Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Popravite svoj omiljeni flash pogon
Tako se dogodilo da je moj omiljeni udarni bljesak pogon kapaciteta 4 gigabajta prestao raditi. A nijedan specijalizirani uslužni program nije mogao vratiti.
 

Jako mi se svidio dizajn ovog flash pogona. Proveo sam puno vremena gledajući u trgovinama potpuno isto, ali bezuspješno. Ali dok sam trčao po trgovinama, imao sam ideju da unutrašnjosti s drugog flash pogona prenesem u svoje mrtvo tijelo. Kad sam se vratio kući, prvo sam razdvojio svoj mrtvi bljesak i procijenio značajke ugradnje njegove ploče u kućište. Procjenjujući situaciju, zaključio sam da se ploča s uobičajenog uvlačenja flash pogona može uklopiti u ovaj slučaj. Odmah je kupljen donator, za koji se ispostavilo da je transcendentni flash pogon kapaciteta 8 gigabajta.


Rastavio sam novi USB fleš pogon, otkopčao sam USB priključak s ploče i instalirao je u novu futrolu. Odgovaralo, a ostalo je malo prostora. Isprobavajući ovo mjesto, pomoću metalnih škara izrezao sam dio s USB priključkom na ploči starog flash pogona. Lagano lemljejući žice USB priključaka starog flash pogona pomoću jastučića ploče novog flash pogona, primio sam sljedeću kontrakciju:


Ostaje samo sve provjeriti i prikupiti. Pažljivo umetajući krhki dizajn u računalo, čuo sam iz zvučnika poznati zvuk povezivanja novog uređaja. Bljeskalica je utvrđena i otvorena, što znači da nisam oštetio ništa i sve je bilo pravilno lemljeno. Nakon toga sve je uredno spakirano u futrolu i sastavljeno. Takva se operacija može obaviti s mnogim flash pogonima. Mnogi proizvođači imaju istu vrstu futrole, a u mnogim slučajevima uopće ne moraju lemiti ništa, a u nekim je slučajevima potrebno i ljepilo kućišta. Glavna stvar je pažljivo rastaviti i sastaviti sve, bez zbrke ništa. Tako sam u svom omiljenom kućištu dobio flash disk s kapacitetom od 8 gigabajta s natpisom 4 GB. Samo su me prijatelji neko vrijeme zanimali kako povećavam glasnoću svog flash pogona.


Vrati se
Komentari (6)
 1. zona
  #1 zona gosti 28. listopada 2011. 21:08
  0
  To sam učinio desetak puta siromašan
 2. Ironman
  #2 Ironman gosti 12. studenog 2011. 19:44
  0
  A od punjenja yusbi možete napraviti flash pogon
 3. autodidakt
  #3 autodidakt gosti 12. lipnja 2012. 09:17
  0
  [b] IronMan [/ b],
  Sjajna ideja! Naravno, moguće je samo ako uspijete napraviti skriveni bljesak pogon u utrobi naboja i spojiti napajanje na mrežu i prenijeti informacije putem kabla. Koristeći u njemu samo informacijsku mrežu, posebno 2 središnja postava, bijela je i zelena. U ovom se slučaju ispada univerzalna memorijska jedinica koju nije moguće zasebno koristiti, bez utičnice ili bez računala. I u njega spremite bilježnice zaporke za prijavu, na sve web stranice, što je vrlo pouzdano! nitko ga neće moći koristiti osim vas! Čak i ako jedinica ostane spojena samo na računalo, neće raditi bez napajanja. Sve dok nije uključen u utičnicu. Izlazni priključak ili s flash pogona ili s mini-usb, odlučite sami!
 4. Deni
  #4 Deni gosti 3. siječnja 2014. 23:21 sati
  3
  Ha, pitam se kako popraviti bljeskalice s mrtvim kontrolerom.A USB ne treba lemiti puno pameti.
 5. Leonti
  #5 Leonti gosti 9. svibnja 2014. 00:42
  0
  vrlo zanimljivo
 6. N1tro
  #6 N1tro gosti 22. kolovoza 2017. 09:48
  1
  Zahvaljujući autoru na korisnom članku, naviknete se na medij i vrlo ste razočarani kada postane neispravan.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja