Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako lemiti LED diode glačalom
Kako lemiti LED diode glačalom

U današnje vrijeme sve se više koriste i SMD LED. U žaruljama za kućanstvo uglavnom se koriste LED 2835, 5530, 5050. Ploča s tiskanim pločama sastoji se od aluminijske ploče na koju se postavlja izolacijski materijal. Na izolatoru se nalaze tragovi s mrljama na kojima su lemljene SMD LED.
Ne pribjegavajte pomoći lemilicom. Čak ne koristimo sušilicu za puhanje. Pokušajmo zamijeniti LED diode uobičajenim glačalom za kućanstvo. Željezo uzimamo od supruge, djevojke, majke i dalje. Željezo neće trpjeti.

Razmotrimo primjer popravljanja ravnala s LED-om formata 2835


Kako lemiti LED diode glačalom

Imam staro sovjetsko željezo, prenosim ih na njih u proizvodnji štampanih pločica. Bit će potrebna i dva pinceta, jedan može biti. Tada se ploča mora pažljivo držati rukom. Ploču također možete držati kliještima, u ekstremnim slučajevima i kliještima. Aluminijska baza se zagrijava tijekom postupka lemljenja. Da biste ubrzali proces lemljenja, potreban vam je fluks. Koristim kineski RMA-223. Također možete uzeti uobičajeni alkohol-kolofoniju tipa F3.
Kako lemiti LED diode glačalom

Glačalo popravljamo u obrnutom položaju. Imam papirni cilindar. Može se stezati stezaljkama. Glavna stvar je ukloniti pad vrućeg željeza. Uključim maksimalnu snagu i ostavim da se ugrije.
Kako lemiti LED diode glačalom

Dok se glačalo zagrijava. Provjeravamo LED diode multimeterom. Stavili smo na granicu mjerenja dioda. Stavili smo sonde na LED. Radni LED je malo naglašen.
Kako lemiti LED diode glačalom

Ovako izgleda pozadinsko osvjetljenje radne LED diode u mraku.
Kako lemiti LED diode glačalom

Premažemo fluksom i stavimo vladar na zagrijano glačalo. Područje s LED-om lagano se pritisne za najbolje grijanje. Pincetama lagano pomaknite našeg vatrogasca i uklonite ga s ploče. Moje vrijeme grijanja bilo je oko 10-15 sekundi.
Kako lemiti LED diode glačalom

Mjesto na kojem je stajao izgorjeli LED očisti se i premaze fluksom.
Kako lemiti LED diode glačalom

Koristio sam donorsku ploču sa sličnim LED-ima. Lemimo ga na sličan način (fluks, željezo i tako dalje).
Kako lemiti LED diode glačalom

Radnika smo postavili na mjesto izgorjele LED, prema polaritetu. Teško se miješati. Jedan flaster je veći od drugog. Instaliramo na peglu i zagrijavamo ga pritiskom na LED pincetom. Nakon brtvljenja ostavite da se ohladi.
Kako lemiti LED diode glačalom

Nakon hlađenja trake uklanjamo tragove fluksa. Koristim izopropanol (izopropil alkohol), možete koristiti obični alkohol.
Kako lemiti LED diode glačalom

Provjeravamo. Snagu povezujemo sa segmentom. Moja linija ima 44 LED. 11 LED-ova je serijski zapečaćeno, postoje četiri segmenta. Svaki je segment paralelno povezan s ostalim. Napajao sam sa niskim naponom od 33,5 volti. Sve super funkcionira.
Kako lemiti LED diode glačalom

Ovako je lako lemljenje LED dioda. Nema sušilo za puhanje, već ima obično kućno glačalo.

Pogledajte video


Vrati se
Komentari (4)
 1. Aleksandar
  #1 Aleksandar gosti 11. ožujka 2019. 16:38
  1
  u vezi s pozivima testera, savjet nije sasvim točan. LED su sada na različitim radnim naponima. Naišao sam 3030 na 35 volti. Lakše je naizmjenično "skratiti" otpornik.
  A željezo je odavno poznata "stanica za lemljenje".
  1. popvovka
   #2 popvovka posjetitelji 12. ožujka 2019. 08:03
   0
   Pretražio sam. Pronađeno samo 6 volti. To je slučaj s dva u jednom slučaju u nizu. Kolika je radna struja? Koliko ih je instalirano? Kako se onda instaliraju u automobil?
   Koristeći primjer LED dioda u članku, svi nazivaju testera.
  2. Sergej K
   #3 Sergej K posjetitelji 15. ožujka 2019. 00:30
   0
   Potvrđujem. U jednoj izgorjeloj svjetiljci nisam mogao upaliti niti jedan LED s 25 voltnim napajanjem. U drugoj je došlo do blagog sjaja. Dakle, popravak ima smisla ako ima puno svjetiljki i iste su vrste, jedna odmah donatorima, a zatim popravak ostatka.
 2. sjeme
  #4 sjeme gosti 13. ožujka 2019. 07:05
  1
  Usput, diode dolaze u različitoj polarnosti, a veliki flaster može biti anoda ili katoda.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja