Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » » »Slikanje stakla - imitacija vitraža.
Kad hladna listopadska kiša zakukulji ispred prozora, kad posljednje lišće probada prodoran vjetar s grana, kad ... To je to! Hitno preuzmite inicijativu, kao i četke i boje u vlastitim rukama! Počinjemo stvarati vedro ljetno raspoloženje!
Dakle, za rad nam trebaju:

 

staklena deka - u bilo kojoj radionici za rezanje stakla možete odabrati čašu željene veličine, debljine i oblika ili možete napraviti samu čašu s rezačem stakla;
boje i konture za simulaciju vitraža - prodaju se u trgovini za umjetnike (uzeli smo boje na vodenoj bazi koje ne trebaju pečenje);
dvije četkice - vrlo tanke i malo deblje;
limenka s vodom;
pamučni jastučići i štapići, vlažne maramice, oštrica - obrišite četkicu, uklonite curenje i konture.
Odaberite uzorak koji želimo prenijeti na čašu. Na internetu možete pronaći sliku i ispisati skicu na pisaču, a možete je i sami nacrtati.


Zatim nastavljamo s prijenosom crteža na čašu. Prije početka rada obavezno odmašćite staklenu površinu, zatim stavimo skicu na ravnu površinu, na vrh - staklenu prazninu i, slijedeći zacrtane crte, nacrtamo obris odabrane boje.


Nakon utjelovljenja skice u krugu, pričekat ćemo da se potpuno osuši. Loše se crte mogu lako ukloniti oštricom.


Uzimamo kist i boju željene boje, velikodušno skupljamo boju i nanosimo na staklo. Kapljicu ispružimo na površini, pokušavajući ne ostavljati prazna neobojena mjesta u blizini granice konture - tamo najčešće ostaju praznine.

 

Postupno se cijela površina premaže u skladu s našim planom. Općenito, prikladnije je nanositi boju, krećući se od gornjeg lijevog ugla slike - u donji desni, kako ne bismo razmazali boju, ali naša imitacija vitražnog prozora stvorena je u potpuno proizvoljnom redoslijedu.

 

Potpuno naslikavši "vitraž", ostavljamo ga nekoliko sati da se osuši - u skladu s uputama proizvođača boje. Zatim možete umetnuti sliku u stakleni ili drveni okvir (usput, možete ih i slikati) i pronaći mjesto nasuprot prozora ili drugog izvora svjetlosti - i tada će staklena kreacija zasjati neobično svijetlim bojama, zagrijavajući i oduševiti svojom višebojnošću!

Vrati se
Komentari (1)
  1. waskaskif
    #1 waskaskif gosti 10. ožujka 2012. 22:54
    4
    Napravio sam takve vitraže, koristio sam se samo umjetničkim uljnim bojama, a kada se osuše (duže vrijeme se osuše), postaju prozirne. I svjetlost prolazi kroz njih savršeno. Na staklu na vratima, kada je soba na suncu, sjajno se vidi iz hodnika! Višeslojni blještavi pod.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja