Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Bor stroj napravite sami
Automobili s borom uređaja nisu najteži; motor i gumb za pokretanje u kućištu. Ali bor strojevi su različitih vrsta. Sve ovisi o proizvođaču. Mnogi proizvođači također montiraju gumb za smanjenje brzine. Ovo nije električni gumb, već čista mehanika - gumb se pritiska na metalnu šipku, koja zauzvrat usporava rotirajuću osovinu s steznom glavom i bušilicom u njoj, ili rezni disk. Postoje modeli s elektroničkim prekidačima brzine. Postoje i pneumatski strojevi, poput stomatologa. Takvi strojevi ne rade na struju, već na energiju komprimiranog zraka. Oni su, naravno, najsnažniji i najsnažniji ...
Stroj koji radi sam

Najvažniji dio borovog stroja je, naravno, elektromotor. Motor prosječne cijene i kvalitete bornih strojeva trebao bi proizvesti oko 16-18 tisuća okretaja u minuti. To je sasvim dovoljno za obradu drvenih predmeta i neredovno zaposlenje, kosti, plastika, aluminij i duralumin, kao i za obradu nečvrstih minerala i kamenja. Motori s 20 tisuća okretaja u minuti već su sposobni za rad s čvrstim mineralima i metalima ... Tako se dogodilo da sam na radnom motoru dobio motorni čamac, na daljinskom upravljaču, koji su mi dali za rezervne dijelove. Popravak ove igračke nije se činio isplativ; elektronika koja je izgorjela zbog vode bila je nešto jeftinija od same igračke. Međutim, sam njegov motor nije ozlijeđen. Motor tamo je stajao 9 volti, prilično velik, moćan i prilično snalažljiv - razumljivo je, stavlja se u igračku kako bi ga brzo gurnuo kroz vodu, a u tu svrhu motor bi trebao biti moćan i snalažljiv.
Stroj koji radi sam

Nažalost, nemam uređaj za mjerenje broja obrtaja, ali činilo se da pokušavam prstima zaustaviti osovinu radnog motora, postalo je jasno da se može koristiti za izradu jednostavne borove mašine, koja, barem za rad sa drvetom, plastikom i kostima definitivno stane.

Trebat će


 • Motor iz broda za igračke (ili slično, iste karakteristike - 9-12 volti).
 • Prikladan napon ili adapter za napajanje motora.
 • Priključak i priključak na njega.
 • Gumb Start.
 • Cijev, s unutarnjim promjerom ispod motora, a po duljini, vidi 15-17.
 • Plastični lim, debljine 2-3 mm. (za krajeve).
 • Drugo ljepilo i soda.
 • Minijaturna stezaljka sa priključkom 3,17 mm. i stezanje od 0,3 do 3,5 mm.
 • Bilo koja bakreno izolirana žica.

Alat potreban za rad:
 • Lemljenje željeza s kositrom i fluksom.
 • File.
 • Papirni papir, srednje brušen.
 • Nož s jakom i oštrom oštricom (po mogućnosti tehničkim skalpelom).
 • Emery stroj ili plamenik (za rezanje plastike).

Izrada automobila od bora


Prvo morate provjeriti sam motor - trebao bi raditi ravnomjerno, bez ispuštanja mirisa, a ne zagrijavati se odmah kada je spojen. Možete isprobati uložak.
Stroj koji radi sam

U budućnosti je malo zagrijavanja tijekom rada normalno. Također, uz pomoć baterije i LED-a možete provjeriti funkcionalnost gumba za pokretanje i utikača s njegovim priključkom; bolje je prepoznati i otkloniti kvar na početku sastavljanja nego na kraju. Budući da je stroj koji planiramo jednostavan, bez ikakvih prekidača za brzinu, gumb za pokretanje može se uzeti najjednostavniji, jednotaktni, poput tipke na, recimo, daljinskom upravljaču. To jest; pritisnuta - djeluje, puštena - prestala je raditi.Također je sigurno; u nepredviđenoj, nepoželjnoj situaciji, mi sami nehotice uklanjamo prst s gumba i na taj način izbjegavamo moguće ozljede ili oštećenja okolnih predmeta. Utikač s priključkom možete odabrati po vlastitom nahođenju, glavna stvar je da se zajedno uklapaju i da budu radnici.
Stroj koji radi sam

Dakle, uzimamo cijev odgovarajućeg (ili približno prikladnog!) Promjera. Odrezao sam komad cijevi sa starog, nepotrebnog usisavača. Isprobavamo motor u njemu. Ako je cijev malo prevelika - nije zastrašujuće (glavno je da nije mala!), Samo namotajte nekoliko okretaja izolacijske trake na motor tako da postane prikladna mjerač. Uz to će meka i fleksibilna električna vrpca djelovati kao svojevrsni amortizer - prigušit će i apsorbirati vibracije koje neizbježno nastaju kada motor radi. Ako se cijev i motor spoje, neka se pozabave krajevima. Da biste to učinili, izmjerite širinu mjesta motora s kojim ćemo ga pričvrstiti do kraja, izbušite prikladnu rupu u plastičnom listu i umetnite motor u nju. Ispada ovako:
Stroj koji radi sam

Zatim umetnite motor u cijev dok se plastični lim ne nasloni na kraj. Nacrtamo marker oko konture.
Stroj koji radi sam

Iz motora uklanjamo lim i uz pomoć plamenika ili stroja za puštanje rezamo okrugli krajnji zid duž kontura. Radimo i stražnji kraj.
Stroj koji radi sam

Stroj koji radi sam

Samo je ovdje situacija jednostavnija - ovdje nije potrebno izračunati središte, gdje napraviti rupu za utikač. Izmjerimo širinu priključka i izbušimo prikladnu rupu približno na sredini gotove završne ploče. A sada da se pozabavimo gumbom. Mi ćemo odabrati sebi najpogodnije mjesto gdje će se nalaziti. Izmjerimo parametre gumba i prebacimo ih na odabrano mjesto.
Stroj koji radi sam

Izrezali smo (ili izbušili) prikladnu rupu.
Stroj koji radi sam

Stroj koji radi sam

Zatim uzmite dvostruku bakrenu žicu, vidi 20. dug.
Stroj koji radi sam

Određujemo njegovu sredinu, u toj sredini izrezujemo jednu od jezgri na pola, lemimo izrezanu jezgru u sredini na kontakte gumba. Pokazalo se da je dvožilna žica, s prekidačem u sredini na jednoj od jezgara. Evo jednog:
Stroj koji radi sam

Sada žicu s gumbom prosljeđujemo u cijev, pronalazimo rupu za nju s gumbom i umetnemo gumb u ovu rupu iznutra. Popravljamo ga s drugim ljepilom.
Stroj koji radi sam

Samo pažljivo kako ljepilo ne bi ušlo u mehanizam gumba. Zatim lemimo prednje krajeve žice na kontakte motora. Krajnju ploču na motor pričvršćujemo ljepilom.
Stroj koji radi sam

Krajeve cijevi premažite ljepilom i umetnite motor s pločom u cijev dok se krajnja ploča ne nasloni na krajeve cijevi obložene ljepilom. Čvrsto pritisnite 10-15 sekundi dok se ljepilo ne postavi.
Stroj koji radi sam

Na isti način pričvršćujemo stražnji kraj, ne zaboravljajući na njega zalijepiti utikač s krajevima žice zalijepljene na njega.
Stroj koji radi sam

Stroj koji radi sam

Stroj koji radi sam

Glavni posao je završen.
Stroj koji radi sam

Sada pomoću kartona i krpe za punjenje izglađujemo uglove krajeva tako da se poklapaju sa zidovima kućišta.
Stroj koji radi sam

Zatim instalirajte utikač iz našeg priključka na žicu napajanja.
Stroj koji radi sam

Stroj koji radi sam

Stroj koji radi sam

Ne zaboravite na polaritet. Ako to pomiješate, u redu je, u principu to se neće dogoditi, samo će se osovina okrenuti u pogrešnom smjeru i, naravno, nećemo moći ništa izbušiti. Međutim, ako ovaj uređaj namjeravate koristiti samo za rezanje malih predmeta ili naoštrenje noževa, tada polaritet ne igra posebnu ulogu. Ostaje samo da na osovinu ugradite samo steznu stezaljku i možete je koristiti. Stezna stezaljka, dijamantno perje za borski stroj i tanke bušilice naručio sam u internetskoj trgovini.
Stroj koji radi sam

Nažalost, do sada je stigao samo uložak, tako da sam na videu mogao pokazati samo svojstva rezanja i oštrenja montiranog uređaja. A onda, s domaćim datotekama mlaznica. Oštriti metal, brusiti i rezati plastiku, prilično je pepeo, što znači da će bušenje biti dobro.

Pogledajte video


Vrati se
Komentari (6)
 1. Vasja
  #1 Vasja gosti 21. prosinca 2018. 18:14
  2
  umrijet će za 10 minuta, tada nema ležajeva
 2. Edvard
  #2 Edvard gosti 21. prosinca 2018. 21:22
  1
  Mikromotori za zubne jedinice nisu samo pneumatski, već i električni. Ovo je za informaciju.
 3. Gost Sergej
  #3 Gost Sergej gosti 22. prosinca 2018. 09:28
  3
  Ostaje kupiti takav brod. Mislim da će motor od njega koštati baš poput jeftinog i dobrog gravera s Alijem!))))
 4. Gost Jurij
  #4 Gost Jurij gosti 10. siječnja 2019. 19:27
  0
  Iz sušila za kosu je bolje, od industrijskog. Sušila za kosu obično izgara puhanje, motori su gotovo neuništivši. Popravak je skup, tako da ga možete pronaći.
 5. Gost Oleg
  #5 Gost Oleg gosti 13. siječnja 2019. 09:58
  0
  okretaji gravure deset do petnaest puta veći)))
 6. jazbina
  #6 jazbina gosti 15. veljače 2019. 09:06
  1
  Nitko ne uzima u obzir struju koja će teći kroz gumb, zar ne?

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja