Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Sušene banane - zdrava poslastica
U sustavu fitness prehrane, slatkiši se tretiraju vrlo selektivno, odbijajući sve umjetne sastojke. Ali nakon intenzivnog treninga snage potrebna je mala porcija slatkiša kako bi se vratila snaga. Vrećica prstena s suhim bananama pomoći će vam u ovoj situaciji. Nakon prolaska kroz električnu sušilicu, banane stječu poseban tropsko-slatki okus. Ako imate neprospavane noći uoči ispita ili drugog mentalnog stresa, možete miješati pržene bademe i sušene banane, učinak će biti isti kao i nakon jela energetsku šanku.
Osušene banane zdrava poslastica

proizvodi:


  • banane - 1 kg
  • malo suncokretovog ulja.

Osušene banane zdrava poslastica

Redoslijed kuhanja:


1. Sušene slatke zrele banane jednolične kaše u boji. U prezrelim plodovima kore se prekrivaju smeđim mrljama, a meso postaje blago vlažno. U sirovom obliku takve su banane vrlo ukusne, ali kad se osuše, kriške će omekšati i zalijepiti se na površinu pladnja.
2. Odabrana hrpa banana ispere se hladnom vodom kako eventualni kontaminanti ne bi pali s kore na meso.
Osušene banane Zdrava mast

3. Oguljene banane izrezati na krugove, debljine 3-5 milimetara.
Osušene banane zdrava poslastica

4. Rešetke se uklanjaju iz električne sušilice i podmazuju bilo kojim rafiniranim biljnim uljem. Ulje se nanosi pažljivo tako da ostane samo na vrhu plastičnih rebara i ne kaplje prema dolje.
Osušene banane Zdrava mast

5. Izložite redove od kolutića banane.
Osušene banane Zdrava mast

6. Posude s bananama stavljaju se u slojeve i stavljaju u električnu sušilicu. Tijekom sušenja, kriške banane nije potrebno prevrtati, prstenovi se siju ravnomjerno s obje strane.
Osušene banane Zdrava mast

7. Banane se suše jedan dan. Ako unaprijed izvadite banane iz sušilice, neće se dugo čuvati i lijepiti jedna do druge, jedva ulazeći u staklenku.
Osušene banane Zdrava mast

8. Dobro osušene banane mogu se čuvati više od mjesec dana. Krugovi se ne suše do mrvice, prorjeđuju se, postaju elastični i savijaju se.
9. Osušene banane čuvaju se na suhom mjestu, stavljaju u staklene staklenke koje se mogu zaključati.
Osušene banane Zdrava mast

10. Kriške banane jedu se umjesto slatkiša kada tijelo traži nešto slatko. Sušenje banana baca se u gotove mliječne zobene pahuljice. U tom se slučaju šećer ne može koristiti, zobena kaša će dobiti svoj udio banane slatkoće.
11. Osušene banane često se stavljaju u tijesto, prethodno izrezane na male komade. Pečenjem da dobije koncentrirani okus banane. Vrlo često se suhe banane stavljaju u granolu, ali to rade nakon pečenja zobene kaše u pećnici.
12. Svježe banane ne djeluju tako slatko kao sušene. Izgubivši vlagu, plodovi svjetlije pokazuju svoj prirodni slatki okus. Stoga se možete igrati na kontrastu okusa dodavanjem osušenih kriški jogurtu, jogurtu.
Osušene banane Zdrava mast
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja