Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kruški pečeni u soli
Jednostavan način kuhanja ukusne ribe. Riba pečena u soli ispada mirisna i sočna. Ne bojte se da će se zasoliti. Riba će biti umjereno slana. Uzet će sol onoliko koliko joj treba.
Kruh pečen u soli

Sastojci


Esencijalni sastojci za pečeni cijeli krumpirski šaran.
proizvodi:
  • - krsti šaran - 1 kom. (0,5 kg);
  • - jajašca - 1 kom .;
  • - limun - ½ kom .;
  • - zelje (ružmarin, peršin ili kopar) - nekoliko grana;
  • - zelena salata - 2 kom .;
  • - sol - 0,5 kg;
  • - voda.

Kruh pečen u soli

Vrijeme: 60 minuta
Prinos: 2 obroka.

Kuhati krsti u soli


Uzimamo ribu težinu najmanje 0,5 kg. U ovom slučaju, krsti šaran. Čistimo krstaš od ljuske. Tada svakako uklonite škrge s glave ribe. Zatim izrežemo križ trbuh, uklonimo unutrašnjosti. Isperimo šupljinu trbuha, od tamo očistimo crni film.
Kruh pečen u soli

Unutar trbuha krstaša šaran stavljamo narezane kriške limuna i zelje (usput, možete staviti nasjeckano povrće uz zelenilo i limun u ribu: na primjer, kriške rajčice, luk ili bundevu). Ribu ne trebate soliti ni izvana ni izvana.
Kruh pečen u soli

Sada pripremamo sol za pečenje u krušnoj pećnici. Uzimamo veliku sol. Razbiti sirovo pileće jaje. Naš žumanjk preći će u drugo jelo, a bjelanjka će biti poslana u sol.
Kruh pečen u soli

Sada dodajte malo vode soli s proteinima.
Kruh pečen u soli

Pomiješajte sol s proteinima i vodom. Rezultat je masa koja je, u skladu, slična labavom snijegu. Takva se solna masa savršeno zadržava na ribama.
Kruh pečen u soli

Mali dio pripremljene soli posipajte u tankom sloju na lim za pečenje.
Kruh pečen u soli

Na sol širimo krumpir nadevan zelenilom i limunom.
Kruh pečen u soli

Svu preostalu sol posipali smo šaranom krstaša. Pokrivamo sve krstaše šarana neprekidnim slojem soli.
Kruh pečen u soli

U prethodno zagrijanu pećnicu stavimo krumpirski šaran u sol.
Kruh pečen u soli

Pečemo cijeli krsti u pećnici na t = +200 ⁰C. Kruh (težak 0,5 kg) pečemo u soli u pećnici 30 minuta. Nakon toga, izvadivši lim za pečenje s križancem iz pećnice, ribu ohladimo izravno u soli.
Kruh pečen u soli

Tada izvadimo ribu iz ljuske soli. Da biste to učinili, razbijte koru soli pečenu na vrhu ribe tapkajući je nožem. Pukotine se formiraju na ljusci soli, nakon čega se ova ljuska lako uklanja u velikim komadima.
Kruh pečen u soli

Oslobađajući ribu od soli, usitnite preostalu sol iz nje. Cijeli krstaš raširimo na velikom tanjuru ukrašavajući ga zeljem, kriškama rajčice i limunom.
Kruh pečen u soli

Nakon rezanja kože preko cijelog pečenog šarana krsta, svaku sočnu i ukusnu riblju kašu širimo na tanjur. U tanjure za posluživanje pored ribe rasporedite zelje i kriške limuna. Ako smo povrće prije pečenja stavljali u trbuh krstašnog šarana, tada ćemo povrće poredati i na tanjure s ribom.
Kruh pečen u soli
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja