Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako očistiti špagu
Špricevi se nazivaju sitnim školskim ribama raznih vrsta koje pripadaju obitelji haringa. Među njima, najpopularnije u kuhanju su štrukle, inćuni, štruce. Veličina ribe kreće se od 6 do 17 cm.
Špagete su popularna zalogajnica. Pogodan je za gozbu s prijateljima i za obljetničku večer. Jedini minus ribe je dug proces čišćenja. Stoga se ne želi uvijek zamarati kiselom ili dimljenom kilkom, iako ima sjajan okus. Ne odustajte od zadovoljstva, jer postoji jednostavan način čišćenja 700 g ribe u 7 minuta.
Kako samo sprat

Koja je razlika između čišćenja slane, svježe ili dimljene ribe


Predložena metoda pripreme štruca za uporabu pogodna je za svježe smrznuti i gotov proizvod. Razlika je u detaljima:
1. Stavite sladoled od sprat nekoliko sati u posudu tako da se sam otopi. Nepoželjno ga je odmrzavati u mikrovalnoj pećnici ili u vrućoj vodi. Mišići će izgubiti elastičnost, čineći meso mekim, neelastičnim. Odmrznuti sprejevi se isperu pod tekućom vodom nekoliko puta, a zatim se očiste.
2. Slano i kiselo predjelo oprati po želji. Ako riba ima previše izražen okus ili neugledan izgled.
3. Dimljene mješavine nije potrebno tretirati vodom prije čišćenja.
Kako samo sprat

Korak po korak majstorska klasa o tome kako brzo očistiti pačjicu


Da biste započeli s mljevenjem male ribe, potrebno je pripremiti spremnik (plastičnu vrećicu) za otpad, poslužavni tanjur, dasku za sjeckanje i rukavice za jednokratnu upotrebu (neobavezno).
1. Nošenje rukavica, opranu ribu stavite na stol. Ispred sebe imaju dasku i prazan tanjur. Ploča se uzima plastična ili staklena, jer drvena brzo upija mirise.
2. Čitav volumen pjege uklanja se s glave prstima, bez upotrebe noža. Da biste to učinili, uzmite lešinu u ruke, pritiskajući kažiprst i palac preko glave. Odtrgavajući glavu, oni također protežu unutrašnjosti. Stavljaju se u vreću za otpad.
Kako samo sprat

Kako samo sprat

3. Kada se uklanjaju glave svih riba, uklanjaju se kosti.
Kako samo sprat

Ispravna tehnika olakšava čišćenje grebena i sitnih kostiju odjednom. Za to se palac umetne u trbušnu šupljinu i pomiče se prema repu, otkrivajući trup.
Kako samo sprat

Nakon što se postavi na ploču, pritiskajući otvorenu ribu uz greben do ravne površine. U ovom trenutku kosti se eksfoliraju i lakše ih je ukloniti. Riba je okrenuta, središnja kost je izvučena prstima i izvučena. Zajedno s njom uklanjaju se male kosti i rep. Filet ostaje u rukama.
Kako samo sprat

4. Očišćeno filete bez kostiju i viscera raširite na tanjuru u krug. Unutar kruga stavite nekoliko kriški limuna i zelenila (u slučaju da je papra slana ili ukiseljena). Ako je riba svježa, onda je spremna za pečenje i pečenje.
Kako samo sprat

Kako samo sprat

Pogledajte video


Kako brzo i jednostavno očistiti mjehuriće u 7 minuta, pogledajte u videu.
Vrati se
Komentari (2)
 1. anoda
  #1 anoda posjetitelji 2. svibnja 2019. 17:36.
  0
  Pravi ribar jede papke s glavom naočale za sunce
 2. katoda
  #2 katoda gosti 27. lipnja 2019. 09:11
  0
  I kakva to mačka ima puno mozga?

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja