Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Parfemi za sobe napravite sami
Sami okusi u sobi

Miris ili osvježivač zraka za sobu nije bitna stvar, ali svejedno s njom je boravak u sobi mnogo ugodniji nego bez. Pogotovo ako imate goste. Ogromna i raznolika količina svih vrsta osvježivača, mirisa i takozvani "smrad" mogu se naći na policama trgovina kemikalija za kućanstvo. Međutim, kvaliteta navedena na etiketi ne podudara se uvijek sa stvarnošću: ako jedna osoba voli osvježivač, onda druga osoba ne izaziva nikakve senzacije, osim glavobolje. Sve ovisi o kemijskim dodacima koji su pomiješani s bazom ovog ili onog osvježivača. Ne razumiju svi nazivi kemijskih dodataka, stoga često kupuju "svinju u pokoju" - takva kupnja, naravno, neće donijeti štetu, ali neće donijeti i mnogo radosti. Ali uvijek možete napraviti miris za sobu ili dom vlastitim rukama, uz svoje omiljene mirise. Prednost domaćih okusa je u tome što ćete točno znati od čega se sastoji i što neće izazvati negativne emocije kod vaših najmilijih ili gostiju. Dat ću tri mogućnosti kako i od kojih se mirisa mogu napraviti za sobe u stanu.

Opcija 1


Trebat će vam:
 • Mali spremnik ili kutija (koristio sam malu posudu za kora od breze).
 • Drveni blok, dugačak 60-70 cm, i debljine 1 cm (kvadratni ili okrugli).
 • Vata.
 • Pila za metal.
 • Esencijalno ili aromatično ulje (po vašoj želji).

Sami okusi u sobi

Za početak, pomoću pile za nokte izrezali smo pripremljenu traku (mada, prikladnije je reći - šine) na komade centimetra.
Sami okusi u sobi

Ako je šina vrlo hrapava, možete hodati po njoj s brusnim papirom na drvetu. Tada je sve tako jednostavno: stavimo pamuk na dno spremnika (otprilike jednu trećinu kapaciteta), na njega ispustite 7-10 kapi mirisnog ulja koje odaberete, na vrh stavite nasjeckane komade drva i nakapate još 7-10 kapi istog ulja.
Sami okusi u sobi

Sami okusi u sobi

Sami okusi u sobi

Aroma je spremna. Morate je staviti na neko toplo mjesto kako bi ulje intenzivnije isparavalo. To može biti radijator grijanja ili mjesto u blizini sistemske jedinice računala ili televizora. Općenito, bilo koji izvor topline.
Sami okusi u sobi

Opcija 2


Trebat će vam:
 • Mala vaza.
 • Grane maline. (Vrtna malina. Bez trnja)
 • Mirisno ulje.

Sami okusi u sobi

Druga je opcija još jednostavnija od prve! Grane maline režemo na segmente duge 18–20 centimetara, na dno vaze ukapamo 30–35 kapi aromatičnog ulja, a segmente maline spustimo u vazu.
Sami okusi u sobi

Sami okusi u sobi

Grane maline imaju spužvastu poroznu strukturu koja će savršeno dati i širiti mirise koje je upijala. Za takvo aromiranje neće vam trebati toplo mjesto - maline zasićene aromatičnim uljem intenzivno će mirisati čak i na običnoj sobnoj temperaturi.
Sami okusi u sobi

Opcija 3


Trebat će vam:
 • Soda (žlica).
 • Brašno (pola žličice).
 • Sol (čajna žličica).
 • Mirisno ulje.

Ova opcija ne zahtijeva toliko vremena koliko dugo. Ovdje trebate pokazati malo strpljenja. Dakle, pomiješajte soda, sol i brašno u tanjuru.
Sami okusi u sobi

Sami okusi u sobi

U tu svrhu je bolje uzeti zdjelu - u njoj je prikladnije. Neprekidno miješajući, dodajte vodu u smjesu. Dovedite do konzistencije hladnog tijesta. Zatim dijelimo tijesto na grudice dimenzija 5-7 milimetara.
Sami okusi u sobi

Sami okusi u sobi

Možete jednostavno valjati kuglice određene veličine. Sada ove kuglice i grudice ostavite da se osuše. Za jedan dan.Zahvaljujući soda, ove kvržice su se pokazale poroznim i lako upijaju ulje. Nakon dana sušenja, kapnite po svakoj komadiću kap mirisnog ulja, opet po izboru. Te mirisne kvržice možete staviti u neku platnenu vrećicu i objesiti na toplo mjesto. Upravo sam ih položio na radijator. Bilo koja od ovih metoda dat će vašoj sobi ugodnost i ugodno iznenaditi svoje prijatelje.
Sami okusi u sobi
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja