Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Kremen s praznih upaljača
Krem iz praznih upaljača

Koliko se pogodno razlikuje kreme od ferocerija u odnosu na pozadinu drugih sredstava za proizvodnju vatre, mnogi su članci već napisani i snimljeni su videozapisi. Zapaliti požar u ekstremnim uvjetima, čak i po vlažnom vremenu, s barem malo želje, može biti vrlo jednostavno. Postoji mnogo načina. Polazeći od domaće leće iz boce ili lagane prizme s dna aluminijske limenke, a završavajući rezanjem iskre isklizavanjem oštrog kamena u podnožje noža. Nekako, možda, ako je moguće, detaljnije ću opisati i jasno pokazati par takvih metoda ...
Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

No, najpouzdanija i najvjernija metoda ostaje s primjenom ferrocerium kremena. Daje vruću iskru, s prosječnom temperaturom od 1000-1300 stupnjeva (barem to pišu u karakteristikama i opisima ove stvari različitih proizvođača), što značajno povećava šanse za zapaljivanje čak i za najnevjerojatnijeg korisnika ovog proizvoda. Ferocerium je nemoguće napraviti kod kuće, jer je gornja tvar legura nekoliko metala. Potrebni su nam laboratorij, plazma pećnica, potrebna znanja iz područja kemije i tako dalje ... Mislim da neće svi naći takvu opremu u smočnici. Dakle, želite, ne želite, ali morate kupiti ako vam treba ova stvar. Ali uvijek možete sami napraviti kvaku i stolicu. Danas želim podijeliti još jedan način kako napraviti prikladno držač ručke, sa ugrađenom stolicom, za kremen. Odnosno, za fero-cerijev štap. Posebno u tu svrhu naručio sam nekoliko golih štapova u internetskoj trgovini kako bih samostalno napravio držače za njih, uzimajući u obzir moje potrebe i pogodnosti. Vjerojatnije je da se neće raspravljati čak ni o vlasniku, već o slučaju, koji će biti prikazan
Krem iz praznih upaljača

Veoma se uklapaju u moju ideju. Iako, naravno, u prodaji možete pronaći nešto slično, ali svejedno - korištenje stvari "uradi sam" mnogo je ugodnije za upotrebu. Prednost takvog proizvoda je u tome što znate da se on neće raspasti u vašim rukama u najvažnijem trenutku, jer ste ga sami napravili, a znate sve njegove mogućnosti i približnu zateznu čvrstoću. Pa krenimo!

Trebat će


 • Ferocerium štap 60 × 6 milimetara.
 • Dva prazna upaljača.
 • Komad čelika visokog ugljika za stolicu (moguće je od metalnog lima).
 • Komad cijevi ili rukava u koji će se ugraditi komad čelika za stolicu.

Potrebni alati i pribor:
 • Lemljenje željeza s kositrom i fluksom.
 • Dopisni nož.
 • Datoteka ili datoteka.
 • Sekundi ljepila.
 • Kompozitno ljepilo "Hladno zavarivanje".
 • Borski stroj s reznim diskom (ili dobrim, teškim nožem).
 • Strojno ulje (ili oružje).
 • Sprej s vodom.
 • Škare.

Krem iz praznih upaljača

Izrada kremena


Prvi korak je oslobađanje preostalog plina iz upaljača. Da biste to učinili, dovoljno je oštrim nožem iskopati malu rupu u lakšem tijelu.
Krem iz praznih upaljača

Najbolje je na mjestu koje će kasnije biti uklonjeno ili zatvoreno nečim. Ako je upaljač prazan i više ne funkcionira, to se može učiniti na licu mjesta, ne ulazeći u propuh - tako mala koncentracija plina (ako je uopće postoji!) Ni na koji način neće utjecati na zdravlje i sigurnost. Nadalje, pomoću rezača stroja i reznog diska, potrebno je odvojiti dno upaljača.
Krem iz praznih upaljača

Naravno, bilo je moguće otkloniti vrhove, a dna ostaviti kao prirodni završetak držača, ali već sam imao jedan upaljač s otrgnutim dnom ranije, pa sam morao improvizirati. Dakle, odgledali smo dno i izravnali odrezana mjesta s datotekom tako da postanu što je moguće ravnopravnija.
Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Nadalje, pomoću klerikalnog noža i kliješta, izrezujemo sve gornje dijelove s korijenjem. Također, poravnajte s datotekom.Za sada možete staviti gotove držače u stranu i početi izrađivati ​​stolice. Da biste to učinili, uzmite komad čelika koji se lako može uklopiti u bilo koji od dva odjeljka unutar tijela držača, umetnite ga u cijev i zalijepite ga na cijev. Ako je cijev premala, tkajte je dok se unutra ne stane traka od čelika.
Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Od cijevi izrađujemo isti produžetak za šipku ferocerija.
Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Probajte s tijelom.
Krem iz praznih upaljača

Ako se sve dobro uklapa, a ne treba ništa podnijeti i ispraviti, počinjemo uzgajati složene ljepilo.
Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Nakon što se ljepilo pomiješa, gurnite njegove komade u tijelo držača i umetnite jezgru kremena u jedan od odjeljaka. U drugoj zgradi, nakon identičnog postupka s ljepilom, ugrađujemo stolicu, također u jedan od odjeljaka.
Krem iz praznih upaljača

Nakon toga, preostale odjeljke u tijelima držača nalijepimo ljepilom i, namazajući kremen i stolicu uljem, tako da se ljepilo ne lijepi za njih, lijepimo dvije praznine jedno u drugo tako da kremen i stolica uđu u slobodni odjeljak suprotnog dijela tijela. Ispada nešto poput "dva u jednom".
Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Dajemo ljepilo da se pravilno uhvati; sat i pol. Ako u blizini šipke kremena ili stolice ima pukotina ili rupa, možete tamo staviti kap drugog ljepila. Za veću pouzdanost! To se sigurno neće dogoditi od ovoga. Zatim ćemo izraditi završne kapice na mjestima gdje su se nalazili lakši mehanizmi koje smo prethodno otrgli. Mogli biste ih ostaviti, ali nakon što sam probao, shvatio sam da će izgled proizvoda biti, blago rečeno, ružan. U ekstremnim slučajevima, ovi završeci mogu se jednostavno prekriti ostacima hladnog zavarivanja, ali odlučio sam napraviti čepove od debele reflektivne tkanine.
Krem iz praznih upaljača

Da bismo to učinili, krajeve krajeva premažemo drugim ljepilom, nanesemo komade potrebnog materijala odgovarajuće veličine, a nakon 5-10 sekundi škarama odrežemo rubove duž perimetra kraja.
Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

Načelno, možete završiti montažu na ovome, ali odlučio sam pričvrstiti držač za prsten ili karabin. Sve je tako jednostavno - izrezati traku od kositra, mm 5-7. Omotamo jedan od dijelova tijela, savijemo rep s krajeva, lemimo ga i izbušimo rupu za prsten.
Krem iz praznih upaljača

Na jedan od dijelova tijela stavimo polovicu širine dobivenog ovalnog obruča i popravimo ga ljepilom. Nadalje, kremen smo jednostavno stavili jedan na drugi - limeni obruč će oba dijela držati više nego sigurno!
Krem iz praznih upaljača

Krem iz praznih upaljača

To je sve, možete provjeriti upotrebljivost; što nije razlog za šetnju šumom, provođenje testova u stvarnim terenskim uvjetima!
Krem iz praznih upaljača

Pogledajte video


U video prilogu možete jasno vidjeti tehnologiju izrade ovog uređaja, kao i stvarne testove u stvarnim uvjetima.
Vrati se
Komentari (2)
 1. ali.bar60.
  #1 ali.bar60. posjetitelji 25. veljače 2019. 02:29
  0
  ... koliko je ograđeno u vrtu za ništa! Od udarca, još je brža vjerojatnost hvatanja iskre .. !!!
  s djedom predakom Vasilijem..g.2019 ... 25. veljače ... od R.Kh ..
 2. Dmitrij Spitsyn
  #2 Dmitrij Spitsyn posjetitelji 1. ožujka 2019. 16:01
  0
  Već sam se dovoljno igrao i shvatio da je najpouzdaniji način korištenja običnog upaljača za cigarete iz blagajne supermarketa bez ikakvih preinaka. Dovoljno za dulje od bilo kojeg super-silikona. Ne treba tinder - čaj i gotov.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja