Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako ukloniti udubljenje u drvu
Čvrstoća i tvrdoća drva nekoliko su puta manja od čvrstoće metala, čak i mekanih poput aluminija. Stoga pri radu s drvom, posebno u završnim fazama njegove obrade, treba biti posebno oprezan.
Nepažljivo rukovanje teškim alatom (čekić, sjekira, dlijeto itd.) Može se pojaviti udubljenje prilikom obrade drvenih površina. Ispuštajući se iz njihovih ruku, oni će sigurno ostaviti trag na drvetu.
Kako ukloniti udubljenje u drvu

Gotovi proizvodi (stol, nasloni za stolice, vrata, površina bočne ploče, drveni pod) mogu također patiti iz jednog ili drugog razloga tijekom rada ili sljedećeg popravka restauracije.
Sama udubljenja mogu biti mala, ali na površini su izvrsna namještaja, posebno će usmjeriti rasvjetu, imat će neugodan dojam i pokvariti cjelokupnu percepciju proizvoda.
Je li moguće promijeniti tako skupu stvar zbog tako malog nedostatka? Srećom, postoje sve vrste načina kojima se možete riješiti ove male štete. U nastavku razmotrimo jedan od njih, koji ne zahtijeva mnogo vremena, truda i materijalnih troškova.

Trebat će


Na raspolaganju bi trebali biti:
  • željezo;
  • tanka tkanina;
  • malo vode.

Kako ukloniti udubljenje u drvu

Postupak uklanjanja udubljenja s stabla


Potpuno je jednostavno i očito. Tijekom njegove primjene nisu potrebni nikakvi pripremni radovi, osim zagrijavanja glačala spajanjem na električnu utičnicu i sakupljanjem pola čaše vode iz slavine.
Dakle, nastavljamo:
1. Izlijte malu količinu vode na površinu udubljenja, koju trebamo ukloniti. Dovoljno je da voda prekriva produbljivanje defekta, ali obično se zbog sila površinske napetosti uzdigne iznad udubljenja u obliku malog tuberkula.
Kako ukloniti udubljenje u drvu

2. Pokrivamo dio drvene površine udubljenjem u komad tkanine u jednom ili dva sloja, ovisno o njegovoj debljini, i čekamo nekoliko sekundi da se voda potpuno apsorbira u tkaninu.
Kako ukloniti udubljenje u drvu

3. Nanesite dobro zagrijano željezo na tkaninu i držite ga na jednom mjestu nekoliko sekundi. Zatim neko vrijeme vršimo kružne pokrete željezom u području udubljenja, s vremena na vrijeme skidajući ga s tkanine kako ga ne bismo spalili.
Kako ukloniti udubljenje u drvu

Jednim prolaskom udubljenje se možda neće potpuno ugasiti, ali će se vidljivo smanjiti.
Kako ukloniti udubljenje u drvu

4. Nastavljamo manipulirati glačalom dok tkanina ne postane gotovo suha.
5. Nakon toga uklanjamo tkaninu i provjeravamo da je udubljenje nestalo. To se dogodilo zbog činjenice da su oštećena i deformirana drvena vlakna apsorbirala vruću vodu i pod njezinim se utjecajem proširila i dobila prethodni volumen (oblik).
Kako ukloniti udubljenje u drvu

Na kraju, kako biste površinu doveli do potpunog oporavka, možete hodati sitnim brusnim papirom nekoliko puta po cijeloj površini.
Kompletan postupak oporavka na jednoj slici:
Kako ukloniti udubljenje u drvu

Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja