Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea
Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea

Na mjestima oštre promjene promjera iPhone kabela za napajanje najčešće se opaža koncentracija naprezanja tijekom njegovog rada (savijanje, istezanje). Kao rezultat toga, izolacija se troši brže u ovim odjeljcima ili je čak i cjelovitost proizvoda potpuno izgubljena.
Da biste produžili vijek trajanja iPhone kabela za napajanje, moraju se poduzeti zaštitne mjere na prvi znak oštećenja. Na primjer, potencijalno slabo mjesto na kablu izolirajte trakom.
Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea

No, postoji jednostavniji i pouzdaniji način zaštite iPhone kabela za napajanje od smanjivanja cijevi. Nositi se s takvim zadatkom nije teško niti jednoj osobi. Glavna stvar je odabrati pravi promjer stezanja topline.

Stisnite kabel za napajanje cijevima za iPhone


1. U ovom je slučaju prvi korak vrlo važan. Potrebno je, kao što je već napomenuto, odabrati optimalan promjer cijevi koja se može skupiti toplinom. Ne bi trebao biti prevelik, jer će tada toplinski skup oslabiti kabel i zaštitni učinak (električni i mehanički) neće biti pouzdan i trajan.
Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea

S malim promjerom skupljanja topline, može se rasprsnuti u trenutku svoje napetosti na najvećem dijelu ili u procesu skupljanja nakon zagrijavanja. Duljina kanala je prvenstveno određena radnim uvjetima iPhone kabela za napajanje. U mnogim će slučajevima biti dovoljna duljina od 50 mm ili više.
Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea

2. S najvećom pažnjom kako ne bismo oštetili, navlačimo kemer na kabelu, privremeno ga zaustavljamo prstima ili izolacijskom trakom. Zatim cijev postavljamo iznad obližnjeg izvora vruće topline. To može biti grijač na struju ili plin, upaljač ili šibica, plinski plamenik ili sušilo za kosu.
Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea

Pri zagrijavanju cijevi koja se skuplja na toplinu mora se voditi posebna pažnja: nakon svega, poput kabela za napajanje, od prekomjerne topline, da ne spominjemo otvorenu vatru, može postati ugljen i postati neupotrebljiv za bilo što. Da bi se postupak normalno odvijao, dovoljan je topli konvekcijski zrak koji se izdiže iznad vatre.
3. Kada je izložen visokoj temperaturi (75-110 stupnjeva Celzija), toplinski skup se počinje sakupljati u poprečnom smjeru nekoliko puta (od dva do šest), detaljno ponavljajući oblik iPhone kabela za napajanje. Točnim odabirom promjera cijevi i održavanjem temperaturnog režima, podešavanje je apsolutno gusto i izdržljivo.
Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea

Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea

Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea

Neka pojašnjenja i komentari


Ovdje razmotrene cijevi za skupljanje topline poznate su i pod drugim imenima: cijevi koje se mogu toplotno smanjiti, cijevi koje se mogu toplotno smanjiti, termokontraktivne komorne cijevi, TUT cijevi itd.
Da biste pravilno odabrali promjer toplinski skupljive kamare, moraju se poštovati dva jednostavna pravila:
1. Najmanji presjek kabela za napajanje ili bilo koje druge žice koju treba ojačati toplinom skupljivom cijevi trebao bi biti veći od najmanje 10% najmanjeg unutarnjeg presjeka maksimalno zgužvanog toplotno skupljivog materijala nakon što se on potpuno ohladi.
2. Najveći presjek žice koja mora biti pričvršćena toplinski skupljanom cijevi mora prije upotrebe prelaziti 10% ili više unutarnjeg presjeka materijala koji se može skupiti.
Budući da su cijevi koje se mogu topljivo skupiti dostupne u različitim bojama, možete dodatno riješiti još jedan važan problem uz njihovu pomoć: izvršiti označavanje žica u boji.To će vam omogućiti da brzo pronađete kabel ili žicu koja vam je trenutno potrebna.
Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea

Kako zaštititi kabel za punjenje iPhonea
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja