Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Kako instalirati utičnicu ako postoje kratke žice
Kako instalirati utičnicu ako postoje kratke žice

S vremenom, u sovjetskim domovima, prije ili kasnije, potrebno je promijeniti utičnice. Oni su drhtavi, moderni euro čepovi se ne penju u njih, postoje i drugi razlozi. Ožičenje u starim zgradama Sovjetskog Saveza izrađeno je od aluminija. Aluminijska jednožilna žica je prilično krhka, a ako se zagrijala i na mjestima spajanja, onda kad isključite stari utičnicu, definitivno će se raspasti.
Kao što se u stvari i dogodilo na mom primjeru. Dugo su se žice grijale zbog oslabljenog kontakta, tako da se izolacija već rastopila. Sada mali komadići strše u zid, u utičnicu i jednostavno ne možete instalirati novu utičnicu. Ovaj je problem prilično čest, posebno tijekom popravaka. Ovdje nema ništa strašno i, u principu, sve je lako popraviti.

Trebat će


 • Stezna cijev (po mogućnosti set različitih promjera).
 • .
 • Dvije bakrene ili aluminijske žice, broj jezgara nije važan, glavna kvadratura je najmanje 1,5 četvornih metara. mm.
 • Nova utičnica.

Ugradite utičnicu u utičnicu kratkim žicama


Započnimo isključivanjem struje u kući. Dalje ćemo nazvati sve kontakte utičnice indikatorskim odvijačem s neonskom žaruljom kako bismo odredili fazu. Na ovaj način provjerite je li struja definitivno isključena i ništa vam ne ugrožava život.
Odvijte prednju ploču, odspojite kontakte stare utičnice. Kao što sam već rekao, žice su se zagrijavale, izolacija na njima se rastopila, osušila i postala krhka. Budući da se raspada, mora se ukloniti. Umjesto toga, odaberite cijevi s toplinskim skupljanjem odgovarajućeg promjera.
Kako instalirati utičnicu ako postoje kratke žice

Napravit ću žice pomoću WAGO terminala. Ali ovi prikladni uređaji moraju biti ispravno instalirani, u protivnom mogu igrati lošu uslugu. Dakle: minimalna duljina koja visi iz zida treba biti najmanje 2 cm, a 1 cm treba biti dobro očišćena, ne naborana ili savijena. Ovo su glavna pravila. Stoga sve što je savijeno treba ispraviti, a ono što je spljošteno odsjeći. A ostatak izolirajte toplinskim skupljanjem. Možete ga smjestiti posebnim sušilom za kosu ili običnim upaljačem.
Evo što sam dobio:
Kako instalirati utičnicu ako postoje kratke žice

Prekinula je jedna žica, ali nije zastrašujuće. Terminale oblačimo do kraja i šišamo. Njihov veliki plus je što se sada plastenje može izvoditi bakrenom žicom. Uzeo sam višekut. Meka je i ne raspada se.
Kako instalirati utičnicu ako postoje kratke žice

Uzeo sam dvostruku utičnicu, što će proširiti funkcionalnost umjesto stare.
Kako instalirati utičnicu ako postoje kratke žice

Spajamo i instaliramo.
Kako instalirati utičnicu ako postoje kratke žice

Pričvršćen je na potpuno isti način kao i stari - naslonjen na bočne žljebove utičnice. Ali kao što vidite, postoje i uzdužni nosači za izravnu ugradnju na zid. Ovo je samo sjajno rješenje, posebno za one koji imaju slomljenu utičnicu i pričvršćivanje svih unutrašnjosti nije pouzdano.
Kako instalirati utičnicu ako postoje kratke žice

Ugradite zakrpu na ploču.
Kako instalirati utičnicu ako postoje kratke žice

Uključite struju i provjerite rad. Sve je super. Stezaljke će na ovom mjestu izdržati sva potrebna opterećenja. Usput dalje oni su prilično jeftini - , To može uštedjeti na popravcima.

Pogledajte video


Vrati se
Komentari (74)
 1. Gost Anatolij
  #1 Gost Anatolij gosti 23. siječnja 2019. 14:37
  21
  Evo što proizvođač kaže o ovome: "Upotreba terminala WAGO serije 222-xxx s aluminijskim vodičima moguća je, ali nije preporučljiva. Ograničenja su zbog svojstava materijala, odnosno kontakta aluminijskog (vanjskog) i bakrenog vodiča (koji se nalazi u priključku). Budući da je aluminij oksidiran i slab u električnom smislu, s vremenom (spojnica), kontakt će se pogoršati što će, pod određenim opterećenjima, dovesti do njegova izgaranja.

  Za zaštitu aluminijskog vodiča (kontakt) možete koristiti WAGO Alu-Plus pastu, koja je posebna za ove namjene, ali obratite pozornost na činjenicu da se nazivno strujno opterećenje mora smanjiti za najmanje 40%, tj. Ako je max. struja za terminale 222-xx iznosi 24 A, a za aluminij ne smije prelaziti 16 A. "
  1. Gost Vladimir
   #2 Gost Vladimir gosti 27. siječnja 2019. 11:39
   5
   Od 2000. godine, aluminijska žica se ne koristi prilikom zamjene ožičenja novom u skladu s pravilima za rad električnih krugova, sjećam se da sam mijenjala strojeve u nove na radu u štitu, drugog dana činilo se da su žice (aluminijske) bile umetnute u strojeve i zaboravile stegnuti (aluminijska žica gubi tvrdoću kad grijanje) Potrebno je postaviti i uvrnuti žice zajedno, ako želite dobar i pouzdan kontakt, ako je pozadina tamo gdje je utičnica, onda ih trebate navlažiti i napraviti izrez, a kad je vlažan, odvijte komad na strane i izdubite žbuku mjesto gdje žice kad se vratite električar zamazhete rupe i zalijepiti pozadinu na svoje mjesto. Ako se shvati ozbiljno, neće biti primjetnog "kršenja integriteta pozadine". Ne volim sve tvornice losiona za produženje žica
 2. gost
  #3 gost gosti 23. siječnja 2019. 15:48
  9
  Nisu svi WAGO-ekrani prikladni za aluminij. Za spajanje aluminijskih žica ili u miješanoj verziji aluminija s bakrom koriste se terminali s kontaktnom pastom koji su dostupni u crnoj ili sivoj boji. Ako morate spojiti aluminijske i bakrene žice, pasta se uklanja iz utičnice koja je dizajnirana za bakar.
  1. Eugene
   #4 Eugene gosti 26. siječnja 2019. 20:34
   1
   Zašto odlazi? Osjećaj uklanjanja? Drugo, ako ste rastavljali terminal, vidjeli ste da se žice ne dodiruju.
 3. Gost Jurij
  #5 Gost Jurij gosti 23. siječnja 2019. godine 15:50.
  14
  Ti terminali nisu namijenjeni povezivanju aluminijskih žica.
 4. Andrija
  #6 Andrija gosti 23. siječnja 2019. 17:58 sati
  17
  Zapletene žice moraju se najprije prekinuti rukavima.
  1. Gost Alex
   #7 Gost Alex gosti 25. siječnja 2019. 10:51
   1
   Također sam htio primijetiti, ali ti si to učinio za mene.
 5. Gost Vladimir
  #8 Gost Vladimir gosti 23. siječnja 2019. 18:55.
  25
  Wago može biti samo njemački, sve ostalo je lažno pod Wagom. Ne možete izvršiti ožičenje utičnica s napetom žicom, samo mono jezgrom od 2,5 mm ili više.
  1. vopros
   #9 vopros gosti 24. siječnja 2019. 08:38
   5
   Zašto se daje takva izjava? Znatiželjna sam. Ako je ta izjava opravdana, tada bi bilo vrlo zanimljivo znati vezu, čak i bez određenog članka ili stavka. Ali u stvari članak. Situacija je standardna. Ako ožičenje nije zamijenjeno bakrom, onda moramo pretpostaviti da su svi "električari" stana u zanemarenom stanju.
  2. Gost Nikolaj
   #10 Gost Nikolaj gosti 24. siječnja 2019. 14:51
   6
   Tko ti je rekao takve gluposti? Napletena žica je uvijena i konzervirana i naprijed !!! Bavim se razvojem električne opreme za posebna vozila, gdje postoje razne utičnice za konstantne 24V, izmjenične 220V i 380V. Sva instalacija provodi se fleksibilnom višekutnom PuGV žicom. Nauči materijal, draga.
  3. Gost Sergej
   #11 Gost Sergej gosti 25. siječnja 2019. 17:59 sati
   0
   nifiga! mono-žica, da, od 2,5 ?! hoćeš li tamo uključiti tri čajnika? 2.5 još uvijek nije otišlo, više, već je previše, čak i za zalihe itd.
  4. Victor Igorevich
   #12 Victor Igorevich gosti 2. veljače 2019 23:37.
   2
   Što se tiče višeglasja - apsolutno točno! I umjesto automobila, možete koristiti terminalne blokove s vijcima. Tada bih ih opet predao za nekoliko tjedana.
  5. sjeme
   #13 sjeme gosti 7. veljače 2019 00:32
   0
   1. Prekinuta jednožilna žica - pregrijavanje i vatra.
   2. Prijenos energije je u vanjskom volumenu. Veći napon - manji gubici tijekom prijenosa preko vanjskog volumena!
   3. Natezane žice manje su sklone tijekom savijanja.
   Rezultat.
  6. sjeme
   #14 sjeme gosti 7. veljače 2019. 00:34
   0
   Odgovor je glup. Možete lemiti kraj i to će raditi bolje od vašeg!
 6. Vasja
  #15 Vasja gosti 23. siječnja 2019. 20:12
  2
  elektrika na bilo koji način. sve nije dugo i nije pouzdano
 7. Gost Aleksandar
  #16 Gost Aleksandar gosti 23. siječnja 2019. 21:20 sati
  5
  Čitao sam da nasukana žica i Wago terminali nisu za dalekovode, pa se ne slažem s ovom metodom.
 8. komentari
  #17 komentari gosti 23. siječnja 2019. 21:36 sati
  9
  U ovom slučaju, Wago terminalni blokovi moraju se koristiti posebni (Al + Cu), koji omogućuju istodobno povezivanje aluminijskih i bakrenih žica. Na ambalaži je napisano. Inače se veza vremenom zagrijava.
 9. Gost Jurij
  #18 Gost Jurij gosti 23. siječnja 2019. 21:42 sati
  12
  Ni u kojem slučaju to ne biste trebali učiniti, za spajanje ožičenja od aluminija i bakra koriste se samo Wago posebni terminalni blokovi sa pastom.
 10. Aleksandar Vjačeslavovič Golubev
  #19 Aleksandar Vjačeslavovič Golubev gosti 23. siječnja 2019. 21:44 sati
  17
  Počnimo s kakvim će se opterećenjem nalaziti na ovoj utičnici.Ako je perilica rublja automatski ili grijač vode, tada će se ove isječke rastopiti.
  električni 20 godina
 11. Dmitrij budykin
  #20 Dmitrij budykin gosti 23. siječnja 2019. 22:02
  8
  Stezaljke nisu za aluminijsku žicu koju ste pokazali. Za spajanje tvrdog bakra i aluminija koristite utikače nosača s pastom, jer će se u suprotnom terminali vremenom rastopiti zbog oksidnog filma na aluminijskoj žici. Prije zatezanja u utičnici fleksibilna žica mora biti upletena u nogove NShVI-ja.
 12. Gost Alex
  #21 Gost Alex gosti 23. siječnja 2019. 10:07 sati
  6
  Nije sasvim u redu. WAGO terminali za rad s aluminijskim žicama moraju se uzeti posebnom pastom. Budući da je terminal iznutra također izrađen od bakra, a kao što znate, pri uvijanju bakra s aluminijom kontaktna se površina brzo korodira, kontakt se prekida i to često uzrokuje požar. Pasta u terminalnom bloku spriječit će oksidaciju aluminija. A za ugradnju u utičnicu, bolje je uzeti drugi terminalni blok, a ne polužni terminal, mnogo je kompaktniji.
 13. YulyaS
  #22 YulyaS gosti 23. siječnja 2019. 22:23
  5
  nažalost ovi terminalni blokovi ne vole preopterećenja.
 14. Gost Alex
  #23 Gost Alex gosti 23. siječnja 2019. 22:32.
  19
  Zbog takvih majstora tada sve gori plavim plamenom. Priključni blok podmazan je za spajanje aluminija i bakra. Definitivno nije bio električar.
 15. Gost Dmitrij
  #24 Gost Dmitrij gosti 23. siječnja 2019. 22:34
  3
  Ti terminali nisu za aluminij. one s tjesteninom trebaju biti
 16. Gost Michael
  #25 Gost Michael gosti 23. siječnja 2019. 11:25 sati
  7
  1. Ne "kvadratura", ali odjeljak žice.
  2. Presjek nove žice ne smije biti 1,5 mm, već treba biti jednak presjeku stare žice.
  3. Preporučljivo je da u vašem slučaju staru metalnu utičnicu zamijenite plastičnom. Tako često dobijete još 2-3 cm stare žice koja pojednostavljuje vezu, a također eliminira fazu u tijelu utičnice i utičnice.
  3. Ako aluminijsku žicu spajate s bakrenom, tada terminali ne trebaju nikakav Wago, već posebno punjenje, kako bi se spriječilo oksidaciju i / ili zagrijavanje žica.
 17. Ivan
  #26 Ivan gosti 23. siječnja 2019. 11:39 sati
  3
  Veza između aluminijskih i bakrenih žica vas ne muči?
 18. Cicero Tauride
  #27 Cicero Tauride posjetitelji 24. siječnja 2019. 00:58
  20
  to se zove kao što jednostavno nije potrebno činiti. Sovjetske utičnice bile su na 10A i zato euro utikač ne ide tamo jer je samo na 16A i, prema tome, žica tamo treba biti ne 1,5, već 2,5 četvorna metra. a terminalni blokovi s nogama tj. stezne stezaljke su namijenjene za stezanje samo COPPER žica jednojedrnih i višejedrnih zajedno. za aluminij je potrebno koristiti druge serije sa PASTE za aluminij. I sigurno ne trebate kupiti Ali terminal za auto. pogotovo ako to učinite kako autor savjetuje
 19. Pluton
  #28 Pluton gosti 24. siječnja 2019. 01:18
  9
  Podržati ću prethodnog komentatora:
  1.Autorice, jeste li pročitali EMP? Jeste li čitali o minimalnom presjeku bakrenih vodiča za mrežu (a ne rasvjetu) od 2,5 kvadrata? Pročitajte, oh.
  2. WAGO, koji ste nanijeli - bez vodljive paste. Za pouzdan rad za koji se zalažete, potreban vam je WAGO s pastom, a samim tim i namijenjen jednožilnim jezgrama. Stoga je potrebno izgraditi žice s krutim žicama, iako to nije baš prikladno.
  3. Ugradite novu utičnicu bez uzemljujućeg PE vodiča? Pa, dobro ...
  4. Zagrijte cijev za smanjivanje unutar vreće upaljačem? Kako pritisnete tipku za upaljač, stavljajući je u utičnicu, podijelite.

  Sretno u studiju elektrotehnike!
  1. Sfei
   #29 Sfei gosti 24. siječnja 2019. 21:16 sati
   3
   3. Pogledajte pažljivo utičnicu, neko vrijeme nije bilo uzemljenja. Aluminijsko ožičenje u kućištu pe vodiča nije osiguralo, kao ni sve sovjetske utičnice.
   4. Moguće je staviti već upaljeni upaljač u utičnicu (kao opcija).
   1. Pročitajte picu s upisanim mozgom. Dopušteno strujno opterećenje od 1,5 bakra za zatvorenu instalaciju iznosi 15 A, odnosno 3,3 kW. Ovo je više nego dovoljno.
   2. O vagi i tvrdoj žici slažem se.
  2. kolektivni poljoprivrednik
   #30 kolektivni poljoprivrednik gosti 24. siječnja 2019. 22:17
   3
   postoje upaljači za plinske peći s dugim nosom ili prtljažnikom.
  3. Gost Vladimir
   #31 Gost Vladimir gosti 25. siječnja 2019. godine 15:46.
   3
   U kućama SSSR-a nije bilo uzemljene žice u mreži. I nekako nisu osjećali mnogo neugodnosti. Ako je soba suha, tada nema potrebe za uzemljenjem utičnice. Naravno, u kupaonici proboj izolacije (slučaj je i dalje plastičan) može teoretski dovesti do šoka. No najvjerojatnije će sam aparat kratki spoj, a prekidač će raditi. Koristim električni alat bez uzemljenja 20 (!) Godina i jamstvo: standardna dvostruka izolacija je pouzdana. Pa, ako je ovo pravo i želite uzemljiti utičnice, učinite to.
  4. Volodya
   #32 Volodya gosti 27. siječnja 2019. 14:33
   0
   Jeste li ljubitelj temeljitog popravka
  5. Elena Igorevna Prokofjeva
   #33 Elena Igorevna Prokofjeva gosti 27. siječnja 2019. 14:41
   0
   PUE 60 godina čitati?
  6. Nestor
   #34 Nestor gosti 6. veljače 2019. 11:57 sati
   0
   NE u uzemljivačem Hruščov. Nikako.
 20. Eugene
  #35 Eugene gosti 24. siječnja 2019. 03:45 sati
  1
  Komentar u nastavku je točan, osim ako se s terminalnim blokovima ne može koristiti višekorisnik. Aluminijsko ožičenje za povećanu struju nije dizajnirano.
 21. Andrija
  #36 Andrija gosti 24. siječnja 2019. 05:32
  7
  To nije samo članak, već zbirka loših savjeta.
  Na stezaljkama s mrežnim utičnicama zabranjeno je stezanje gole žice bez rukava, vrha ili nečeg sličnog.
  U najboljem slučaju, kontakt će vremenom izgorjeti i utičnica će prestati raditi.
  U najgorem slučaju takva instalacija rezultira požarom.
  1. Gost Nikolaj
   #37 Gost Nikolaj gosti 24. siječnja 2019. 14:56
   2
   I zračiti napetom žicom tako da je kruta mono-jezgra slaba?
   1. sektor
    #38 sektor gosti 25. siječnja 2019. 16:45
    1
    Da biste to učinili, morate uključiti mozak u rad. Nema ga sva moderna djeca na raspolaganju.
 22. Gost Saša
  #39 Gost Saša gosti 24. siječnja 2019. 10:52
  0
  Autor je predložio pravu metodu za instaliranje utičnice kada su žice kratke, dobro urađene. Komentatori kritike ne nude jednostavnu alternativu. Počiva na aluminijsko-bakrenom spoju, a u utičnici i kasnije u utikaču dolazi do kontakta preko paste? ne naravno! Aluminij - čelik-mesing-bakar itd. itd
 23. električar
  #40 električar gosti 24. siječnja 2019. 13:15 sati
  5
  Bravo! Vaga lijepo gori i postavlja se samo na rasvjetu, a ne na utičnice, pogotovo dvostruke!
 24. Leonid
  #41 Leonid gosti 24. siječnja 2019. 14:47 sati
  2
  Precizno izgarajte terminal, nemojte se ustručavati. Obavezno budite oprezni s tjesteninom. Utičnice nisu za mala opterećenja, također spajaju velike terete - grijače.
 25. Gost Roman
  #42 Gost Roman gosti 24. siječnja 2019. 15:42
  2
  ukratko, ova je opcija kišnog dana, ali koristi se pogrešna vrsta vagona. koristite stručnjake ukratko, a ne čitajte članke ...
 26. Romi
  #43 Romi gosti 24. siječnja 2019. 17:26
  1
  Radim krivo! Izdubim žice sa zida iznad, a zatim napravim rupu starog promjera! Kao rezultat toga, novi priključak je malo veći od starog! Zatvaram staru rupu cijelim žicama bez nepotrebnih veza
 27. Gost Valery
  #44 Gost Valery gosti 24. siječnja 2019. 17:58 sati
  1
  Još jedna glupa stvar, očito autor nema pojma što su lanci napajanja, samo je potrebno da oštricom nožem ogradite zid od 2 cm duž žice prije nego što napravite rez na tapeti i produžite žice te sve obložite žbukom.
  1. Gost Aleksandar
   #45 Gost Aleksandar gosti 29. siječnja 2019. 06:56
   0
   U skladu s PUE i SNIP nemoguće je spojiti žice unutar zida. Samo u razvodnim kutijama!
 28. električar ipak
  #46 električar ipak gosti 24. siječnja 2019. 20:04 sati
  5
  Takvi terminalni blokovi s kvačicama prikladni su samo za bakar, i općenito, nijedan terminalni blok ne bi trebao biti priključen na utičnicu, posebno s aluminijskim žicama. Nakon što su žice raskinute, to znači da je vijek ožičenja odavno istekao i najbolje je promijeniti sve ožičenje u bakar.
 29. zmija
  #47 zmija gosti 24. siječnja 2019. 21:30 sati
  4
  Imate li kavez veličine kante? U starim se kućama teško postavljaju duge žice, a zatim postoje terminali
 30. kolektivni poljoprivrednik
  #48 kolektivni poljoprivrednik gosti 24. siječnja 2019. 22:21
  1
  Takozvane utičnice SSSR-a stoje već 30 godina s aluminijskim žicama. i s njima se ništa ne radi. za kontakte pod pritiskom na njihovim oprugama.
  a za spajanje guste sovr. Koristim utikač adaptera.
  a kineske trgovine su samo loše. i sklopke. jer se u njima kolormet uvelike sprema.
 31. Alexandr
  #49 Alexandr gosti 24. siječnja 2019. godine 23:31.
  0
  Ne možete staviti vagi u zidnu utičnicu!
 32. Andrija
  #50 Andrija gosti 25. siječnja 2019. 01:35
  2
  Kakvi nafigovi terminalni blokovi, pa čak i WAGO u utičnicama! Odspojite utičnicu, bakrene i aluminijske žice pojedinačno opskrbite odgovarajućim tokovima, spojite lemilicom (bolje je stisnuti gazom na vrhu), stavite na grijanje - to je sve. Prije otprilike 20 godina, napravio sam ovu utičnicu - nema problema.
 33. Eugene
  #51 Eugene gosti 25. siječnja 2019. 09:31
  0
  Toliko će ljudi na istu grapu zakoračiti !? Ovaj tip WAGO terminalnog bloka ne može se koristiti za utičnice, oni se istodobno rastope. Ne vjerujete? Zatim provjerite sami, osim što je ožičenje staro, još uvijek ste zauzeti s hrpom Wagu.
 34. Dmitrij K
  #52 Dmitrij K gosti 25. siječnja 2019. 10:48
  2
  Članak kako to učiniti je nemoguće! Rezimirajući sve sljedeće:
  Žice su se zagrijavale s razlogom - kontakt je loš ili je struja previsoka.
  Žica se ne uzima nasukanu.
  Vago iz Kine uopće nije automobil, a štedjeti na električaru nije značiti poštivati ​​sebe i živjeti na prašnoj bačvi.
  Da, i odabrao sam stezaljke ne za spajanje aluminija s bakrom.
  Uzeo sam i dvostruku utičnicu - dobro učinjeno! Stavite tamo usisavač s peglom !!
 35. Gleb
  #53 Gleb gosti 25. siječnja 2019. 12:16
  2
  Članak je prepun bisera.
  "Započnimo s isključivanjem struje u kući." - možemo li se ograničiti na stan?
  "Dalje ćemo nazvati sve kontakte utičnice" shaw, sva dva?
  I tako dalje, ali općenito, članak nije o ničem. Bilo je dovoljno napisati, žice su se raskinule, koriste se terminalni blokovi i ne nužno WAGO.
 36. Sergej Bulygin
  #54 Sergej Bulygin posjetitelji 25. siječnja 2019. 14:56
  2
  Spojite glačalo ili grijač od 2 kW na ovu utičnicu i on će biti prekriven bakrenim umivaonikom, a zatim ćete morati čekirati zid!
 37. naprava za davanje signala
  #55 naprava za davanje signala gosti 26. siječnja 2019. 09:37
  0
  spor ispočetka - uzimate terminalni blok kao u sovjetsko vrijeme - otišao je do lustera i bit ćete sretni, ali ono što su pokazali je izravan put do vatre i do groblja.
 38. Dr.
  #56 Dr. gosti 26. siječnja 2019. 11:41
  2
  Provjerite galvansku kompatibilnost! Krajeve namažite, odmašćite, uvijte i premažite brtvilom.
  1. Gost Sergej
   #57 Gost Sergej gosti 28. siječnja 2019. 14:26
   0
   Doista pomaže da ih tanji uvijate bakrenom žicom dužine 3 cm
 39. Gospode gosti
  #58 Gospode gosti gosti 27. siječnja 2019. 07:49
  0
  Nisam električar, ali evo što mislim. Ako dođe do katastrofe s utičnicom i ne gnjaviti se s WAGO sa tjesteninom ili bez nje. Nije li lakše bušiti malo više ili pažljivo izbušiti novo mjesto ispod utičnice udaraljkom, pokušavajući ne oštetiti ožičenje?
  1. sektor
   #59 sektor gosti 28. siječnja 2019. 17:32
   0
   Vrlo je jednostavno. Dakle, bilo koji čovjek će raditi normalno, ali to je nužno s show-offima.
  2. Gost Aleksandar
   #60 Gost Aleksandar gosti 29. siječnja 2019. 07:01
   0
   Položen!
 40. Gost Oleg
  #61 Gost Oleg gosti 28. siječnja 2019. 18:38
  2
  Prokletstvo, rasprostranjena je demagogija, naravno da je ožičenje staro i da nitko pametan neće učitati utičnicu obnovljenu na takav način više od 10 A U praksi je provjereno da ništa ne oksidira bez paste, drži se već 3 godine pod opterećenjem od 3 kW, ne zagrijava se, sve je u redu!
 41. Gost Yaroslav
  #62 Gost Yaroslav gosti 29. siječnja 2019. godine 23.05.
  0
  Ne držite opterećenje terminalnih blokova u našim apartmanima. A pasta ne pomaže - osobno sam je provjerio nekoliko puta. Nakon šest mjeseci ili godinu dana počinju se zagrijavati i gorjeti. Profesionalni električari, suprotno svim mojim uvjerenjima i spoznajama, obrušili su se pod kapom sa zaštitom od oksidacije običnom kremom - drugu godinu let je bio normalan
 42. Gregory
  #63 Gregory gosti 30. siječnja 2019. 04:18
  5
  Što su vago? Uzimate ga tako da kupujete NORMAL terminalne blokove (prodaju se s vrpcom od 12 kom), odrezuju jednu po jednu tako da se žice razdvoje i zategnu s vijkom. I sve je isto ono što WAGO tamo preporučuje. Kakvu pastu, mast koju treba koristiti. Nijemci, oni su specijalisti za podmazivanje VAG-a :) U svom novom stanu u staroj kući (star 45 godina) popravio je sve utičnice i prekidače. Pogodno i za ugradnju lustera. I tamo se često stropovi strše sa stropa. Pričvrštio sam terminalni blok na ove bitove i barem mjesečno mijenjao lustere
 43. Aleksandar Nikolajevič
  #64 Aleksandar Nikolajevič gosti 2. veljače 2019. 10:08
  2
  Nikada ne stavljam Wago u strujne krugove. Ja sam praktičar i morao sam ugraditi vago na zahtjev klijenta i morao sam ga zamijeniti, jer je klijent u većini slučajeva već otkupljivao sitnice za mene. Pa kad je već bilo potrebno to ponoviti, u većini slučajeva napravili su zavoj. Vago se može koristiti samo za rasvjetu - struje su tamo male i brzina instalacije ovom metodom je opravdana. Postoje moji prijatelji i još jedan razlog, ili bolje rečeno, dva cijela nasuprot vagona u utičnici, ako su kratke žice 1. To su njihove veličine. Neke utičnice jednostavno se ne uklapaju, na primjer, uz uzemljenje, stvarno su dublje! , I 2. Postoji prilično pouzdan i prilično jeftin terminal s dvostrukim vijcima tvrtke KVT - ovaj terminalni blok može se također pričvrstiti na vrlo kratku žicu. A takvi su terminali dvostruko tanji od WAGO. Uzmi ovo u svoj arsenal.
  1. Andrija
   #65 Andrija gosti 4. veljače 2019. 14:01.
   0
   Osobe s jedinstvenim državnim ispitom od strane WAGO-a su kopile, brze i jednostavne. Prije šest mjeseci postavio sam kuhinju, sve je bilo uključeno, tako da se nisam penjao puno, pojavile su se dvije značajke, stavili su cijelo drvo, popeli se na električara. Donio sam im dvije utičnice, jedna 6 mm ispod ploče za kuhanje i pećnice, druga 2,5 mm ispod perilice posuđa i sitnica. Znači, vrište svi žele .... Na moje razumno pitanje odgovor je bio da vaga drži 40 ampera, tj. 8,5 kW Otvorio sam WAGO, ima li bakra? Mesing? vodiči od ampera do 20. Ukratko, ovo je vremenska bomba.
 44. Gost Vladimir
  #66 Gost Vladimir gosti 3. veljače 2019. 18:28
  0
  Možete uzeti bilo koji terminalni blok s vijčanim kontaktima. A kako biste olakšali ugradnju, koristite napletene komade žice. Smanjivanje topline nije potrebno. Volumen vijčanog terminalnog bloka i cijena je manja. Prilikom pričvršćivanja zalemljenog kraja napletene žice vijkom, vijak će ići u prostirano područje kraja žice, tako da jednostavno prešani monolit može počivati ​​preko područja kontakta. Nasukano stablo ležati će unutar biljke kako želi, tj. bez zavoja sa naborima, ali monolit se može slomiti kada se umetne i instalira, može pasti ispod stezaljki razmaknutih vijaka izlaza (ne zaboravite da su stare kutije za utičnice metalne, može doći do ogrebotine izolacije.
 45. Gost Jurij
  #67 Gost Jurij gosti 3. veljače 2019. godine 23.03.
  1
  Vago su pogodni samo za osvjetljenje u utičnicama, bolje je ne stavljati ih.
 46. Gost Oleg
  #68 Gost Oleg gosti 4. veljače 2019. 18:04
  0
  Ljudi, ne zaboravite na elektro-kemijsku kompatibilnost. Značajno utječe na eroziju para aluminij-bakar. To se također odnosi na upotrebu terminalnih blokova. Dakle, bolje je upotrijebiti žicu iste vrste za izgradnju, napraviti uvijanje kako biste ga lemili ili narezali i izolirali s cijevi ili kapom. Ako postoje cijevi za ugradnju ili ožičenje u cijevima, bolje je zamijeniti žicu prije pucanja. kutija.
  Usput, do 70-ih godina u SSSR-u su se uglavnom koristile bakrene žice, a "rezanci" koji su se koristili za unutarnje ožičenje, čak i kada sušenje i lomljenje nisu dopuštali kratki spoj, još uvijek je postojao zračni jaz.
 47. Ku
  #69 Ku gosti 4. veljače 2019. 18:49
  0
  Taj se UG također širio.
  Ne možete to u načelu!
  Ovdje sve nije u redu počevši od presjeka vodiča.
  Vagi ove serije ne mogu se koristiti s aluminijom, stezni kontakt unutar "djeluje" na "rezanje" vodiča - meki aluminij će se prije ili kasnije prekinuti, plus bakar-aluminij-para = kemijska korozija. Ako su terminalni blokovi, tj. Posebne serije vagona s lukom za oksidaciju luka, oni su posebno označeni bakar-aluminij i oni su utikač, a ne stegnuti.
  Osim toga, unatoč oznaci od 20 A, ne bih nigdje koristio terminalne blokove osim za osvjetljenje, gdje su opterećenja mala.
 48. U-96
  #70 U-96 gosti 5. veljače 2019. 11:37 sati
  1
  neki energetski inženjeri i profesori traže ovdje! bolje od veze s vijakom nema ničega!
 49. Gost Victor
  #71 Gost Victor gosti 6. veljače 2019. 11:24
  0
  Ovdje su svi pismeni, uključujući i autora! Napet žica! I to ne višekutna vena
 50. Gost Vladimir
  #72 Gost Vladimir gosti 7. veljače 2019. 10:19
  0
  Vijak mora biti postavljen u plastičnu dubinu 65 mm, a utičnica montirana na 4 vijka

  a s tvojom nogom sam se nekoliko puta povukao i sve će ispasti

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja