Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Kako napraviti svjetiljku od 220 volti (reflektora) od farova u automobilu za kućanstvo
Kada je došla ideja koristiti svjetla automobila kao uličnu rasvjetu, odmah se postavilo pitanje o snazi ​​takve rasvjete.


Korištenje "nativne" žarulje od 12 volti pokazalo se problematičnom - transformator se ne uklapa u prednje svjetlo! Nije bilo želje da se kućište otporno na vremenske uvjete odvojeno odvoji i od njega do prednjih svjetala vodi žica velikog presjeka.


Izlaz iz ove situacije bila je upotreba kompaktnih halogenih svjetiljki s naponom od 220 volti. U prodaji su bile svjetiljke snage 35 i 50 vata. Čuo sam oko 75 vata, ali nisam mogao pronaći. Pronađene primijenjene obje vrste - uspješno rade.


Ostalo je samo iznaći pouzdan način da se montira u farovi, koji omogućava zamjenu neuspjele svjetiljke bez posebnih poteškoća.

Započnimo s "demontažom" standardne svjetiljke od 12 V kako bismo uklonili učvršćivače.

Svjetiljka je sama svjetiljka i montažna "suknja" povezana lemljenjem.


Lampu odvajamo od suknje koja zagrijava mjesto lemljenja na bilo kojoj dostupnoj opremi, u našem slučaju to je plinska peć.Zatim iz foliranog tektolita izrezujemo komad, označimo ga prema veličini nogu žarulje, izbušimo, izrežemo, lemimo duž oboda i na kraju dobijemo sljedeće:

 
Potraga za nosačima za svjetiljke dovela je do buvljaka. 2RM muški konektor (matični) bio je idealno za našu svrhu.


Pokušajte, odmjerite - budite sigurni da pokupite nešto.
Umetamo i lemimo "držače za noge"
To je sve - svjetiljka je spremna za ugradnju u prednje svjetloSklop izgleda ovako:

Domaći autor: Ika_tander

Vrati se
Komentari (3)
 1. Veent
  #1 Veent gosti 26. studenog 2011. 21:08
  0
  Ideja je sjajna, samo su farovi sada rijetki, na Kozacima i KAMAZ-u, ako se ne varam, pa, po mom mišljenju) spojio sam se na 12 u svjetlini, raspon je odličan, zanimljivo je vidjeti kako će od 220X50 W biti
 2. Vladimir Anisimov
  #2 Vladimir Anisimov gosti 9. studenog 2017. 08:14
  0
  Halogene žarulje su vrlo vruće i ovaj dizajn neće dugo trajati, lemljenje će se rastopiti i teći, sa svim slijedećim posljedicama - Kratki spoj i opasnost od strujnog udara 220 volti
  1. DG
   #3 DG gosti 4. prosinca 2017. 00:19
   0
   Na držačima nogu zalijevane su bakrene žice velikog presjeka koje služe kao hladnjak. Montiranje suknje teško je rastopiti čak i na plinskoj peći - to je sam hladnjak, a kada dodirne tijelo, on daje toplinu. Za lemljenje se koristi POSSu-30. Dugotrajan rad dokazao je pouzdanost kruga.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja