
 3. Ilya
  #3 Ilya gosti 1. ožujka 2012. 18:12
  0
  Da, sjećam se da su to napravili iz prometnih gužvi !!!!! foreveraloneexcited!
 4. Ilya
  #4 Ilya gosti 1. ožujka 2012. 18:13
  0
  [b] Ilija [/ b],
  ! trollface!
 5. Ilya
  #5 Ilya gosti 1. ožujka 2012. 18:15
  0
  ! pivnica! učinili takve

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja