Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Popravite USB kabel - Micro USB napravite sami
Učinite popravljanje USB kabela

Dobar kabel, s dobrim i izdržljivim utikačem za punjenje telefona u trgovini izuzetno je težak. Često kvaliteta robe deklarirane na ambalaži ne odgovara stvarnosti. Ako je sam mikro USB utikač, koji se spaja na konektor vašeg telefona ili drugog uređaja, izrađen od čelika niske kvalitete, vrlo brzo će se otpustiti ili saviti i otpustiti se u konektoru, uzrokujući kvarove pri punjenju baterije. Ili će prestati prenositi i primati datoteke s drugih uređaja, na primjer, s računala ili flash pogona. A vrlo je neugodno kad kabel koji imate dobar utikač odjednom prestane raditi zbog slomljene jezgre kabela, blizu samog ovog utikača. To se događa zbog stalnih zavoja kabela kada se koristi. Kada se to dogodi, pitanje je vremena. Ovisno o intenzitetu uporabe. Možete otići i kupiti novu ili možete popraviti staru - to je svaka pojedina stvar. Osobno, više volim drugu opciju. Ne toliko zbog užurbanosti izbora i šetnje komunikacijskim salonima, koliko zbog mog interesa. Da, i, opet, neću morati trošiti novac ... Općenito, kći mi je nedavno donijela takav neispravan kabel. Ne znam što mu je učinila, ali pokazalo se da je oštećen na bazama oba priključka odjednom - usb i micro usb.
Popravak USB Micro USB kabela

Zauzeo sam se za tu stvar, također zato što je taj kabel bio "izvornik" s njenog telefona, koji je bio zajedno s telefonom, punjenjem i slušalicama. Ona je kategorički odbila koristiti drugu, zbog straha da će joj pokvariti telefon. Ni ona nije htjela kupiti originalni kabel Morao sam joj dati svoje (dobro, imamo iste telefone) i popraviti pokvaren za sebe. Posao mi je trebao oko sat vremena.

Trebat će


 • Lemljenje željeza, kositra i fluksa.
 • Škare.
 • Klerski nož.
 • Sekundi ljepila.
 • Stezanje cijevi (po mogućnosti da odgovara boji kabela).
 • Upaljač.
 • Mali bradavice.

Popravak USB Micro USB kabela

Popravak kabela


Za početak, bez ceremonije, odrezali smo oštećeni utikač iz kabela. U mom slučaju oba čepa.
Popravak USB Micro USB kabela

Zatim pomoću klerikalnog noža izrežite čep duž šava. Slučajevi mojih utikača bili su zavareni duž šava, pa sam morao pokositi. Ali postoje čepovi sa sklopivim kućištem - ovdje netko ima sreće. Ipak, nakon što sam nekoliko puta crtao s novom klerikalnom oštricom noža po šavovima kućišta, odvojio sam je prilično lako i brzo. Nakon uklanjanja kućišta, demontiramo utikač na njegove dijelove.
Popravak USB Micro USB kabela

Popravak USB Micro USB kabela

Ovdje morate biti oprezni. U smislu kontakata s utikačem: koja je žica zalemljena na koju. Kako se ne biste zbunili, kontakte možete označiti višebojnim markerima, u boji žica. Ne treba mi, odavno poznajem usb izgled ... za svaki slučaj:
Popravak USB Micro USB kabela

A sada da se pozabavimo s kabelom. Od ruba mjerimo udaljenost u duljini gumene brtve, a ovdje dodamo i duljinu do kontakata utikača. Izrežite pletenicu iz kabela prema izračunatoj duljini.
Popravak USB Micro USB kabela

Na žice stavljamo gumenu brtvu, lemimo obojene žice na odgovarajuće kontakte i umetnemo blok s kontaktima u metalni čep.
Popravak USB Micro USB kabela

Nakon što smo bili sigurni da je sve na svom mjestu, nigdje se ne lijepi, plastičnim kućištem lijepimo čep s drugim ljepilom. Pažljivo pratimo da ljepilo ne dođe na kontakte čepa.
Popravak USB Micro USB kabela

Dalje, na kabel (s drugog kraja) stavljamo cijev za smanjivanje topline i sjedimo upaljačem.Još jedna napomena: ako popravljate samo jedan utikač, osigurajte da toplinska cijev bude stavljena na kabel prije nego što spojite utikač na kabel i zalijepite kućište, inače ćete morati ponovo sve rastaviti da popravite taj nadzor. Nakon skupljanja, cijev će čvrsto začepiti kabel zajedno s gumenom brtvom; dobivate gotovo monolitnu pletenicu, kao i prije.
Popravak USB Micro USB kabela

Popravak USB Micro USB kabela

Sada je drugi utikač mikro usb. Unaprijed prelazimo toplinsku cijev na kabel kako ne bismo kasnije zaboravili. Rastavljamo utikač. Baš kao i prethodna: uz pomoć klerikalnog noža.
Popravak USB Micro USB kabela

Ovdje se dizajn pokazao još jednostavnijim od dizajna usb utikača - žice se jednostavno zalijepe na vrh utikača izravno u pletenicu, a kada se spoje na dno utikača, ovu pletenicu probijaju urezi na kontaktima koji se nalaze na dnu utikača. Glavna stvar ovdje je ne zbuniti izgled obojenih ožičenja.
Popravak USB Micro USB kabela

Zatim sastavimo utikač zajedno, poput prethodnog.
Popravak USB Micro USB kabela

Stavili smo slomljenu pletenicu kablovske termo cijevi, koju smo prethodno stavili na kabel. Sjedimo za telefon.
Popravak USB Micro USB kabela

To je sve - slomljeni kabel ponovno je u radu, s istim funkcijama za koje je uputa bila namijenjena. I bez ikakvih vanjskih i vidljivih kršenja pletenice, poput namotane električne trake. Izgleda kao novo. Povezujemo se s telefonom i koristimo ga sa zadovoljstvom!
Popravak USB Micro USB kabela

Pogledajte video


Vrati se
Komentari (4)
 1. Gost Vasily
  #1 Gost Vasily gosti 2. prosinca 2018. 21:47 sati
  1
  U redu, moja je kći odbila koristiti drugu zbog straha da će pokvariti telefon. Ali znate da u bilo kojem kablu postoje dva konektora i četiri ožičenja. Što vas je spriječilo da umjesto toga koristite bilo koji drugi techno?
 2. Sergej
  #2 Sergej gosti 3. prosinca 2018. 08:27
  4
  Napisao je na analogima, nekvalitetni čelik, zavoje itd. Stoga je popravio original.
 3. Gost Aleksandar
  #3 Gost Aleksandar gosti 7. prosinca 2018. 08:01
  1
  razred korisnih informacija
 4. Vjačeslav
  #4 Vjačeslav gosti 10. prosinca 2018. 17:56 sati
  1
  Jedan od mojih drugova temeljno popravlja sve, govoreći: "Misliš, mi radimo djecu!". Prije tjedan dana, kapuljača preko peći prestala je raditi sa susjedom. Da bi pronašao odmor, morao je rastaviti haubu, sve dok nije izvadio stator motora. A u tajnom kutku ovog statora otkriven je maleni osigurač. A u kablovima mobilnih telefona stalno kontakt nije lemljen, tada je žica savijena ili neki drugi .... zapadnjački proizvodi.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja